Viszlát Euro?

Bárki beszélhet arról, hogy meg fog szűnni az Euro. Nem biztos, hogy odafigyelünk. Ha viszont a német fejlesztési bank tanácsadója nyilatkozik erről, sőt biztosra is veszi és még időpontot is mond hozzá, az bizony aggasztó és ezer kérdést vet fel.

Nem véletlen, hogy a HozamInfo klubesteken kiemelt szerepet szánunk a dologi értékek fontosságának. A Vezér-Szörényi Lászlóval készült interjú – különösen a nyilatkozó határozottsága – azt erősíti, hogy még többet és még sürgetőbben kell foglalkoznunk a vagyonmenekítés témájával.

Nézze meg az interjút (20 perc), és figyelje a következő egy hétben az új blogbejegyzéseinket, mert az Ön bőrére is megy a játék!

2011-11-22T02:52:54+01:002011 november 22.|18 hozzászólás

18 hozzászólás

 1. Ildikó 2011-11-22 at 09:03 - Reply

  Hogyan tudjuk a hátrányt az előnyünkre fordítani, ki tud egy olyan megoldást, hogy a kisember előnyösen jusson ki ebből a csapdából?

  • Smak Kornél 2011-11-22 at 13:27 - Reply

   A válasz a kérdésben rejtőzik, mivel ha nincs hátrány helyzet, nem gondolkodunk a kivezető stratégiákon. Sokan úgy vélik, hogy a folyamatos küzdelem hatásai alatt születnek a megoldások özönei, természetesen vannak akik ezt vitatják, de a tényszerűség az logikusan levezethető. Mindenképp a folyamatos informálódás, és az egyéni életritmusunkhoz, és pénzügyi helyzetünkhöz legközelebb álló megoldásokból kell, egyfajta túlélési stratégiát kialakítanunk. A megoldásokról sokan sokféleképpen kommunikálnak, de dönteni mindenképp egyéni szinten kell, mert a felelősség felvállalása a magánpénzügyeknél, kiemelten fontos. Tehát summázva, senkitől ne várjuk a tutit, mert az nem biztos, hogy számomra is az, viszont ha elkezdem keresni, azért lehet találni úgynevezett „tuti” -szabható és varrható- megoldásokat a piacon, amelyekből már lehet mazsolázni a kisembernek is.

   Üdvözlettel: Smak Kornél

 2. Judit 2011-11-22 at 13:44 - Reply

  Én azt hiszem földet is lehetne vásárolni, olyan helyen ahol egy TSZ műveli és visszaadni bérbe. (Azt hiszem földjáradék jár utána.) Én most ezen filózom.
  Az ingatlannal sok a baj, folyton fel kell újítani, albérlőt nem lehet kirakni, stb… A turizmus is szenvedni fog szvsz…
  Annyi pénzem meg nincs, hogy egy kastélyt vegyek.

 3. Zoltánn 2011-11-22 at 18:53 - Reply

  Engem nagyon érdekelne, forint a majdani nagyon ” bedőlő „euróhoz képest milyen érték lesz ?
  az amúgy is túladott euróhoz képest erős , pl :220 Ft vagy ellenkezőleg 4-500 Ft.
  nekem itt egy kis fura helyzet állhat elő, amolyan anomália..

  • dexter 2011-11-23 at 23:22 - Reply

   Kedves Zoltán!
   Anomália az Ön fogalmazása is, először magyarul kellene megtanulnia, ha már magyarul akar írni! Persze, lehet, hogy Ön kínai, akkor viszont már elég szépen bírja a nyelvünket…

   • dolcetti 2011-11-24 at 11:05 - Reply

    Kedves Dexter!

    Ez a fórum nem a magyar nyelvből, illetve nem a magyar helyesírás szabályaiból fakadó kérdések megválaszolására hivatott létrejönni.
    Engedelmével!

 4. BlackVoid 2011-11-23 at 21:14 - Reply

  „Hogyan tudjuk a hátrányt az előnyünkre fordítani, ki tud egy olyan megoldást, hogy a kisember előnyösen jusson ki ebből a csapdából?”

  Aranyat, ezustot, termofoldet kell venni.

  • Fényföld 2011-11-29 at 09:31 - Reply

   A megoldás véleményem szerint pofon egyszerű. Bár elég nagy baj van. A világ társadalmi, pénzügyi, gazdasági és leginkább morális rendszere óriási válságban van. Ebből a kiút csakis a nemzetek egyéni felemelkedésében rejlik és ehhez elsősorban a mezőgazdaságot kell talpra állítani, hogy amikor, már az étel jelenti majd a legfőbb problémát, legalább önellátóak legyünk és ne szoruljunk inportra. Nyilván ez a tehetősebb réteg számára lenne fájdalmasabb, de ugyanúgy fájna a „kisembereknek” is. A megoldás a tudatos élet a felelősség vállalás azért akik vagyunk és a legfontosabb a szeretet. Ez a világ velejéig romlott anyagközpontú gazdaságcentrikus. Növekedést akarnak minden áron egy olyan bolygón aminek erőforrásai végesek, ez abszurd. Spekulációkkal keresnek emberek vagyonokat és csak fújják fújják a gazdasági, és természeti lufit. Ami egyzsercsak ki fog pukkadni. De nem kell megijedni a Föld nem hagyja magát elpusztítani, regenerálódik és helyreáll. Megtartja magának azokat akik képesek vele együtt létezni és nem kizsákmányolni. Sajnos azok akik ma a hatalmat birtokolják látják ezt, de görcsösen ragaszkodnak hatalmukhoz és és nem látják be, hogy óriási hibát követnek(követtek) el. Mert őket mindig is az EGO vezérli. Tudom ez nem az a blog ahová ilyen tartalmú bejegyzések illenek, de legyen ez egy ébresztő! Azok számára akik még le vannak ragadva az anyagba. Emelkedjetek, váljatok tudatossá, és lássatok túl a pénz világán.

   Namaszte.

   • petyus 2011-12-21 at 19:55 - Reply

    Egyetértek,szeretet nélkül nincs összefogás,összefogás nélkül nincs kilábalás,kilábalás nélkül csak kinlódás és boldogtalanság,feszültség létezik….

 5. Rebugra 2011-11-24 at 19:05 - Reply

  Ennél nagyon hülyeséget még soha se halottam, hogy megszűnne az EURO. Ez olyan mintha azt mondaná valaki, hogy megszűnik az IMF. nevetséges

 6. Greg 2011-11-25 at 22:46 - Reply

  Legalább informálódjatok mielőtt bármit is nevetségesnek meg hülyeségnek tartotok. Bár nem az én bajom, csak jobb ha minél kevesebb embert ér meglepetés.

 7. Zokko 2011-11-26 at 05:33 - Reply

  Itt az ideje ! Ha megszüntetik az annak az előjele, hogy valamit nagyon elba…tak a nagy okosok. Ezt majd hamarosan követi az európai unió felbomlása aminek szintén örülni kell !

 8. Zoltánn 2011-11-26 at 16:25 - Reply

  🙂 És akkor az lesz a legkisebb gond, hogy valaki helyesen ír, vagy fogalmaz.

 9. BH 2011-11-30 at 23:50 - Reply

  Uránt kellene venni, mert félek, hogy az arannyal kapcsolatban egyszer eljön az a pillanat, hogy „A király meztelen!”, vagyis hogy az arany, azon kívül hogy csillog, nem egy értékes fém…

 10. maradék 2011-12-02 at 02:24 - Reply

  Nos, úgy néz ki, hogy az anyag-elvű világ készül kibukni, és mi a megoldás ? megint csak valamiféle konverziós anyagi megoldás ködében keressük a megoldást. Ennél kicsit jobban kellene iparkodni nem ? 😀
  Ébresztő !

 11. lol 2011-12-07 at 22:39 - Reply

  Manapság a gazdaság, a pénzügy olyan lett mint anno a foci… mindenki azt hiszi ért hozzá. Persze, h nagy gondokkal küzd a világ, az EU stb. Köszönjük Emese… nagy ész kellett ezt elmondani, persze, hogy komoly a helyzet. Vegyél aranyat, ezt is alig hallani…
  Gratulálok az informatikus úriembernek ezekhez a világrengető meglátásokhoz.
  jah és a jövőben ne használjon helytelenül, nem pontosan fogalmakat, mint a cds, bubor stb. vagy ha nem érti miről beszél, akkor olvasson, tájékozódjon előtte. Hisz ott az internet, tudja…

 12. robi 2011-12-18 at 22:58 - Reply

  én konkrétan befosikáztam, de most komolyan kinek van értelmes véleménye arról, hogy nikkelbe illetve rézbe spejzolnám a péct

 13. petyus 2011-12-21 at 19:47 - Reply

  Elolvastam a bejegyzéseket,melyek elég szerteágazóak.Véleményem szerint teljesen mindegy,gogy megszűnik-e az euro vagy sem,a lényeg,hogy ez a pénzügyi,gazdasági és világmodellek értelemszerűen megbuktak,menthetetlenek,a politikai elit erőlködve próbál a szarból várat építeni,de ez mint ismeretes sajnos nem fog menni…..egy szép napon be fognak zárni a bankok,összedől a pénzügyi rendszer és fusson utána aki csak akar,én biztosan nem azt fogom tenni.Ez így rossz ahogy van,boldogtalanok és túlhajszoltak az emberek!Hát ez lenne a való világ,amiért születtünk??…Törvényszerű a bukás,a rendszer(ek) ,bankok stb. szavatossági ideje lejárt…
  Inkább szeretni és tisztelni kellene a másikat ahelyett,hogy sokan(tisztelet a kv.-nek) azon aggódnak,hogy mihezz kezdünk majd ha mindez bekövetkezik.Én nem aggódok,nehogy már egy nyomtatoptt papír dirigáljon nekem…..

  Üdv.: petyus

Leave A Comment