Vége a „tökölésnek”

Addig is, amíg az Unio bürokrácia gépezete próbálkozik az akkumulátor gyártás fejlesztésén Európában, vannak uniós autógyártók, amelyek nem várnak tovább, nem aprózzák el a dolgot. Ez is mutatja az autózás új irányvonalát.

A Volkswagen közgyűlésén bejelentettek szerint 48 milliárd USD (!!!) rendelést adnak le elektromos autó akkumulátorokra. Sürgős az igény, így nem foglalkoznak azzal, hogy honnan származnak az akkumulátorok (jellemzően Dél-Koreából és Kínából). Csak hogy érezzük a 48 milliárd „súlyát”, jelenleg a Tesla szőröstül bőröstül ér ennyit.

A németek tehát nem „tökölnek”, és 2020-ban már 25 tisztán elektromos meghajtású autótípus lesz az értékesítési palettán, további 20 hibrid hajtású mellett. 2030-ra pedig már valamennyi modellje elérhető lesz a gyártóóriásnak elektromos meghajtással is.

Az olyan – az elektromobilitás területén munkálkodó – kis piaci szereplők is komoly növekedés előtt állhatnak, amelyek versenyképes megoldásokkal segítik a folyamatot. Csak egy példa erre a Lion E-Mobility, amely akkumulátor menedzsmentjével, és legújabb Lite Battery Concept akkumulátor rendszerével a jól ismert akkumulátorokkal szerelt autók hatótávját tudja jelentősen növelni (erről írtunk már, részletek ide kattintva >>>)

Kétségtelen, hogy a Tesla elévülhetetlen érdemeket szerzett az elektromos autózás terén. A gyártási folyamatokban való gyakorlatlansága viszont továbbra is komoly akadálya annak, hogy üzletileg is sikeres legyen. Az heti gyártási mennyiségek sorra elmaradnak a bejelentett növekedési ütemhez képest, és gyakorlatilag folyamatosan néhány hónapnyi távolságra van csupán a csődtől a Tesla. A kocka el van vetve azonban, így ma – 2020-ra pedig főleg – már nem múlik semmi a Tesla sikerességén. Az elektromobilitás elindult az útján, és igen hamar nagykorúvá fog válni, ami azt jelenti, hogy már csak (rövid) idő kérdése, hogy új vagy használt autó vásárláskor akár a magyar átlagember is az elektromos felé kezdjen hajolni. Ami még a nagykorúság útjában áll, az a töltőhálózat, amely azért szintén rohamléptekben fejlődik (ha itthon ezt még nem is annyira vesszük észre).

A legújabb fejlesztések tükrében azonban az sem elrugaszkodott vízió, hogy töltőállomásokra csak a hosszabb utazások alkalmával legyen szükséged. Áttörést értek el ugyanis a fotovoltaikus (napelemes) áramtermelés terén. Konkrétan arról van szó, hogy már piacképes (azaz nem csak kutatási fázisban lévő) megoldással álltak elő a Newcastle-i Egyetemen. A forradalmi napelem lényege, hogy 0,1mm vastagságú filmrétegre nyomtatják hagyományos módszerrel a napenergiát elektromos árammá alakító anyagot, azaz szinte bármely nyomda képes lehet erre, a technológia és az anyag birtokában.

Amellett, hogy ebben a formában a napelem pehelykönnyű, nagy tömegben gyártható, ráadásul még a hagyományoshoz képest több áramot is termel akkor, amikor csak szűrt napsütés éri. Ami azonban a forradalmiságát adja, az ár. Az új napelem 30-szor kerül kevesebbe, mint a jelenleg elérhető napelemek. Konkrétan ez azt jelenti, hogy 100 négyzetméter napelem 250ezer forintba kerül. Ehhez ugyan – hogy alkalmas legyen pl. autó „tankolásra” – szükséged van még tároló akkumulátorra, meg vezérlésre, de ilyen módon gyakorlatilag 1-3 milliós beruházással kvázi nullára redukálhatod a közlekedési költségeidet.

Látszik tehát, hogy az egyedi innovációk – nem csak szorosan az elektromobilitás terén – fontos szerepet játszanak a fejlődésben. Éppen ezért jelent befektetői oldalon óriási lehetőséget az, hogy megtaláld azokat a „gyöngyszemeket”, amelyek a következő években több száz, akár ezer százalékos növekedést érhetnek el, és igazi lökést adhatnak vagyonod növekedésének.

Az egyedi befektetési (IPO, Private Placement) stratégiánkat mutatjuk be nyílt ügyfélklubunkon május 17-én. Szánj rá másfél órát az életedből, hogy megismerd azt a stratégiát, amely sokszorozhatja a vagyonodat! Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>> 

Összegzés
Vége a tökölésnek
Bejegyzés címe
Vége a tökölésnek
Rövid leírás
Sürgős az igény, így nem foglalkozik a VW azzal, hogy honnan származnak az akkumulátorok (jellemzően Dél-Koreából és Kínából). Csak hogy érezzük a 48 milliárd "súlyát", jelenleg a Tesla szőröstül bőröstül ér ennyit.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-05-07T13:36:01+02:002018 május 7.|0 Comments

Leave A Comment