Új unikornis születőben – profitálsz a sikeréből?

Nem véletlen a sok Nobel díjas magyar. A hagyományos magyar kreativitás teljesen más oldalról közelíti a fogyasztói igényeket, és ennek megfelelően szállítja a megoldásokat is. Ami a tudomány világában a Nobel díj, a technológiai szektorban, tőkepiaci szempontból az „unikornis” cím.

A kockázatitőke piacon az unikornis (egyszarvú) olyan technológiai startup céget jelent, amely néhány év alatt eléri az 1 milliárd dolláros piaci értéket. A kifejezést eredetileg 2013-ban Aileen Lee kockázatitőke befektető alkotta meg, a mítikus állattal, mint metaforával jellemezve az ilyen sikeres vállalkozások statisztikai ritkaságát. Tavaly a CB Insights arról számolt be, hogy az unikornissá válás esélye kevesebb, mint 1% a kockázati tőkét bevonó vállalatok esetében. 2018-ban 47 technológiai vállalat érte el ezt az unikornis státuszt az USA-ban, a PitchBook adatai szerint.

A legutóbbi LogMeIn és a Formlabs magyar unikornisok után most úgy tűnik küszöbön áll egy újabb jelölt. A jövő heti IPOguru webinariumunkon bemutatkozó Clarabot Zrt-t a tegnapi napon díjazták Amerikában. A GLOBAL INFOSEC AWARDS konferenciáján jelentették be, hogy a vállalat két díjat is nyert.

  • Egyrészt a kiberbiztonság területén a „Top InfoSec Innovator” díjat nyerte el
  • Emellett a „Baby Black Unicorn” díjazáson is döntősként szerepelt, amely a vállalat 3-5 éven belüli unikornissá válását prognosztizálja

Tajti Lászlónak (a képen jobb oldalon), a Clarabot CEO-jának az Oracle informatikai biztonsági vezetője is gratulált. A vállalat „nano” elnevezésű megoldásáról – amelynek egyebek mellett az innovátor díjat is köszönheti – november 3-i webináriumunkon is szót ejt a vállalat CEO-ja. Mindenesetre a Tech-óriás Oracle érdeklődése figyelemre méltó a Clarabot jelentőségére tekintettel.

A legnagyobb techóriások pénzügyi válságok idején alapultak. Ekkor születnek azok a megoldások, amelyekre valóban szüksége van a piacnak. Ezek a vállalatok azok, amelyek segíthetnek a vagyon menekítésében a válság és az infláció hullámverésén át a túlpartra.

Webinariumunkon a vállalat CEO-ja részletesen beszámolt a projektről. További részletek, és az online esemény felvételére regisztráció az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2022-11-10T10:52:38+01:002022 október 28.|Tags: , , , |1 Comment

One Comment

  1. […] a nemzetközi szakma krémje díjakkal ísmerte el, amelyről korábban már hírt adtunk (részletek ide kattintva >>>). Többek közt fogadhatták az Oracle infosec vezetőjének gratulációját, és folyamatban van […]

Leave A Comment