Vállalat finanszírozás

Vállalat finanszírozás2019-11-06T09:01:24+01:00

Vállalat finanszírozás

Előbb utóbb minden sikeres vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor azzal szembesül, hogy külső tőke bevonására van szükség a további fejlődéshez, növekedéshez, nemzetközi terjeszkedéshez.

A tőkebevonás egy rendkívül összetett folyamat eredményeként lesz valóban sikeres. Egyrészt fontos, hogy betöltse a neki szánt szerepet a vállalat életében, és így megvalósulhassanak azok a beruházások, célok, amelyek miatt a tőkére szükség volt. Másrészt a befektetők számára is meg kell hoznia azt az elégedettséget, amelynek reményében a tőkét biztosították a vállalkozás számára.

A CM-Eqity AG – amelynek magyarországi vezérképviselete a GFS Consulting-HozamInfo – évente 15-20 vállalatfinanszírozási projektet bonyolít le világszerte, Kanadától Németországon keresztül Kínáig.

Ez a tevékenység a tőkebevonás formájának közös kiválasztásától indul, majd folytatódik a folyamat teljes koordinációjával.

A tőke a CM-Eqity-től saját magától, befektető ügyfeleitől illetve a CM-Eqity intézményi befektető partnereitől származik általában. Ennek megfelelően elengedhetetlen a finanszírozandó vállalkozás és a tulajdonosok vezetők alapos megismerése, amely szükségképpen hosszabb folyamat. Vagyis cégvezetőként előre kell gondolkodnia, mert az első kapcsolatfelvételtől a tőkebevonást indító startpisztoly lövéséig akár fél éves – de a projekt méretétől függően akár még hosszabb – előkészítési folyamatra számíthat.

Elsősorban azon vállalkozások, start up-ok számára tudunk hatékony segítséget nyújtani, amelyek kifejezetten a nemzetközi piacra készülnek, és ehhez megfelelő üzleti modellel, stratégiával, azaz konkrét tervekkel rendelkeznek. Sok egyéb mellett természetesen az is fontos, hogy a vállalkozás már rendelkezzen olyan múlttal a saját piacán, amely alapján értékelni lehet tevékenységét.

Amennyiben a fentiekben saját vállalkozására ismert, és a további növekedéshez komoly tőkebevonásra van szüksége, töltse ki az alábbi űrlapot! Két munkanapon belül keresni fogjuk, hogy a részleteket illetve egy személyes találkozó időpontját egyeztessük .