Vége a dízel korszaknak!?

Elképesztő technológiai fejlődés jellemezte – függetlenül a botrányoktól – a dízelautókat az elmúlt 20 évben. Fogyasztás, teljesítmény és komfort tekintetében – nem kevés fejlesztési összegek mellett – mindent kihoztak belőle, amit lehetett. Most azonban úgy tűnik vége a dízel korszaknak.

Németországban döntöttek: Az autógyártók és az egyéni érdekek elé sorolódik a nép érdeke a tiszta levegőhöz. A bírósági döntés következtében lehetősége nyílik a nagyobb német városoknak arra, hogy részlegesen vagy teljesen kitiltsák a dízel autókat a városból. Stuttgart és Düsseldorf mellett további 19 német városban van erre komoly esély. A hasznongépjárművekre (egyelőre) ez nem vonatkozik.

Mindez megadhatja a kegyelemdöfést a Volkswagen botrány miatt egyébként is bizalomvesztett technológiának. Már csak azért is, mert ha a közeljövőben már nem lehet közlekedni a régebbi (EUR5 vagy régebbi) típusokkal, akkor ki venné meg az újabbat, amit majd lehet, hogy később fognak kitiltani?

Mindenesetre már most is látszik a németországi dízel használtautó árakon a döntés hatása. Biztosak lehetünk benne, hogy 5-10 éves távlatban ezen autók egy része a magyar utakra kerül. Vagy mégsem? Reagálva az eseményekre, Budapest főpolgármestere is felvetette a tiltás előképét, igaz csak bő 5 éves távlatban.

A politika elektromos meghajtást akar

A dízelek esetében, a jelenlegi „mizériával” csak felgyorsul a folyamat, hiszen az elmúlt évben sorra jelentették be az uniós országok (részletesen írtunk erről itt >>>), hogy 2025-2040 között mikortól fogják tiltani a csupán fosszilis energiahordozóval üzemelő új autók forgalomba helyezését. Magyarul a dízel mellett a benzines autóknak is meg vannak számlálva – ha nem is a perceik de – az éveik.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy nagyon meg fog változni az utcakép a század derekára. Ez pedig nem csupán a piac természetes alakulásának, hanem a fent említett politikai szabályzóknak is köszönhető. Ráadásul mindez nem csak szankciókkal, hanem ösztönzéssel is történik. A magyarhoz hasonló (ti. 1,5mFt-os pályázható) elektromos autó támogatáson túl, az uniós politika a fejlesztéseket is ösztönzi, hiszen például az akkumulátor technológia élvonala jelenleg – a Tesla mellett – a Kína-Japán-Dél-Korea háromszögben található. Ezért „kapcsolt direktbe” az EU Energia Unio tavaly októberben (írtunk róla itt >>>), és idén februárra stratégiai tervet ígértek.

Úgy tűnik, ezen a területen gördülékenyen működik az uniós gépezet, mert megjelent az első pályázati kiírás, amely 10millió euró összegben finanszírozza a leginnovatívabb, kifejezetten elektromos autókba szánt akkumulátor fejlesztését. Olyan akkumulátor prototípussal nyerhető el a díj, amely egy hagyományos, benzin- vagy dízelüzemű, kis családi járműhöz hasonló teljesítményű elektromos járművet képes hasonló hatótávolságra és a tankoláshoz hasonló töltési idővel működtetni. Az akkumulátornak viszonylag alacsony költségűnek, tartósnak, biztonságosnak és 100%-ban újrahasznosíthatónak kell lennie.

Az általunk korábban többször is említett (például itt >>>) Lion E-Mobility fejlesztése, a Light Battery Konzept kifejezetten közel áll már ezekhez a kritériumokhoz, de biztosak lehetünk benne, hogy sok más kis és közepes technológiai vállalkozást is lázba hozott ez a bejelentés.

Kíváncsi vagy, hogyan használjuk – akár adómentes TBSZ számlán is –  az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Fontos számodra, hogy a szokásosnál komolyabb betétbiztosítást élvezhess? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni, és a biztonsági övet is be tudod csatolni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

Összegzés
Vége a dízel korszaknak!?
Bejegyzés címe
Vége a dízel korszaknak!?
Rövid leírás
Úgy tűnik, ha megvan a politikai akarat, gördülékenyen működik az uniós gépezet. Mert megjelent az első pályázati kiírás, amely 10millió euró összegben finanszírozza a leginnovatívabb, kifejezetten elektromos autókba szánt akkumulátor fejlesztését.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-03-01T21:00:07+01:002018 március 1.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment