Az akkumulátor boom itthon is tarol – Profitálj belőle!

Világtendencia minden területen az elektromosságra való átállás, szakszóval élve az elektrifikáció. Ennek egyik húzóágazata az elektromobilitás, amely az akkumulátorok iránti jelenlegi és az elkövetkező évtized(ek)ben jelentkező kereslet elképesztő növekedési ütemével jár együtt. Az országok egymással versengenek az akkumulátor gyárak építését tervező vállalatokért.

Önmagában az elektromos autók elterjedése mögött is komoly politikai akarat húzódik, különösen az EU részéről. Ilyen formán az akkumulátor gyárak építése iránt, az államok versengése – karöltve az esetleges környezetvédelmi aggályokkal – nagy az érdeklődés, amely közéleti viharokkal is megtűzdelten zajlik.

A BMW elektromos autóit kiszolgáló, újabb akkumulátorgyár épül Debrecenben

400 milliárd forintos beruházással, 14 milliárd forintos állami támogatással, több mint ezer embernek munkát adó újabb akkumulátorgyár épül Debrecenben. A BMW elektromos autóiba való akkumulátorokat gyártó üzemet az Eve Energy kínai cég építi az északnyugati gazdasági övezetben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, Papp László polgármesterrel, Glenn Schmidttel, a BMW alelnökével és Alexander Holdennel, az Eve Energy alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján az Agóra Tudományos Élményközpontban május 9-én megtartott sajtótájékoztatón.

A tájékoztató valamennyi felszólalója hangsúlyozta: a gyár környezetbarát lesz, a telepítés első szempontja az itt élő emberek egészségének védelme, a környezet megóvása. Ennek érdekében a legkorszerűbb környezetbarát technológiát alkalmazzák majd. A tervek szerint 2026-ban kezdi meg működését a gyár, amelynek alelnöke hangsúlyozta, szeretnének bekapcsolódni Debrecen közéletébe, az oktatás, a sport támogatásába is.

Az ünnepélyes külsőségek között megtartott eseményen Debrecen, a Debreceni Egyetem, a BMW és az Eve Energy vezetésének több tagja is megjelent. A hivatalos program az Eve rövid, de annál ütősebb bemutatkozó filmjével kezdődött, amelyben a hangsúlyos szerepet kapott környezetvédelem, a robotizált technológia, továbbá a mobilitás. forrás: civishír.hu címlapkép és háttérinformációk: battery.de

A Volkswagen sem akar lemaradni – bányákba fektet. Márciusi hír, hogy a Volkswagen bányákba való beruházást tervez, hogy csökkentse az akkumulátorcellák költségeit, kielégítse saját keresletének felét, és értékesítse harmadik félnek. Bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz a témáról >>>

Akkumulátor boom van világszerte – Szeretnél belőle profitálni Te is?

Jelen helyzetben egyszerűen nem teheted meg, hogy portfóliódban ne legyenek fémekhez, nemesfémekhez kapcsolódó befektetések. Ha pedig fémekről beszélünk, célszerű azok eredete, a bányák felé fordulnod, amelyek részvényárfolyamát az árupiacok mozgatják … akár többszörös mértékben.

A new york-i és a londoni központokban tartott ezüst készletek jelentős csökkenése figyelhető meg. A CNBC elemzői szerint az ezüst hiánya a kínálati oldalon, valamint az a tendencia, hogy magas inflációs időszakokban jobban teljesít az aranynál, kulcsfontosságú tényezők, amelyek alátámasztják az előrejelzéseket. Ezt támogatja az egyre nagyobb ipari felhasználási igény többek közt az elektronika és a napelem gyártás területén.

Ennek megfelelően, az ezüst ára kilencéves csúcsra, unciánként 30 dollárra emelkedhet idén. A nemesfém árának az elmúlt közel 10 évben tapasztalt alulértékeltsége miatt, a bányavállalatok – a túlélés érdekében – leszorították költségeiket. Emiatt a várható – akár 50%-os – ezüst árfolyam áremelkedés a bánya részvények árfolyamánál akár ennek többszörös emelkedésével is járhat.

Az IPOguru vagyonépítő klub követői portfólióépítésben gondolkodnak, amelynek elengedhetetlen része a nemesfémek területe. Az elmúlt évek egyik sikertörténete volt számunkra az Impact Silver Corp. bányavállalat, amelynek mexikói bányáiból elégítette ki ezüst igényét 800.000 uncia mennyiségben többek közt a dél-koreai elektronikai óriás, a Samsung is.

2021-ben, időzítéstől függően 100-300%-os profitot tudtunk realizálni azon a projekten. Az elemzések egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy ismét célszerű fokozottan az ezüstbányák felé fordulnunk, beszállási pontnál tartunk. Épp ezért tartottuk meg 2023. tavaszán a Canadian Silver Roadshow rendezvénysorozatunkat.

Amennyiben érdekes számodra a téma, érdemes lehet megnéz a sorozat utolsó eseményének előadásait. További részletek és a video igénylése ide vagy az lábbi képre kattintva érhető el >>>

2023-07-12T16:12:17+02:002023 május 10.|1 Comment

One Comment

  1. […] Bár a nemesfémbányák árfolyamai rövid távon ingadozhatnak, hosszú távon jelentős potenciállal bírhatnak. Az arany és az ezüst iránti kereslet világszerte növekszik, mivel az emberek továbbra is elismerik a nemesfémeket mint biztonságos menedéket a gazdasági bizonytalanság időszakaiban. Ezenkívül az ipari felhasználás és az alternatív energiaforrások fejlődése is növelheti a nemesfémbányák iránti keresletet. Ez hosszú távú befektetési lehetőségeket kínál azok számára, akik az alulértékelt nemesfémbányákba fektetnek. Többek közt az ezüst felhasználásról írtunk itt >>> […]

Leave A Comment