Ha ezüst, akkor Mexikó?

Az elmúlt napok részvénypiaici mozgásai megmutatták, hogy miért érdemes odafigyelned a nemesfémekre, azon belül is különösen az ezüstre, ha rövod-közép – de akár hosszabb – távon gondolkodsz.

Legutóbbi bejegyzésünkben (itt >>>) felvázoltuk azt a logikát, amely minket az ezüstbányákban rejlő lehetőséghez vezetett. A kérdés csupán az, hogy merre keress ilyen befektetési célpontot? Van erre válaszunk, de a konkrétumok előtt még néhány gondolat a befektetési célpont keresésének hogyanjáról, arról, hogy miért érdemes megfontolnod, amit a bejegyzés második felében találsz.

Ahogyan azt egy korábbi videónkban megmutattuk (ha még nem vagy feliratkozva a Youtube csatornánkra, ide kattintva éred el >>>), hogy az elmúlt 3 évben nem volt olyan egyedi befektetési célpontunk, amely sikertelen lett volna. Ez a típusú, vagyonkezelésen alapuló family office modell, amellyel dolgozunk, kifejezetten alkalmas arra, hogy a sok ezer közül fundamentális módszerekkel – a cégeket meglátogatva, felmérve, a menedzsmenttel megismerkedve, átvilágítva – kiválogassa számodra azokat a célpontokat, amelyek valóban a figyelmedre érdemesek. Értelemszerűen minden befektetésben van kockázat, ezért célszerű ezeket az egyedi befektetéseket is portfólióba rendezni, és vagyonkezelés alá vonni. Erről szól az alábbi videó:

És a konkrétum. Októberi konferenciánk előadója volt Münchenben egy 33 éves szakmai múlttal rendelkező, ízig-vérig bányász szakember, az Impact Silver Corp. CEO-ja, Fred Davidson. A cég tulajdonában van az ország egyik legnagyobb (a három legnagyobb egyike) egy kézben lévő feltárható bányavagyona Mexikóban. Területeik 50km-re fekszenek az „Ezüst városként” is ismert Taxco-tól, ahol már 1528-ban rájöttek a gyarmatosítok arra, hogy a környező hegyek micsoda gazdagságot rejtenek, és megalapították itt a kontinens első ezüstbányáját.

A 2006 óta a kanadai tőzsdén jegyzett vállalkozás 2016-ban, az ezüst árfolyamok folyamatos esése ellenére, növelni tudta kapacitását. Ezzel párhuzamosan számos próbafúrást végeztek a rendelkezésükre álló területeken, amely magas kitermelési potenciállal rendelkező feltárási helyeket rajzolt az Impact Silver térképére.

A társaság részvényének árfolyama értelemszerűen összhangban mozog az ezüst árfolyamával. Annyi eltéréssel, hogy az ezüst árának emelkedése – ahogyan azt előző írásunkban kifejtettük – többszörösen jótékony hatással van a bányavállalat árfolyamára.

Érdekelnek az egyedi részvényjegyzési sztorik? Iratkozz fel egyedi részvényjegyzés értesítő hírlevelünkre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Ha ezüst, akkor Mexiko?
Bejegyzés címe
Ha ezüst, akkor Mexiko?
Rövid leírás
Az elmúlt napok részvénypiaici mozgásai megmutatták, hogy miért érdemes odafigyelned a nemesfémekre, azon belül is különösen az ezüstre, ha rövod-közép - de akár hosszabb - távon gondolkodsz.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2019-01-04T08:43:49+01:002018 október 12.|Címkék: , , , |4 hozzászólás

4 hozzászólás

  1. […] Szörfölnél ezen a hullámon? Erről írtunk részletesen itt >>> […]

  2. […] az elmúlt évben többször is szó volt róla itt a blogon (például itt >>> és itt is >>>), nem csak maga a nemesfém befektetés érdekes ebből a szempontból, hanem a nemesfém bányák […]

  3. […] többszörös áttétellel követik le a bányavállalatok részvényeinek árfolyamai (írtunk erről részletesen itt >>>). Ráadásul az ezüst árfolyama sokkal inkább alulrtékelt mint az aranyé. Ilyen formán […]

  4. […] >>> az alulértékeltséget illetve a bányavállalatok helyzetét taglaltuk. Az ezt követő másik bejegyzés >>> már egy mexikói ezüstbányákkal rendelkező vállalatról […]

Hagyj üzenetet