2015-06-30

Vagyonkezelés, portfólió menedzsment

Megosztás

A megtakarítás (amelyre a HozamKassza megoldást javasoljuk, részletek róla itt >>>) első évei után, vagy ha már eleve rendelkezel néhány millió forintnyi (legalább 10.000 euró nagyságrendű) tőkével, célszerű a vagyonkezelést, portfóliókezelést választanod. Az egyes befektetési eszközök méretgazdaságossága miatt 25.000 eurós tőkemérettől működik ez optimálisan, de már alacsonyabb belépési szinttől is elérhető.

A befektetések hatékony kezeléséhez ma már kevés a saját kútfő, mert egy-egy piaci szegmens beható ismerete is teljes embert kíván, ráadásul felgyorsult az az ütem is, ahogyan a piac törvényszerűségei változnak, magyarul folyamatos jelenlét, és alkalmazkodóképesség is szükséges. Ebből következően kizárható, hogy ennek a kihívásnak átlagemberként meg tudj felelni.

A professzionális vagyonkezelésnek az a szépsége, hogy a vagyonkezelőnek és Neked is ugyanaz az érdeked: a vagyon növekedése. Amit a vagyonkezelő ehhez hozzátesz, az a több tíz éves szakmai tapasztalat, piacismeret, a befektetéstechnikai felkészültség, amely meg tudja lovagolni a gazdasági hegymeneteket, ugyanakkor olyan kockázatkezelési stratégiával és eszközökkel is fel van vértezve, amely elkerüli, vagy legalább is csökkenti az elkerülhetetlen piaci esések következményeit a portfólióra nézve.

A gyakorlatban, – a 25.000 eurót meghaladó tőkével rendelkező – megbízóink portfóliói az alábbi utat járték be 2016-ban:

Az aktív vagyonkezelési, portfóliókezelési forma alapvetően egy értékpapír számlán valósul meg, amelyen elhelyezésre kerülnek azok az értékpapírok, amelyek a kialakított portfólióban adott pillanatban szerepelnek. A portfólió kezelését – vagyis az értékpapírok befektetési politika szerinti adás-vételét – professzionális, több tíz éves tapasztalattal rendelkező német portfóliókezelő csapat végzi, amely a megbízó saját online felületén bármely pillanatban nyomon követhető.

Amit mindenképpen tudnod kell a portfóliókezelésről

  • A jelenleg ismerteknél jóval magasabb, 7,2 millió euró a betétbiztosítás (személyenként, számlánként).
  • A portfóliókezelési metodika jóvoltából nem kell napi-heti szinten megbízóinknak befektetési döntéseket hoznod, tranzakciókat lebonyolítanod, mert azt a vagyonkezelő végzi, az általad meghatározott irányelvek alapján.
  • Szintén a portfóliókezelésnek köszönhetően, a pontosabban eltalált, illetve gyorsabban kivitelezhető eladási-, vételi tranzakciók miatt a banki kamatnál jóval magasabb hozamlehetőségekkel találkozhatsz.
  • A látványosabb hozamokat szolgálja a kifejezetten alacsony szinten tartott költségszerkezet, ráadásul a költségek nagyobb része eredményfüggő, magyarul csak akkor jelentkezik, ha valóban hozamot ér el befektetésed.
  • További tudnivalók, válaszok a gyakori kérdésekre, ide kattintva >>>

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra, amelyen részletes tájékoztatást kapsz, felteheted kérdéseidet, sőt, akár a személyes befektetési politikád is elkészülhet, amely a portfóliókezelés felé tett első lépés.