Megtakarítás, befektetés közvetlenül a gazdaságba

Az október 26-i HozamInfo klubest témája – a devizahitel megoldások mellett – a kereskedelmi bankok biztosítók, pénztárak költséges közreműködésének elemzése és a költségek minimalizálását lehetővé tevő megoldás keresése. Hiszen ha…

  • Látra szóló bankbetéte van? A bank gyakorlatilag ingyen pénzhez jut, amelyet befektet, és hasznot húz abból, miközben az Ön pénze csak értéktelenedik.
  • Lekötött bankbetéte van? A bank természetesen használja azt, és befekteti. A lekötésért fizetett kamat és a hozam közötti különbséget pedig zsebre rakja, miközben az Önnek kifizetett kamat általában még a valós inflációt sem fedezi.
  • Önkéntes nyugdíjpénztári tag? Ha Ön vagy munkáltatója rendszeresen befizet a pénztárba, annak nagy része részvényekbe, befektetési alapokba, kötvényekbe kerül, természetesen jelentős költségelvonás mellett. Gondoljon bele a magánnyugdíj-pénztáraknál – amelyek az önkénteshez hasonlóan működtek – Önnek mennyi volt a reálhozama? Ráadásul pénzéhez csak részben és igen sokára juthat hozzá. Kérdés, hogy akkor is, a szabályzók változásai miatt milyen feltételekkel.
  • Befektetéshez kötött biztosítása van? A megtakarítása jelentős része befektetési alapokban, kötvényekben van, de nem az Ön tulajdonában, hanem a biztosítóéban. Így például a vállalt garanciák sem Önt illetik, hanem a biztosítót. A hozamok jelentős részét vagy akár az egészet elviszik a biztosítónak különböző jogcímeken fizetett díjak, költségek. Adott esetben akár kevesebb is lehet a visszakapott pénze, mint amennyit befizetett az évek során.

Úgy tűnik tehát, hogy az Ön pénzét mindenki használja, mindenki gazdagodik rajta, pedig Ön az, aki megdolgozott érte, Önnek kellene a kasszánál a hozamokat felvennie.

Az imént vázoltak hátteréről és a lehetséges megoldásról szól tehát az október 26-i klubest második előadása, amelyre olyan szakértőt hívtunk, aki már több mint 10 éve pénzügyi területen dolgozik, nagyon sok ügyféle hálás neki a kapott tanácsokért, és a TV2 valamint a Magyar Rádió is hívta meg már műsoraiba szakértőként. Jelenleg cégével a GFS Consulting Kft-vel segít az ügyfeleknek pénzügyeik megtervezésében Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező®

A klubest időpontja 2011. október 26., szerda, 18:00 – 20:00

Az eseményről ide kattintva olvashatja a beszámolót >>>

2011-10-23T14:13:51+02:002011 október 23.|0 Comments

Leave A Comment