Megújul a MIA elektromos autó – „oroszlánszívet” kap

A MIA elektromos autó 2012-ben még túlságosan megelőzte a korát, nem tudott elterjedni, így megszűnni látszott a projekt, pedig akik rendelkeztek a járművel, rendkívül pozitívan nyilatkoztak róla.

A középső vezetői pozícióval rendelkező, ízig-vérig városi kisautó jól variálható az egyszemélyes kisáruszállítótól kezdve a négyüléses családi kisautóig. Az akkor még sokkal gyérebb töltőhálózat, és általánosságban az elektromos autókkal szembeni idegenkedés miatt végül is 1000 alatt maradt a legyártott darabszám.

Volt egy olyan tulajdonsága is az autónak, amely további fontos oka lehetett a mérsékelt sikernek. Ez pedig a 8 illetve 12kWh-s akkumulátor, amely NEDC szabvány szerint 100-120km, valóságban azonban csupán 75-90km hatótávot biztosított az autónak.

Változnak az idők – megújul a MIA

Időközben a márka svájci kézbe, a hamarosan tőzsdére is lépő FOX Automotive-hoz került, és ami a legfontosabb, új „szívet”, vagyis új típusú akkumulátort kap.

Ahogy arról korábban írtunk, a megbízóink portfólióiban is megtalálható Benz Mining-ot felvásárolva (részletek ide kattintva >>>), a FOX Automotive tőzsdére lép jövő év elején, és a MIA márkát megújítva kezdi el tevékenységét. Induló mennyiségként 12000 db/év kapacitás épül fel 2019 második félévére. Ezt követően pedig a világ számos pontján tervezi a FOX az autók gyártásának licencelését.

A városi kisautó hat évvel ezelőtti koncepciója is impresszív volt, de most alapvetően változik meg, hiszen „új szívet” kap az autó. Nem mást, mint a sorozatgyártásra érett Light Battery-t, a Lion E-Mobility fejlesztését. Korábban a „700km hatótávú BMW i3” témánk kapcsán írtunk sokat a Light Battery-ről (részletek például ide kattintva >>>). A Hörmann Automotive-val karöltve induló akkupakk tömeggyártás széles spektrumon, jól skálázható módon tudja kiszolgálni az akkumulátor gyártási illetve testreszabási igényeket akár az ipar, akár a közlekedés területén.

A Fox Automotive és a Lion E-Mobility kapcsolata müncheni konferenciánkon erősödött meg, ahol bemutatkozott a Lion 700km hatótávú akkupakkjával szerelt BMW i3. A bemutatóról élő bejelentkezésünk ide kattintva elérhető >>>. Tobias Mayer-nek, a Lion vezérigazgatójának 2-3 éves becslése arra, hogy az utakon Light Battery-vel szerelt autókkal találkozhassunk, utólag már pesszimistának tűnik, hiszen a tegnapi napon megkötött szerződésben rögzítésre került a Lion és a FOX együttműködése. A felek nem hozták nyilvánosságra a szerződés összegét, ahogyan sajnos még arról sincs információnk, hogy a MIA autóban milyen kapacitású akkumulátorok kerülnek majd. Tekintettel azonban arra, hogy 2019-ben már kész autók gurulnak le a gyártósorról, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan érkeznek majd az információk.

Amennyiben Te is szeretnél profitálni az elektromos autózás elterjedéséből és a fentiekhez hasonló vállalati fejlesztésekből, szeretettel látunk egy mindenfajta kötelezettségektől és díjaktól mentes konzultációra hozzánk, az alábbi űrlapon:

[include file=script/avk.txt]

 

Összegzés
Megújul a MIA elektromos autó - "oroszlánszívet" kap
Bejegyzés címe
Megújul a MIA elektromos autó - "oroszlánszívet" kap
Rövid leírás
A MIA elektromos autó 2012-ben túlságosan megelőzte a korát, nem tudott elterjedni, így megszűnni látszott a projekt, pedig akik rendelkeztek a járművel, rendkívül pozitívan nyilatkoztak róla.
Szerző
Közzétette
HozamInfo

3 hozzászólás

  1. Bita István 2018-12-06 at 16:59 - Reply

    Vajon az ára mennyi lesz ?
    Nagyon lényeges kérdés.

  2. admin 2018-12-06 at 17:20 - Reply

    Anno 12-13000 EUR volt az induló ára a 3 illetve 4 ülésesnek, valamivel kevesebb az együléses kisáruszállítónak. Nagyobb kapacitású akkupakk, meg biztosan lesznek újítások, szóval 13-15000 EUR-ra tippelek, de ez csak tipp. Jövő tavasszal elvileg kell lennie már hivatalos árnak.

  3. […] vagyis az akkumulátor előreláthatólag a Lion Smart által fejlesztett Light Battery lesz majd (sokat írtunk erről az akkupakkról, a MIA kapcsán például itt >>>). Nagy örömünkre szolgált ez, hiszen megbízóink jelentős pozíciókkal rendelkeznek a […]

Leave A Comment