Akkumulátor, elektronika és kijelző – nyomtatva

Rendszeresen hírt adunk azokról az innovatív vállalatoknál történt eseményekről, amelyekben érdekeltek megbízóink. Most az egyik legizgalmasabb, konkrétan az IoT területén működő vállalkozás követel figyelmet a híreivel.

Ahogyan korábban részleteztük (bejegyzésünk itt olvasható >>>), észrevétlenül lopódzik be a jövő az életünkbe, és az egyik legnagyobb változás a „dolgok internetében” (IoT – Internet of Things) áll majd be. A hétköznapi tárgyaink egyre inkább „okossá” válnak, és kommunikálni fognak egymással és persze velünk, felhasználókkal is.

Ennek egyik központjában természetesen a mobiltelefon áll, ami ma már leginkább nem is telefon, hanem kommunikációs központ és személyi asszisztens. Emellett azonban rengeteg olyan része van az életünknek, amikor az okostelefon ilyen-olyan okból nem megoldás. Itt lép be a képbe az Ynvisible Interactive Inc. által immár közel 10 éve fejlesztés alatt álló, 18 szabadalom által védett megoldás, az „okos címke”.

Az általános kereskedelmi használat mellett a gyógyszeripar, élelmiszeripar, szállítmányozás területei a fontos piacok az Ynvisible számára, ahogyan azt már korábban is írtuk. Két olyan tényező ítéli sikerre a megoldásukat, amelyek miatt egyediek, és a következő években robbanásszerű fejlődés előtt állnak:

Érzékelők és kijelzők mindenre

A legnagyobb újdonságot az jelenti ezekben a címkékben, hogy kijelzőt is tudnak rá nyomtatni (papírra, műanyagra, gyakorlatilag bármire), így a tárgyaink – a szintén nyomtatott érzékelők adatain alapuló – vizuális visszajelzést tudnak adni számunkra. Nem kell ecsetelnünk, hogy mennyire fontos lehet például…

  • Egy gyógyszerkészítmény esetén, hogy a gyárból kikerülése után kitették-e, vagy hányszor tették ki az előírtnál magasabb tárolási hőmérsékletnek. Mindezt meg tudja mutatni az okos címke.
  • Törékeny árucikk esetén a postától vagy futárszolgálattól nem kell átvennünk a csomagot, ha az komoly ütést kapott, hiszen az okos címkén ez kerek perec megjelenik, köszönhetően a címkén található érzékelőnek és kijelzőnek.
  • Hamisításra érzékeny termékek esetén az okos címke lehetőséget ad számunkra, hogy ellenőrizzük a termék eredetiségét.

Az okos címke felhasználási területeinek csak a kreativitás szab határt, az érzékelők fejlettségi szintje lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármely iparágban tucatjával találjunk rendkívül hasznos, a használónak nagy hozzáadott értéket adó megoldásokat.

Licenc és alapanyag ellátás

Az okos címke használati elterjedésének legnagyobb mozgatórugója – a sokrétű, skálázható felhasználhatóság mellett – az egyszerű gyártás. Az Ynvisible olyan üzleti modellben gondolkodik, amely arra épül, hogy az okos címkék előállítására bármely közepes méretű nyomda alkalmas legyen. Ehhez csak a licenc átvételére van szükség. Természetesen a cég biztosítja a gyártáshoz szükséges „okos tintát” is. Ilyen módon világszerte nyomdák százai, ezrei lesznek alkalmasak arra, hogy az okos címkéket gyártani tudják.

Gyártási kapacitás – tömegtermelés

A kanadai székhelyű, német-svájci kutatóbázissal és portugál gyártással rendelkező Ynvisible legfrissebb híre (hírlevelük itt olvasható >>>), hogy elkészült az a lisszaboni gyáregységük, amely a nyomtatott kijelzők tömeggyártásának első lépcsője. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy immár egy-egy projekthez százezres nagyságrendben tudjanak kijelzőket készíteni. Természetesen a gyártási mennyiség növelése a bekerülési ár jelentős csökkenésével is jár, amely komoly érv felhasználói oldalon, hiszen a tömeggyártásnak köszönhetően immár csupán néhány centes bekerülési költség eltörpül a címke által hozzáadott értékhez képest.

Bízunk benne, hogy hamarosan újra lesz lehetőség megbízóink számára a vállalkozásba közvetlenül – zárt részvényjegyzés keretében – befektetni, amelyről természetesen minden minősített megbízónkat időben fogjuk értesíteni. Még nem vagy megbízónk? Gyere el egy kötetlen beszélgetésre, ahol a fenti és ahhoz hasonló lehetőségekről is tájékoztatni tudunk, illetve kiderül, hogy a Te élethelyzetedben, céljaidat is figyelembe véve, milyen vagyonépítési megoldások lehetnek optimálisak. Az ide kattintva megjelenő oldalon tudsz jelentkezni díjmentes konzultációra >>>

Összegzés
Akkumulátor, elektronika és kijelző - nyomtatva
Bejegyzés címe
Akkumulátor, elektronika és kijelző - nyomtatva
Rövid leírás
A hétköznapi tárgyaink egyre inkább "okossá" válnak, és kommunikálni fognak egymással és persze velünk, felhasználókkal is. Itt lép be a képbe a közel 10 éve fejlesztés alatt álló, 18 szabadalom által védett, most tömeggyártásba kerülő megoldás, az "okos címke".
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-07-30T13:14:46+02:002018 július 30.|Tags: , , |4 hozzászólás

4 hozzászólás

  1. […] – Akkumulátor, elektronika és kijelző – nyomtatva >>> […]

  2. […] Internet of Things (IoT) területen működő vállalkozásról többször írtunk már (például itt >>>, vagy itt >>>). Az okos címke gondolata elképesztő lehetőségeket vet fel. Például […]

  3. […] Akkumulátor, elektronika és kijelző – nyomtatva >>> […]

  4. […] Akkumulátor, elektronika és kijelző – nyomtatva >>> […]

Leave A Comment