Van értelme a TBSZ számlának?

A kérdésre a rövid válasz nem egzakt, azaz lehet igen is meg nem is. A bővebb válasz azonban az, hogy: Egyértelműen igen, amennyiben…. Ez az „amennyiben” a kulcsa a kérdésnek. De ne talányoskodjunk, nézzük a részleteket!

Valójában nem bonyolult a kérdés, ugyanis akkor van értelme a TBSZ számlának (Tartós Betéti Számla)  – ugyanúgy mint általában egy befektetésnek – ha értékelhető a hozam mértéke. Vagyis akkor érezhető az adókedvezmény, ha a hozam is szemmel látható.

Vegyünk példaként egy tízmilliós tőkét, amelyet hosszabb távra – TBSZ-ről lévén szó – legalább 5 évre szeretnél befektetni. 4-6 éves futamidő esetén az állampapírok kamata 2,3-2,8% környékén mozog jelenleg. Most ne számoljunk költségekkel az egyszerűség kedvéért. Magyarul éves szinten 230-280ezer forintos hozamra számíthatsz a tízmillió forintod után. Ennek az adója lenne 15%, amit TBSZ számla esetén nem kell megfizetned, azaz 34-42ezer forint marad a zsebedben. Megítélés kérdése, hogy ezért az előnyért érdemes-e lekötnöd magad (és a pénzed) egy szolgáltatóhoz 5 évre. Azt is tudnod kell, hogy hiába tartasz bankban, TBSZ számlán állampapírt, csupán a szokásos 100 000 euróra fog szólni a védelmed (BEVA). Így ha a példától eltérően nagyobb tőkével rendelkezel 31mFt felett állampapírok esetén is futod a szolgáltatói kockázatot.

Ha nem állampapírt tartasz a számlán, esélyed van arra, hogy magasabb hozamokat könyvelhess el. Amennyiben ügyesen választottad ki az értékpapírokat, és sikerült évente 5% hozamot elérned, akkor az adómegtakarítás már 75ezer forint évente, ami azért már – különösen 5 év távlatában a 375ezer forint adóelőny – valóban érezhető megtakarítás.

Ebben – vagyis abban, hogy magasabb hozamaid legyenek – azonban két dolog korlátoz:

  • A szolgáltatók előnyben részesítik azokat az értékpapírokat, amelyek hozzájuk kötődnek, hiszen az ennek kapcsán levont költségek növelik a bevételeiket. A TBSZ számlavezetőnél tehát sok esetben korlátozott a vehető értékpapírok köre, vagyis meg van kötve a kezed, hogy mibe fektess. Mindez nem segíti elő a hatékony befektetést.
  • A legfőbb korlát azonban az, hogy nem vagy befektetési szakember. Tudás és tapasztalat híján pedig hogyan tudnád eldönteni, hogy melyek azok az értékpapírok, amelyeket épp meg kellene venned, vagy tartani, esetleg már eladni kellene. Magyarul ugyanazzal a problémával állsz szemben, mint hagyományos esetben.

Amikor igazán értelme van a TBSZ-nek

Az adómentesség kifejezetten attraktív eredményeket hoz abban az esetben, ha komoly hozamok jelentkeznek. Az elmúlt 2 év – legalább 25 000 eurós tőkével rendelkező – megbízóinknak 35% feletti nettó hozamot eredményezett. Éves átlagban ez 17,5% valós eredményt jelent. A fenti 10milliós tőke esetén ez évente 262 500 forint adómegtakarítást eredményezhet TBSZ számla esetén.

Az elmúlt két évben kialakítottunk egy olyan eszközrendszert, amely igen előnyössé teszi a TBSZ számla intézményét. Mindez Németországban, szakemberek által menedzselve, szigorú pénzügyi felügyelet mellett, számlánként 7,2 millió euró betétbiztosítással is elérhető ma már. Magyarul…

  • a hazainál sokkal nagyobb biztonság mellett lehet a befektetésed.
  • a teljes nemzetközi tőkepiaci paletta felhasználható a portfólió kialakításához.
  • nem kell értened a befektetésekhez, hogy a dolog értelmét adó hozamokat el tudd érni. Több tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkező – a hozamok elérésében érdekelt – portfóliómenedzserek hozzák meg a döntéseket, és hajtják végre az adásvételi tranzakciókat.

Aktuális klubestünkön is foglalkozunk a TBSZ számlák témájával

Az ingyenes klubest részletei, és regisztráció ide kattintva elérhetőek >>>

Kíváncsi vagy, hogyan használjuk Németországban, akár adómentes TBSZ számlákon is az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Fontos számodra, hogy a szokásosnál komolyabb betétbiztosítást élvezhess? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni, és az alkalmazott biztonsági portfólióelemekkel a biztonsági övet is be tudod csatolni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autókra és az okos energia megoldásokra fókuszáló portfóliónkkal 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

 

 

Összegzés
Van értelme a TBSZ számlának?
Bejegyzés címe
Van értelme a TBSZ számlának?
Rövid leírás
A kérdésre a rövid válasz nem egzakt, azaz lehet igen is meg nem is. A bővebb válasz azonban az, hogy: Egyértelműen igen, amennyiben.... Ez az "amennyiben" a kulcsa a kérdésnek. De ne talányoskodjunk, nézzük a részleteket!
Közzétette
HozamInfo
2018-01-16T15:48:33+01:002018 január 15.|Tags: , |1 Comment

One Comment

  1. […] összegnek, amelyet már érdemes TBSZ stratégiába állítani, erről is írtunk részletesen (ide kattintva elérhető >>>). A szabályzó által meghatározott 25 000Ft-os minimum összeg persze a vicc kategóriájába […]

Leave A Comment