Sorozatgyártás előtt az új, 700km hatótávú i3?

Szinte valamennyi megbízónk portfóliójában megtalálható a Lion E-Mobility részvény, amelytől sokat várunk, és bár 2015-től tízszeresére emelkedett az árfolyam, bőven van még tér az emelkedésre. Ennek megfelelően szorosan nyomon követjük a céggel kapcsolatos híreket.

Július végén az eddigi – leginkább szakmai kvalitásokkal bíró – cégvezetés lecserélődött, és a vállalat élére a korábbi Deutche Telekom vezér, Roland Bopp került. Fontos ez a változás, hiszen nem elég a fantasztikus termék, legalább ilyen fontos az is, hogy az üzleti modell megfelelő legyen és minden piaci szereplő meg is ismerje azokat a fejlesztéseket, amelyeket az elmúlt időszakban végeztek.

Az elmúlt egy év leginkább a csendes fejlesztés időszaka volt a vállalatnál. Ennek megfelelően alakultak az árfolyamok is, azaz lecsorgás volt tapasztalható. Az elkövetkező időszak azonban valószínűleg mindent megváltoztat.

Ma tették közzé azt a videót, amely az elmúlt év fejlesztésének eredményeként a sorozatgyártásra készülő Light Battery-t mutatja be. Az elektromos meghajtásban széles körű – mopedtől a repülőkig – felhasználási területeken alkalmazható, moduláris felépítésű akkumulátorról már írtunk részletesen (ide kattintva elérhető >>>). A ma megjelent videó szemléletesen bemutatja a kész terméket:

Az új akkumulátorral – a számos egyéb előny mellett – több mint duplájára emelhető az elektromos autók hatótávja úgy, hogy az autóban elfoglalt helynek nem kell nagyobbnak lennie, ráadásul az akkumulátor gyors töltése is megvalósulhat. Ezzel megoldódik az elektromos autózás két legnagyobb problémája, a kis hatótáv, illetve a „tankolás” lassúsága.

Ahogyan arról már többször beszámoltunk (például itt >>>), az első fecske egy BMW i3 átalakítása volt, amelynél először egy 90kWh, majd egy 100kWh-s kapacitású Light Battery-t alkalmazva (a gyárilag megálmodott helyére befért), 700km-es hatótávot értek el. Mindez pedig a lítium technológián alapulva, tehát nem egy teljesen új, misztikus területről van szó, csupán a felhasználás módja tér el az eddig szokásostól. Tehát nem kell még éveket várni, hogy a nagy – már bőven használható kategóriájú – hatótávval rendelkező autók gördüljenek ki a gyártóktól.

A Light Battery immár sorozatgyártásra érett fázisba került, hamarosan előrendeléseket is lehet rá leadni. Emellett az üzleti modell is rugalmas. Nem csak a készterméket értékesítik, hanem gyártási licenc is megvásárolható, vagyis a nagy autógyártók maguknak alakíthatják ki saját gyártási kapacitásokat.

Október 1-i müncheni konferenciánkon amellett, hogy a Lion E-Mobility előadó lesz, kiállításra kerül az átalakított BMW i3 is. Már izgatottan várjuk, hogy kiemelt megbízóinkkal együtt élőben is láthassuk, majd másnap az Oktoberfest-en ünnepelhessük a Lion sikerét.

Megbízóink portfólióiban komoly arányban vannak jelen az elektromobilitáshoz, így az akkumulátor technológiához kapcsolódó befektetések is. Neked sem szabad lemaradnod az évszázad legnagyobb változásáról, Te is szerezhetsz profitot ennek a megatrendnek a robbanásszerű növekedéséből.

Nézd meg előadásunkat a HozamKasszáról, amelynek része lehet ez a terület is. Az ide kattintva megjelenő oldalon tudod kérni a videót >>>

Összegzés
Sorozatgyártás előtt az új, 700km hatótávú i3?
Bejegyzés címe
Sorozatgyártás előtt az új, 700km hatótávú i3?
Rövid leírás
Az új akkumulátorral - a számos egyéb előny mellett - több mint duplájára emelhető az elektromos autók hatótávja úgy, hogy az autóban elfoglalt helynek nem kell nagyobbnak lennie, ráadásul az akkumulátor gyors töltése is megvalósulhat.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-08-31T10:21:53+02:002018 augusztus 31.|Tags: , , |3 hozzászólás

3 hozzászólás

  1. […] nem csak magát az új szemléletű, és rendkívül előnyös tulajdonságokkal rendelkező (részletesen írtunk róla itt >>>) akkumulátor pakk-ot kínálja fel a Lion a hatékony akkumulátorokra kiéhezett […]

  2. […] A 10 éve indult svájci-német Lion E-Mobility AG, a TÜV Süd-del közös leányvállalata, a Lion Smart újítja meg a lítium alapú akkumulátorok világát a Light Battery-vel. A mindenhol használt szabványos Li-Ion akkumulátor cellákra épülő, de számos újítással és szabadalommal bíró technológia számos előnyéről illetve technikai hátteréről már írtunk korábban sok alkalommal (például itt >>>). […]

  3. […] a “700km hatótávú BMW i3” témánk kapcsán írtunk sokat a Light Battery-ről (részletek például ide kattintva >>>). A Hörmann Automotive-val karöltve induló akkupakk tömeggyártás széles spektrumon, jól […]

Leave A Comment