Vészharang

Nincs találóbb kifejezés, mint az, hogy vészharangot kell kongatnunk. A tényszámok alapján gyakorlatilag az összeomlás kezdetén járunk. Egyértelműen látszik, hogy néhány év múlva finanszírozhatatlan lesz a nyugdíjrendszer.

Mindez nem azt jelenti, hogy megszűnik a nyugdíj. „Csak” annyit jelent, hogy az állami nyugdíj igazából jelképes összeggé fog zsugorodni hosszabb távon. Hogy mindez olyan módon történik majd, hogy csökkenni fognak a nyugdíjak, vagy úgy, hogy a nyugdíjak adótételei emelkednek, esetleg anyugdíj korhatár emelkedik jelentősen, igazából mindegy.

Most MÉG csak a nyugdíjasok körének szűkítése folyik, amely a rendőrökkel, tűzoltókkal kezdődött és most zajlik a közszolgákkal. Sajnos elég hamar el fog érkezni az az időszak, amikor általánosan igaz lesz az, hogy csökkennie KELL a nyugdíjaknak ahhoz, hogy fenntartható legyen a rendszer. Mindezzel párhuzamosan törvényszerű a nyugdíjkorhatár emelése is.

Hallgassa meg novemberi klubestünk előadás-részleteit a témában. Előadónk Nagy Gábor, stratégiai partnerünk, a Portfolife Kft. ügyvezetőjé volt (kb. 5 percnyi hanganyag, kattintson a lejátszón a háromszög alakú lejátszás gombra):

Előadás részletek

Egyszerűen nem lehet ezt a kérdést a szőnyeg alá söpörni. Ha nem alakítunk ki saját magunknak egy személyre szabott stratégiát, és nem ragaszkodunk következetesen ahhoz, hogy azt folyamatosan be is tartassuk magunkkal, igen tragikusan fogjuk megélni idősebb korunkat.

Amennyiben Ön is a nyugodt magabiztosságot AKARJA választani, jelentkezzen ingyenes Konstruktív konzultációnkra, ahol szakértő segítséget kaphat ahhoz, hogy miként oldhatja meg személy szerint Ön saját nyugdíjának kérdését. Részletek és időpontkérés az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Ha csupán foglalkoztatja a kérdés, és tájékozódni szeretne, jöjjön el a következő ingyenes HozamInfo klubestre, ahol körbejárjuk a nyugdíj kérdést, és új szemléletmódot is próbálunk átadni, amely hozzásegítheti ahhoz, hogy hatékony lépéseket tegyen a megoldás felé. A klubest részleteit és az ingyenes regisztrációs lehetőséget az ide kattintva megjelenő oldalon találja >>>

2 hozzászólás

  1. Ligetvári Ferenc 2013-01-29 at 19:29 - Reply

    Magyarországon van a világ legaránytalanabb-legigazságtalanabb nyugdíjrendszere, ahol a nyugdíj mértékére nagyobb hatással van a nyugdíjba vonúlás évének mint a kereseteknek és a ledolgozott éveknek.2000 évtől kezdődően kellene olyan évenként maghatározott indexált nyugdíj összehasonlítást végezni ahol 45-éves munkaviszony feltételezésével összehasonlítanák a MINIMÁLBÉRES az ÁTLAGBÉRES éa az ÁTLAGBÉR 5X-ösét keresők 2013 évi nyugdíját.Elkeserítő számok látnának napvilágot .A 2002-ben megállapított nyugdíjátlag/nettóbérátlag 60% körűli,míg a 2007 évi több mint 80% a 2004 előtt megállapított nyugdíjak közűl 1% éri el a 200 000 ft-ot míg a 2004-utániaknál meghaladja a 10%-ot. A politikusoktól nem várható reális megoldás,mert akkor megszünnének a politikusi luxus nyugdíjak. A 2002-es degressziós táblázat és valorizációs szorzók a nyugdíjak évenkénti emelésével növelten kellene a 2002-utáni nyugdíjakat újra számolni és akkor arányossá válna a nyugdíjak összege és fenntartható lenne hosszabb távon.Félő,hogy a jelnlegi egoista kormány fűnyíró elvet alkalmaz majd a 2014-es megnyert választások után,de jelenleg nem mer érdemi változtatást kezdeményezni,mert akkor garantáltan elveszti a soronkövetkező választást.

  2. komár istvánné 2013-02-05 at 12:05 - Reply

    a JELENLEG KORMÁNYON LÉVŐKET lehet csak szapulni! SZIDNI, NEM UGY ÉRTELMEZIK AZ EMBEREK A NYUGDIJJAL KAPCSOLATOS SZÁMITÁSOKAT, ELÖRE LÁTÁST,MINT,AZT KELLENNE,UGYANIS A 20 ÉVE DEMOKRÁCIÓBAN JUTATOTT NYUGDAJAK ELVITTÉK A JÖVŐ ÉVEKben fizetendő NYUGDAJAKAT,MERT OSZTOTTÁK AZOKNAK IS AKIK,FIATALON 55 ÉVESEN? MÉG,AKTIVAN KERESŐ KÉPESEK VOLTAK DE ELŐTTE IS HA NEM VOLT MUNKA!NYUGDIJBA KÜLDTÉK ŐKET!MONDVÁN KELL VALAMIBŐL ÉLNI!FIZETNI REZSIT STB. FÖLEG A GYEREKEKET FELNEVELNI,AKIK MAJDAN AZ SZÜLEIKNEK A NYUGDIJAT MEGKERESIK.MINT AHOGY EZT MI IS TETTÜK,NYUGDIJASOK MOST.TEHÁT NE IRKÁLJUNK OLYAT AMI NEM A VALÓSÁG,ILLETVE NE ELEMEZZÜNK,NEM HELYTÁLLÓ TÉNYEKET.AZ ELEMZÉST JELENLEG ,NINCS IDÖM TOVÁBB FEJTEGETNI,üdv.egySZÁMVITELI SZAKEMBER,ADÓTANÁCSADÓ NYUGDIJAS.

Leave A Comment