Van pénzügyi barkácskészlete?

Egyre több területen elterjedt a DIY (Do It Yourself), azaz „csináld magad” eljárás.

Egész iparágak nőttek ki ebből, hogy kiszolgálják ezt az igényt. Mint sok mindennek, ennek is Amerika a hazája, ahol a szolgáltatások árszínvonala teljesen más képet mutatott, mint a vasfüggönynek ezen az oldalán.

A kínált „DIY” segédeszközökkel, ha valakinek van egy kis kézügyessége és elszántsága – az eszközökbe beruházást követően – gyakorlatilag rengeteg szakipari munkát tud megoldani. Ezzel pedig rengeteget lehetett, lehet megspórolni ott, ahol egy vízvezeték szerelő, vagy szobafestő bére csillagászati.

A végeredmény, ha esetleg némi megalkuvással is, de akár elfogadható is lehet. Legfeljebb nem olyan szép a vízcső mázolása, vagy nem optimális a mosógép beszerelése, de éves szinten akár jelentős összeg lehet, amelyet megspórolhatunk, ha a csináld magad „mozgalmat” magunkénak érezzük.

Pénzügyi csináld magad?

DIYNagy a csábítás pénzügyek terén is, hiszen ma már interneten keresztül köthető biztosítás, vagy akár sok-sok befektetési alapot is megvásárolhatunk. Véleményünk szerint azonban ezen a területen erről csak részlegesen lehet szó, és ha már a szakipari példánál maradunk, soha nem jutna eszünkbe komolyan, hogy gázszerelési munkákba fogjunk önmagunk, mert igen komoly következményei lehetnek annak, hogy nem vagyunk tisztában minden apró részlettel.

A probléma ott kezdődik, hogy amíg csővezetékekben az egzakt méretek meghatározottak, a csavarok menetei szabványosak, és általában az óramutató járásával megegyezően befelé csavarodnak, továbbá néhány elem közül kell csak választanunk, addig pénzügyeknél a választás helyességét sokkal több tényező befolyásolja, és a választási lehetőségek sora is jóval nagyobb.

Éppen ezért felelőtlenség akár a megtakarítások esetén is, de befektetéseknél kifejezetten, ha egyfajta „összeszerelési segédlet” nélkül vágunk bele ebbe a feladatba. Az sem árt persze, ha van mögöttünk egy „szaki”, akire támaszkodhatunk, és kérdezhetünk.

A befektetéseknél ez az elsődleges kiindulási pont a személyes befektetési politika, amelyből kiindulhatunk. Ez alapján fogjuk azt tudni, hogy mely területekre fókuszálunk. És ha már mindenáron mindent saját magunk akarunk elvégezni, akkor is legyen mire támaszkodni. Itt természetesen még nem ér véget a dolog, mert élethelyzetünk, és a piac is folyamatosan változik, ezzel szükségképpen a befektetési politika is. Ezért célszerű a szakértői segítség is.

A Nagy Befektetés Választó rendezvénysorozat következő, egyben utolsó alkalma a befektetési politikára, és a megvalósítás lépéseire fókuszál. Akár a DIY mellett dönt, akár szakember segítségét kéri, ez kihagyhatatlan lépés. Regisztráljon a július 2-i a rendezvényre, vagy akár a korábbi előadások felvételeire is, hogy a jelenlegi viharos piacokon is sikerrel lovagolhassa meg a hullámokat! Részletek és regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Amennyiben saját befektetési politikáját szeretné elkészíttetni díjmentesen, azt az ide kattintva megjelenő oldalon tudja igényelni >>>

2015-07-16T14:19:08+02:002015 június 24.|0 Comments

Leave A Comment