Legyen a globalizáció nyertese!

Lehet szeretni, nem szeretni, de tény: a globalizáció elkerülhetetlen. Amennyiben nem kíván a rendszerről leszakadva, önellátó gazdaságot létrehozni, két utat tud választani, amely gyakorlatilag – némi képzavarral – ugyanannak az éremnek a két oldala.

A két út

capital_vs_employeeAlkalmazottként – jelen értelemben ide tartozik valahol az egyéni illetve kisvállalkozó is – leginkább csak a munkáját fizeti meg a „rendszer”. Ráadásul ez a rendszer – a globalizáció kiteljesedésével – olyan munkafolyamatokra szabdalódik, amely lehetővé teszi a könnyű helyettesíthetőséget. Magyarul bárki, Ön is könnyen helyettesíthető a puzzle-ben, így egyre kevésbé lesz komolyan megfizetve a munkája, és jövedelme leginkább csak arra lesz elég, hogy a munkavégzéséhez szükséges feltételeket meg tudja teremteni.

Természetesen mindez nem egyen sablon alapján történik, és vannak, lesznek jobban megfizetett alkalmazottak, kisvállalkozók, de összességében nem igazán lesz belőle kitörési lehetőség.

Tőketulajdonosként (részvényesként) élvezheti a globalizáció pénzügyi előnyeit is. Az értékesítési láncok összevonása azt eredményezi, hogy a profit ezeken a helyeken koncentrálódik. A nagy haszonélvezők tehát a nagyvállalatok tulajdonosai. Nem csak a limuzinban szaladgáló, keménykalapos milliárdosokra kell itt gondolni, hanem azokra a jobb módú, a nagy- illetve feltörekvő vállalatok részvénytulajdonosaira. Az osztalékból és az árfolyamok emelkedésével ők is haszonélvezői a globalizáció hatásainak.

Amennyiben tehát nem vesztese, hanem nyertese akar lenni a globalizációnak, törekednie kell arra, hogy tőketulajdonos legyen. Ennek hatékony eszköze, ha portfóliókezelés keretében folytatja vagyonának gyarapítását. Részletek >>>. Nincs még tovább gyarapítható vagyona? Itt az ideje, hogy elkezdje felépíteni azt! Kezdje itt >>>

A globalizációval kapcsolatban tartott előadást az IVSZ MENTA konferencián Orbán Krisztián, ahol ez a téma is szóba került (részletek 4 percben az előadásból):

Amennyiben van egy szabad órája, érdemes megnéznie a teljes előadást is .

2016-09-26T14:17:11+02:002016 szeptember 26.|Tags: |0 Comments

Leave A Comment