Kaphatunk ingyen ebédet?

Be kell vallanunk, hogy rendkívül lelkesek vagyunk azokkal a megoldásokkal kapcsolatban, amelyeket az elmúlt 2 év alatt magunk köré gyűjtöttünk, és amelyeket át tudunk adni bárkinek, aki hajlandó meghallgatni bennünket. Néha annyira lelkesek vagyunk, hogy a világba szeretnénk kiabálni: Jöjjenek emberek! De ezt nem tehetjük.

Leginkább azért nem tehetjük, mert a mai magyar pénzügyi piacon nagyon sok a „tuti lehetőséget” kínáló szereplő, és nem szeretnénk egy mérce alá tartozni velük.. Ők azok, akik ingyen ebédet ígérnek, de végül egy szerény tízórait tesznek az asztalra, és már hozzák is a számlát – mint utólag kiderül – egy hétfogásos ebédről. Nem szeretnénk beállni a „Megmondom a tutit” kiabálók sorába.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy egy korábbi írásunkhoz érkezett egy olvasói hozzászólás:

… felmerült bennem: mi a véleménye arról az állításról, hogy relatív magasabb kamatot, hozamot,… azaz nyereséget csak arányosan magasabb kockázatvállalás mellett lehetséges elérni befektető/megtakarító számára ? Avagy, hogy nincs ingyen ebéd.Az Ön által leírtakból én arra következtetnék, hogy az Ön álláspontja szerint igenis lehetséges ingyen ebédet fogyasztani, csak ahhoz az Önök tanácsadását kell igénybe (v)enni és nem másra hallgatni.Ha esetleg mégsem lenne ingyen ebéd, akkor az Önök szolgáltatása mit hoz a konyhára egy átlagos, avagy mezei befektető számára?

A kérdésre egy grafikon a válasz

A Nobel-díjas Harry Markowitz matematikai eszközökkel kimutatta, hogyan lehet a legnagyobb hozamot a (hozzá tartozó) legkisebb kockázat mellett elérni.

A cél az, hogy a portfólió a kockázat és hozam tekintetében minden esetben a fenti görbén helyezkedjen el. Aki ettől eltérő nyilatkozatokkal találkozik, az máris a „zsonglőr”-ök között találhatja magát.

Rossz hírem van tehát, sajnos ingyen ebédet senki nem osztogat, még akkor sem, ha ezt is állítja magáról.

Amit viszont egyáltalán nem mindegy:

Mennyibe kerül az ebéd, mennyire ízlik és jól lakik-e az ebéd végére?

Amit ígérni tudunk, hogy az étlapon szereplő Globális gasztronómiai felhozatalból minden szerepel, és elkészíttethető, mert a franciától az olaszon keresztül a kínai konyháig felvonultatjuk az étkeket, bemutatjuk, előkóstoljuk, és végül ajánlunk néhányat, amely az ügyfél pénztárcájára van szabva, leginkább megfelel az ízlésének, és nem mellékesen jóllakottan fog távozni az „étteremből”.

Lefordítva a konyhanyelvet…

  • Nincs rajtunk kényszer, hogy egyik vagy másik terméket szolgáltatót kellene ajánlanunk mindenkinek. Szakértőinken keresztül gyakorlatilag bármely pénzügyi megoldás elérhető, annak függvényében, hogy ügyfél szempontból melyek a leginkább célravezetőek.
  • Regisztrált Pénzügyi Tervező® hátteret biztosítunk mindenkinek, aki igényli azt, sőt kockázatviselési hajlandóságának felmérése (amelynek eredménye néha magát az ügyfelet is meglepi), és céljainak tisztázása előtt nem is adunk konkrét javaslatokat senkinek. Tízezernyi befektetési, megtakarítási forma – szükség esetén hitel vagy biztosítás – közül megfelelőképpen válogatni másképp nem is lenne lehetséges.
  • Komplett elemzői gárdával dolgozunk, folyamatosan monitorozzuk, elemezzük a piacokat így ha arra van szükség, külön – az adott szituációra, ügyfélre, instrumentumra szabott – elemzés(eke)t készítünk, hogy döntése a céljainak leginkább megfelelő lehessen.
  • Bár vannak olyan esetek – például az elmúlt néhány hónapban – hogy ügyfelek két hónap alatt 10% nettó hozamot is értek el az általunk szállított megoldásokkal, de ezt nem hangoztatjuk úton-útfélen, mert nem lenne tisztességes, hiszen ilyen hozamot senki nem tud (mi sem)  folyamatosan elérni elképesztően nagy kockázatok nélkül.
  • Nem arra utazunk, hogy az ügyfél „kereskedjen”, vagy hogy egy hét alatt legyen – színes, szagos tanfolyamtól – felbiztatott pénzügyi guru. Az alkalmazott megoldások általában valamilyen védett, garantált formát öltenek, és nem kell naponta izgulna az ügyfélnek, hogy „hogy áll” a befektetése.

A puding próbája az evés, ahogy mondják. Ha felelősen gondolkodik saját és családja pénzügyeiről, csak annyit tegyen meg első lépcsőként, hogy feliratkozik a blogértesítőre (ajándékként megkapja Vagyonkalauz tanfolyamunkat is, <<<kattintson ide>>>).

Szintén első lépésnek ajánljuk, hogy jöjjön el egy-egy díjmentes klubestünkre is, ahol különböző témákban hallhat előadásokat. Aktuális témánk a nyersanyagok, mint érték- és vagyonmegőrző eszközök. Október 17-i klubestünk részleteit és a díjmentes regisztrációs lehetőséget ide kattintva éri el >>>

Amennyiben konkrét igénye, problémája van pénzügyi területen, kérjen időpontot egy díjmentes személyes konzultációra! Legyen vendégünk egy kávéra irodánkban, kollégáink megoldást keresnek Önnek. Időpontot az ide kattintva megjelenő oldalon kérhet >>>

2012-10-11T23:49:34+02:002012 október 11.|Címkék: , , , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet