Ezüst vihar?

Karácsonykor nem csak az asztalnál, étkészlet formájában vállalt szerepet az ezüst. A befektetők jelentősen belevettek, amely alapja lehet a következő időszak komoly árfolyam emelkedésének.

Egyes elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy a közeljövőben 60-65 dolláros unciánkénti árfolyamot láthatunk a chart-okon, ami az eddigi, átlagos 14,5 dolláros ár több mint négyszerese.

December 26-án az árfolyam áttörte az ellenállást, és az elmúlt bő egy hétben 6%-os emelkedéssel reagálta le az elmúlt időszak gazdasági, gazdaságpolitikai eseményeit illetve a tőzsdén tapasztat részvénypiaci korrekciót, amelyet már többségében a medvepiac beköszöntéseként élnek meg a befektetők.

Az ezüstöt „alvó fém”-ként is aposztrofálják, amely jellemzően az utolsókét reagál a globális gazdasági aggodalmakra. Most megkezdte a markáns felfelé haladó irányt, jelentős emelkedési tendenciával, amely azt jelzi, hogy a nagyobb szereplők is elkezdték felhalmozni az ezüstöt, mint biztonságos menedéket a jövőbeli gazdasági problémákra / válságra való felkészülésként.

A mellékelt ábrán (kattintva nagyítható) látszik, hogy milyen nyugodt volt az árfolyam az elmúlt hónapokban a FED kommentárok, és a részvénypiaci esések ellenére. December 26-án azonban áttörte a valamivel 15 dollár alatti historikus ellenállási szintet. Egészen eddig a piac nem „félt”, úgy tűnik azonban, hogy – a kereskedési szempontból hagyományosan csendes – karácsonyi időszak alatt ez megváltozott. Ez az árfolyam kitörés nagyon fontos a befektetői szempontból, mert a „félelem” megújult szintjét jelzi a piacokon.

A legutóbbi ezüst bika piac alkalmával közel 400%-os emelkedést mutatott a nemesfém, ami jelen helyzetben 60-65 dolláros unciánkénti árfolyamot is előre vetíthet. Ahogyan az elmúlt évben többször is szó volt róla itt a blogon (például itt >>> és itt is >>>), nem csak maga a nemesfém befektetés érdekes ebből a szempontból, hanem a nemesfém bányák is, amelyek részvényei a nemesfémek árfolyamánál sokkal nagyobb mértékben reagálnak a nyersanyag árak emelkedésére. Nem véletlen, hogy megbízóink jelentős pozíciókkal rendelkeznek arany- és ezüst bánya vállalatokban.

2019 mindenképp érdekes év lesz befektetői szempontból, amelyben a részvénypiaci medvék erősödhetnek, ellenben a nemesfémek piacán – hosszú évek után ismét – a bikák „tombolhatnak”.

Szeretettel várunk január 23-án, 2019-es első klubestünkön, ahol az aktuális téma:

Tőzsdei hullámzás, és annak kezelése

Részletek és az ingyenes rendezvényre regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Ezüst vihar?
Bejegyzés címe
Ezüst vihar?
Rövid leírás
Karácsonykor nem csak az asztalnál, étkészlet formájában vállalt szerepet az ezüst. A befektetők jelentősen belevettek, amely alapja lehet a következő időszak komoly árfolyam emelkedésének.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2019-01-04T09:36:05+01:002019 január 4.|Címkék: , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet