Vagyonmenekítés, vagyonmegóvás kontra infláció

Korábbi blogbejegyzéseink alapján – és a médiát hallgatva is – egyértelmű, hogy ma már mindenkinek azon kell gondolkodnia, hogy milyen módon tudja a hosszú évek alatt megkeresett vagyonát, megtakarításait vagy örökségét megóvni, menekíteni. De igazából mitől is kell védenünk, netán menekítenünk a vagyonunkat?

Ebben, és következő néhány bejegyzésünkben erről lesz szó. Melyek azok a tényezők, amelyek falják megtakarításainkat, mint a fémet a korrózió, vagy akár még nagyobb ütemben akár le is tudják rombolni egy egész élet munkájának gyümölcsét.

Az első, ráadásul alattomos ellenség az infláció

Minden évben kapunk egy inflációs adatot az elmúlt év „hivatalos” inflációjáról, és egyet a tárgyév várható fogyasztási index (infláció) mértékéről. Bár ez egy tudományos módszerekkel, a mindennapok költségeinek súlyozásával kiszámított mérőszám, azt hiszem, a legtöbben mégis falsnak érezzük. Nem is csoda, hiszen folyamatosan azt észleljük, hogy a számunkra fontos termékek – szolgáltatások árának emelkedése jóval meghaladja a hivatalos infláció mértékét.

Néhány példa, mire volt elég a közelmúltban, és mire elég ma 1000 Ft Magyarországon:

A kicsit távolabbi múltban azt is megtapasztalhattuk, hogy ráadásul az infláció egyáltalán nem írható le egy egyenes vonallal. Még biztosan rémlenek a ’80-as évek legvége, amikor néhány év alatt 5%-ról 35% fölé ugrott, és kellett 10 év, amíg újra 10% alá került:

Többek között ennek a folyamatnak köszönhető az, hogy az 1988-as havi 9000 Ft-os átlagkeresetünkből – ha azt az dunyhában tartottuk – ma jó esetben egy kisebb hétvégi bevásárlást tudunk csak megúszni. Ez tehát az első a sorban a „közellenségek” között, amelyeket követi a többi „gonosztevő” leleplezése írásainkban.

Ezen közellenségek természetéről, illetve a likvidálásuk lehetséges módjairól lesz szó a következő két HozamInfo klubesten is:

November 30-án, Vagyonmenekítés, vagyonmegóvás elméletben és gyakorlatban

Előadók:

  • Gödrösi Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező® – Vagyonmegóvási szempontok, megoldási javaslatok
  • Kocsis Gábor a HozamInfo egyik alapítója – A csapkodó pénzpiacok lehetősége, példa a kezelt számlás Forex kereskedelemre

December 7, Vagyonmenekítés, vagyonmegőrzés előadás és fórum

Előadó: Klimáné Kerekes Ildikó adótanácsadó

Kérdezz- felelek fórum résztvevők:

  • Klimáné Kerekes Ildikó adótanácsadó
  • Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező®
  • Kocsis Gábor és Smak Kornél a HozamInfo alapítói

A klubestek időpontjai tehát 2011. november 30. és december 7., szerdai napok, 18:00 – 20:00 (pontos kezdés!). Ha mindkét esten részt szeretne venni, kérjük, töltse ki kétszer az űrlapot (kitöltésenként csak egy időpontot tud megjelölni)!

A klubestek helyszíne : Budapest, VI. Andrássy út 98. földszint, Árnika terem (a MagNet Bank épületében, térkép ide kattintva). A klubesteken legfeljebb 45 fő befogadására alkalmas teremben tartjuk, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tud megtenni.

Költség: 900 Ft-os terembérleti hozzájárulás, mely a helyszínen fizetendő.

Kérjük csak akkor regisztráljon, ha valóban jönni szeretne! amennyiben időközben kiderül, hogy mégsem tud eljönni, kérjük, mondja le jelentkezését e-mailben, a klub@hozaminfo.com címre írva!

KLUBEST REGISZTRÁCIÓ

[include file=/script/klubest_reg1130-1207.txt]

 

2011-11-24T01:17:45+01:002011 november 24.|Címkék: , , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet