Tippek vagy stratégia?

Befektetni könnyű. Legalább is a dolog technikai értelmében, hiszen amikor befektetsz, egyszerűen csak vásárolsz valamit. Tulajdonjogot, kamatfizetést vagy egyszerűen csak a reményt a magasabb árfolyamra stb. Ez ma már akár olyan egyszerű lehet, mintha egy webshopban vásárolnál.

Maga a folyamat egyszerű, de a dolog lényegét tekintve épp ellenkezőleg, az egyik legnehezebb feladat, ha nem csak a befektetések darabszáma a cél. Márpedig a befektetések eredményességét nem a vásárlások darabszámában mérik.

A gazdasági sajtóból és a hagyományos média reklámjaiból pedig úgy tűnhet bárkinek, hogy ma már pofon egyszerű a befektetés, és már a háziasszinyok, főzés és pelenkázás közben, napi egy órányi kereskedéssel is többet keresnek, mit Te a vállalkozásodban vagy dupla főállásoddal. Sőt, még tippeket is kapsz innen-onnan. Csak utalj be egy kisebb-nagyobb összeget, és indulhat is a meggazdagodás.

Tudnod kell a tippekről, hogy nem véletlenül ez a nevük. A sportfogadásban, szerencsejátékban használatos a fogalom. A tipp alapján persze legtöbbszor valamilyen konkrét információ adja, de maga a tipp az már sok áttételen keresztül jut el hozzád, és a fontos részinformációk általában már lemorzsolódtak róla.

Tételezzük fel, hogy megkérdezel egy szakértőt például az olajról, és tippelni fog. Valaki mást is megkérdezel, ő is tippelni fog. Tekintettel arra, hogy eltérő tudással, világlátással, aktuális információkkal, és akár merőben más stratégiával rendelkezhet ez a két megkérdezett szakértő, ugyanabban a pillanatban akár teljesen ellentétes tippet is adhat neked.

Amennyiben tehát tippek alapján fektetsz be, nem csak kinézetre, de valójában is szerencsejátékot űzöl. Mivel pedig nem te vagy a kaszinótulajdonos, csak a kaszinóban ülsz, legtöbb esetben borítékolható a veszteséged.

A fentiekből következően vagy szakemberre bízod a befektetéseidet (kattints ide, ha ezt az utat választanád >>>), vagy hajlandó leszel végre végigmenni egy tanulási folyamaton. Egy olyan folyamaton, amelynek végén képes leszel kialakítani egy a saját egyéniségedet tükröző, számodra leginkább megfelelő stratégiát. Ezzel a tudással sokkal jobban fogod tudni értelmezni a gazdasági sajtóból áradó hírfolyamot, és az alkalmanként befutó tippeket is érdemben – a saját stratégiád szerint – tudod értékelni.

A befektetési ismereteiket megalapozni, bővíteni, mélyíteni vágyóknak újítjuk meg idén a Nagy Befektetés Választó előadássorozatunkat, amit ez úton ajánlunk figyelmedbe. Részletek ide kattintva >>>

Összegzés
Tippek vagy stratégia?
Bejegyzés címe
Tippek vagy stratégia?
Rövid leírás
Maga a befektetés folyamata egyszerű, de a dolog lényegét tekintve épp ellenkezőleg, az egyik legnehezebb feladat, ha nem csak a befektetések darabszáma a cél. Márpedig a befektetések eredményességét nem a vásárlások darabszámában mérik.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2019-02-08T11:39:46+01:002019 február 6.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment