Az autózás jövője 3. – E, mint Elektromos

Néhányan még ma is kétkednek, és a földgázban, hidrogénben vagy másban látják a jövő üzemanyagát. Úgy tűnik azonban, hogy a gyártók és a politikai szereplők – hellyel közzel már a felhasználók is – már döntöttek a kérdésben.

Az irány egyértelműen az elektromos autózás

Ráadásul itt átmeneti megoldás is rendelkezésre áll, amelyet „hybrid” hajtásnak nevezik. Az egyszerűbb hybrid-nél gyakorlatilag észre sem lehet venni, hogy a hajtást elektromos motor is segíti, a „plug in” hybrid-ek azonban már nagyobb akkumulátorral rendelkeznek, önmagában az elektromos motor is hajthatja őket, és az akkumulátort már nem csak a belső égésű motor tölti, hanem töltőre is dughatjuk (innen a „plug in” elnevezés).

Ez az átmenet segít abban, hogy ne egyik napról a másikra, sokkszerűen kelljen a gyártóknak a felhasználónak és az infrastruktúrának átállnia. A „hybridizáció” már évtizedes múltra tekint vissza, azaz nem a folyamat elején tartunk. Ma már a követkető lépcsőfok van napirenden: a plug in hybrid és a tisztán elektromos meghajtás elterjedése. Nem csoda, hogy az idei genfi szalon ettől a témától volt hangos (Írásunk képekkel itt >>>).

A világ egyik legnagyobb befektetési alap kezelője, a Blackrock előrejelzése alapján, 2026-2027-re a világszerte értékesített autóknak már több mint 50%-a rendelkezni fog elektromos hajtással, azaz minimum hybrid vagy teljesen elektromos lesz.

Akkumulátor

A technológia gyakorlatilag jelenleg is rendelkezésre áll, hiszen a lítium ion (Li-Ion) akkumulátorok elképesztő fejlődést mutattak az elmúlt 10 évben, továbbá a horizonton már látszanak azok az újítások, amelyek akár a Li-Ion korszak után következhetnek. A nagy hatótáv (és akár a gyors töltés) technológiailag tehát megoldott, jöhetnek az akár 700km hatótávú elektromos autók (Írtunk róla például itt >>>). Nem csoda, hogy a Volkswagen idén közgyűlési határozattal döntött arról, hogy 48 milliárd USD értékben ad le megrendelést akkumulátorokra, hogy biztosítani tudja a megjelenés előtt álló elektromos modelljeinek gyártását.

Az elterjedés azonban nem csupán technológia kérdése. Sokan „zöld” autóként tekintenek az elektromos autókra, és ez rendjén is van így, de az elterjedés egyértelműen gazdasági szempontok alapján tud végbemenni. Magyarul kardinális kérdés, hogy az autó és maga az autózás mennyibe kerül elektromos hajtással.

Előállítás

Az elektromos autók előállítása (akkumulátor nélkül) alapvetően sokkal kevesebb lehet, mint a hagyományos autóké, tekintettel arra, hogy jóval kevesebb alkatrész szükséges hozzájuk. Az akkumulátor azonban már más kérdés. 10 évvel ezelőtt még kilowattóránként jóval 1000 USD feletti árakról kellett beszélni, amely ár viszont mára közel tizedére esett.

A 100 dolláros árhoz tehát már karnyújtásnyira vagyunk, amely azt fogja jelenteni, hogy az autók ára drasztikusan csökkenhet, azaz sokkal inkább versenyképes lesz, mint azt az elmúlt években vagy akár ma is tapasztalhatjuk. Maga az autózás pedig már most is olcsóbb az elektromos árammal, így gazdasági oldalról egyértelmű az elektromobilitás előretörése. Ennek megfelelően a fenti ábrán látható új autó értékesítésekre vonatkozó becslés koránt sem nevezhető hurrá optimistának.

Töltés

A valódi használhatósághoz hozzátartozik még a töltő infrastruktúra. Ennek is csupán gazdasági oldala kérdés. Pontosabban volt kérdés eddig. Az előrevetített értékesítési számok alapján ugyanis a gazdasági szereplők léptek, és lépnek folyamatosan.

A Tesla már most is (leginkább tőlünk nyugatra) rengeteg töltőt, Supercharger-t üzemeltet. Emellett azonban a legnagyobb európai autógyártók is konzorciumot alakítottak IONITY néven, amely 2019 végéig 400 új – 150kw-os töltésre is alkalmas – töltőállomást létesít.

Ez csak a legnagyobb ilyen irányú fejlesztés, a keresletet ki fogja elégíteni a kínálat, borítékolhatóak az újabb infrastruktúra fejlesztések. Még hazánkban is megindult valami, hiszen a MOL 2018 végére az autópályák tekintetében 80km-es maximális távolságon belül mindenhol lehetővé teszi a gyorstöltést.

Politika

Fontos szerepet játszik az elektromobilitás elterjedésében a politika is. Olyan adminisztratív eszközök – például határidőkhöz kötött károsanyag kibocsátási értékek – vannak ugyanis terítéken, amelyek gyakorlatilag rászorítják a piaci szereplőket arra, hogy az elektromos meghajtás felé forduljanak.

Ennek megfelelően sorra hozzák a kormányzatok azt a döntést, hogy záros határidőn belül már csak alternatív hajtással működő autók kerülhetnek forgalomba.

Ma már igazából nincs olyan komoly autógyártó, amelynek ne lenne stratégiája az átállásra. Némelyek pedig – mint a Volvo 2019-től – egészen odáig elmegy, hogy nem fog szerepeltetni olyan modellt a kínálatában, amely kizárólag hagyományos hajtással rendelkezne.

Következő ingyenes klubestünk az elektromos autózás terjedésében rejlő pénzügyi lehetőségekről is szól.

Építs vagyont az elektromos autózással!

Nézd meg a részleteket, és jelentkezz a még néhány üres hely egyikére az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Az autózás jövője 3. - E, mint Elektromos
Bejegyzés címe
Az autózás jövője 3. - E, mint Elektromos
Rövid leírás
Néhányan még ma is kétkednek, és a földgázban, hidrogénben vagy másban látják a jövő üzemanyagát. Úgy tűnik azonban, hogy a gyártók és a politikai szereplők - hellyel közzel már a felhasználók is - már döntöttek a kérdésben.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-09-07T10:29:34+02:002018 szeptember 7.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment