Vagyonkezelés, portfólió menedzsment

Vagyonkezelés, portfólió menedzsment2020-03-31T16:00:19+02:00

Portfólió menedzsment

A megtakarítás (amelyre a HozamKassza megoldást javasoljuk, részletek róla itt >>>) első évei után, vagy ha már eleve rendelkezel néhány millió forintnyi (legalább 20.000 euró nagyságrendű) tőkével, célszerű a vagyonkezelést, portfóliókezelést választanod. Az egyes befektetési eszközök méretgazdaságossága miatt 30-50ezer eurós tőkemérettől működik ez optimálisan, de már alacsonyabb belépési szinttől is elérhető.

A befektetések hatékony kezeléséhez ma már kevés a saját kútfő, mert egy-egy piaci szegmens beható ismerete is teljes embert kíván, ráadásul felgyorsult az az ütem is, ahogyan a piac törvényszerűségei változnak, magyarul folyamatos jelenlét, és alkalmazkodóképesség is szükséges. Ebből következően kizárható, hogy ennek a kihívásnak átlagemberként meg tudj felelni.

A professzionális vagyonkezelésnek az a szépsége, hogy a vagyonkezelőnek és Neked is ugyanaz az érdeked: a vagyon növekedése. Amit a vagyonkezelő ehhez hozzátesz, az a több tíz éves szakmai tapasztalat, piacismeret, a befektetéstechnikai felkészültség, amely meg tudja lovagolni a gazdasági hegymeneteket, ugyanakkor olyan kockázatkezelési stratégiával és eszközökkel is fel van vértezve, amely elkerüli, vagy legalább is csökkenti az elkerülhetetlen piaci esések következményeit a portfólióra nézve.

A portfóliókezelési forma alapvetően egy értékpapír számlán valósul meg, amelyen elhelyezésre kerülnek azok az értékpapírok, amelyek a kialakított portfólióban adott pillanatban szerepelnek. A portfólió kezelését – vagyis az értékpapírok befektetési politika szerinti adás-vételét – professzionális, több tíz éves tapasztalattal rendelkező német portfóliókezelő csapat végzi, amely a megbízó saját online felületén bármely pillanatban nyomon követhető.

Amit mindenképpen tudnod kell a portfóliókezelésről

  • Európa gazdaságilag legerősebb országában, jogi garanciákkal körbebástyázva, tudhatod pénzügyi vagyonodat.
  • 8,6 millió euró betétbiztosítás védi a számládat, nem kell számolnod intézményi kockázattal.
  • Nem kell értened az egyes befektetési típusokhoz, mert hozzáértők monitorozzák a piacokat éjjel-nappal, és meg is hozzák a döntéseket, amelyek a hatékony vagyonkezeléshez szükségesek.
  • A tranzakciókat is végrehajtják helyetted, nincs szükséged semmilyen technikai felkészültségre vagy eszközre sem.
  • Nem kell napi, heti szinten a befektetéseiddel foglalkoznod, mert azzal egy szakértői csapat foglalkozik.
  • Bár foglalkoznod nem kell vele, de bármely pillanatban nyomon tudod követni online, hogy mi történik a számládon.
  • Az itthon tapasztaltakkal ellentétben közös az érdeked a szolgáltatóval, hiszen a portfóliókezelő deklaráltan nem kap jutalékot az értékpapír adásvételek után a tranzakciós díjak minimálisak (jellemzően 0,2%). Magyarul nem érdeke a portfóliókezelőnek, hogy „ha kell, ha nem” kereskedjen a számládon, hiszen bevétele abból nem származik. Csak akkor keletkezik „szemmel látható” költséged – sikerdíj formájában – ha valódi eredményt látsz a számlán.

További tudnivalók, válaszok a gyakori kérdésekre, ide kattintva >>>

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra, amelyen részletes tájékoztatást kapsz, felteheted kérdéseidet, sőt, akár a személyes befektetési politikád is elkészülhet, amely a portfóliókezelés felé tett első lépés.