Global Dimensions befektetési stratégia2023-10-06T10:40:32+02:00

GLOBAL DIMENSIONS befektetési stratégia

Globális index stratégia mindazoknak, akik nem akarnak napi szinten befektetéseikkel foglalkozni, csupán biztos helyet keresnek megtakarításaiknak, amely közép-hosszú távon látványos hozamot, vagyonnövekedést, és ezzel a stabil pénzügyi hátteret biztosít számukra.

A Global Dimensions filozófiája

A kapitalizmus működik, nincs másik működő modell. Ennek megfelelően keressük azokat az ésszerű kockázatú befektetéseket, amelyek ésszerű de attraktív hozamot eredményezhetnek a piacokon. Nem bocsátkozunk jóslásokba, hogy mely egyedi részvények, szektorok vagy régiók lesznek sikeresek másokkal szemben, a piac teljes egészébe fektetünk. A modell magját egy közel 50 éve – azóta is sikeresen – működő piaci megközelítés adja, amely Nobel díjat is hozott megalkotóinak (többek közt Eugene F. Fama-nak a Hatékony piacok hipotézise révén 2013-ban).

Hogyan?

  • A kezdeményezésünkre létrejött portfóliómodellhez egy Közép Európában egyedüliként Dimensional pénzügyi tervezői certifikáttal rendelkező szakértőt vontunk be. Mindezt az angolszász területekhez hasonló módon, ahol több ezer pénzügyi tervező használ ehhez hasonló filozófiájú stratégiákat világszerte.
  • A széles diverzifikációt nagy számú befektetési célpontba fektető, tőzsdén kereskedhető – ebben a formában Magyarországon csak ezen portfóliómodell mentén, rajtunk keresztül hozzáférhető –, az elmúlt évtizedekben jelentős hozamokat befektetési alapok, ETF-ek biztosítják. Részletek lejjebb az oldalon.
  • A vagyonkezelő az előre meghatározott portfólió modellt meg is valósítja, kezeli a portfóliót. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a befektetőnek nem kell időről-időre befektetési döntéseket hoznia vagy tranzakciókat végrehajtania, mert ezek a portfóliókezelő feladatai.
  • A hozamok érintetlenségét az egyes befektetési instrumentumok jellemzően kevés számú adás-vételi tranzakciója és a rendkívül alacsony tranzakciós költségek révén érjük el. A fair díjazást a tőkeméret függvényében csökkenő sikerdíj, illetve vagyonkezelési díj biztosítja.
  • A vagyonkezelés nyugat-európai jogi környezetben (német vagy brit) letétvezetőnél, kiemelten magas betétbiztosítású – több millió euró számlánként / személyenként – értékpapír számlán, a vagyonkezelő és a letétvezető vagyonától függetlenül, személyenként szegregáltan történik.

A stratégia jól kiegészíti az esetleg már működő befektetési megoldásokat, mert más területeket céloz meg, a lehető legszélesebb körű diverzifikáció útján. A modellhez felhasznált alapokból, ETF-ekről alább talál információkat. További részletek megismerésének lehetősége, és a stratégia személyre szabása egy kötelezettségektől és díjaktól mentes, állapotfelmérő egyeztetésen lehetséges. Kérjen időpontot az oldal alján!

A stratégia által a múltban használt instrumentumok korábbi eredményei

Ami 2023-ban, szeptemberig történt +7%-os benchmark (piaci referencia hozam): mellett…

  • 200eEUR feletti portfólióméretnél: 11% eredmény
  • 200eEUR alatti portfólióméretnél: 9,9% eredmény

A portfólió 10 évre visszatekintő átlagos
éves, súlyozott eredménye közel 12%

A portfóliókezelő az előre meghatározott portfólió modellt valósítja meg, ez alapján dönt arról, hogy adott időpillanatban pontosan mely instrumentumok és azok milyen arányban szerepelnek a portfólióban, ahogyan a készpénz arány meghatározása is az ő feladata.

További részletek megismerésének lehetősége, és a stratégia személyre szabása egy kötelezettségektől és díjaktól mentes, állapotfelmérő egyeztetésen lehetséges. Kérjen időpontot az űrlapon!

Fontos: A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Jelen kiadvány tájékoztató jellegű, és nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!