Számlanyitás (VBank) – Privát számla adatlap2019-11-28T07:24:02+01:00

Akár a HozamKassza Prémium Megtakartási Tervhez, azaz a rendszeres megtakarításhoz kapcsolódó, akár a  vagyonkezelt, menedzselt számlák esetén a számla megnyílását követően, saját V-Bank-nál nyitott letéti számlájára tudja utalni a rendszeres megtakarítás vagy az eseti jelleggel történő befektetés összegeit.

A számlanyitás menete

  1. Az alábbi adatlap kitöltése (személyi igazolvány illetve közüzemi számla adataival egyezően). Két számlatulajdonos (pl. házastársak) esetén külön-külön adatlapra van szükség a számlatulajdonosoknak. Az űrlap elején, az „Adatlap státusz” résznél be tudja jelölni, hogy egy rendelkező lesz-e a számlán, illetve azt, hogy ha több rendelkező lesz, a megadott adatok melyikükre vonatkoznak.
  2. Személyi igazolvány másolat (ha nem tud hozni, irodánkban elkészítjük a dokumentumok aláírásakor). Céges számlanyitás esetén (az ügyvezető és a 10%-nál nagyobb tulajdoni hányadú tulajdonosok szem. ig. másolata mellett) angol/német nyelvű cégkivonatra is szükség van, amely például innen is megrendelhető: http://www.cegkivonatmost.hu
  3. Saját névre (cég esetén cégnévre is), és (az adatlapon megadott) címre szóló – 6 hónapnál nem régebbi – közüzemi számla (bankszámla kivonat, áram-, víz-, gázszámla valamelyike). Két számlatulajdonos (pl. házastársak) esetén mindkét személynél szükség van ilyen számlamásolatra.
  4. Az adatlap alapján néhány napon belül elkészített számlanyitási dokumentáció aláírása.
  5. A számla megnyílása után, az első megtakarításra, befektetésre szánt összeg utalása saját letéti számlájára, az e-mailen előzetesen kapott (a bank is küldi levélben) utalási adatok alapján.

A megadott adatokat a 2018. január 3-án az Unióban bevezetett MiFID II irányelvek alapján minden befektetés, megtakarítás indításakor meg kell adni a megbízónak a szolgáltató irányába. Ez alapján tudja a vagyonkezelő megvizsgálni, hogy az adott befektetési stratégia megfelelő lesz-e a megbízónak. Ezen adatok kizárólag a számlanyitás dokumentációjának elkészítésére szolgálnak, semmilyen más felhasználásukhoz nem járul hozzá a kitöltő személy.

Alábbi adataimmal kérem, hogy készítsék elő számomra a CM-Equity által vagyonkezelt V-Bank számla nyitásának dokumentációját!