Új technológia, törvényszerű bakik?

Ha 155 cm-es 110kg-os nő vagy, és nem vagy hajlandó bekötni a biztonsági övet, frontális ütközéskor nyaksérülést kockáztatsz egy BMW i3-ban. Csak mi érezzük ezt „nyakatekertnek”, és a szokásos kötözködő amerikai válasznak egy európai autógyártó sikerére, vagy valóban intézkedésért kiált ez a tény? 

Úgy tűnik, nem csak a Tesla küzd gyártási problémákkal. Egyértelműen meg nem határozott biztonsági probléma miatt a BMW további értesítésig szüneteltetni kánytelen az i3 elektromos autóinak értékesítését. Legalább is Amerikában.

A német gyártó minden egyes, az Egyesült Államokban eladott i3-a érintett a 2014 és 2018-as modellév között, amely 30 542 autó visszahívását is jelenti.

A visszahíváshoz és az értékesítés leállításához vezető biztonsági problémát az USA közúti közlekedés biztonságát megőrizni hivatott intézetének (National Highway Traffic and Safety Administration – NHTSA) legújabb vizsgálata jelezte.

A közelmúltban elvégzett vizsgálatok során az NHTSA megállapította, hogy a női vezetők egy része, akik magasabbak 5 lábnál, 100 – 110 kilogramm körüliek, az i3-ban nagyobb eséllyel szenvednek nyaki sérüléseket frontális ütközés esetén, ha nem viselnek biztonsági övet. A járművezetőknek kötelező a biztonsági öv használata természetesen, de a kockázat meghaladja az NHTSA által felállított kockázati határszámokat.

A BMW kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint a saját vizsgálata nem erősíti meg az NHTSA által feltárt problémát, de kijelentette, hogy megoldja a kérdést. A megoldás nem is olyan egyszerű, hiszen a probléma nem szoftvert vagy egy konkrét alkatrészt érint, hanem olyan tervezési jellemzőt, amely a lakosság egy kis részénél okozhat problémát, bizonyos tényezők együtállása esetén.

A BMW világossá tette, hogy az i3 teljesen biztonságosan működik minden olyan esetben, amikor a biztonsági öv megfelelően rögzítve van.

Az értékesítés leállítása komoly érvégás lehet a BMW-nek, hiszen a közelmultban frissítette az i3-ast a 2018-as modellévre, és az Egyesült államokban sokan tervezték a vásárlást. A 2018-as BMW i3 sportosabb futóműveket és némi ráncfelvarrást kapott, bár az akkumulátor és egyéb műszaki jellemzők megegyeznek a 2017-es modellévvel.

Nem mérhető ez az eset a VW dízelbotrányhoz. Ahogyan azonban ott kiderült, hogy valójában szinte valamennyi dízelt gyártó manipulálta a számokat, és leginkább az amerikai lobbi érdekek álltak a botrány hátterében, itt is érezhetünk valami hasonlót.

Kíváncsi vagy, hogyan használjuk az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

 

 

Összegzés
Új technológia, törvényszerű bakik?
Bejegyzés címe
Új technológia, törvényszerű bakik?
Rövid leírás
Ha 155 cm-es 110kg-os nő vagy, és nem vagy hajlandó bekötni a biztonsági övet, frntális ütközéskor nyaksérülést kockáztatsz egy BMW i3-ban. Csak mi érezzük ezt "nyakatekertnek", és a szokásos kötözködő amerikai válasznak egy európai autógyártó sikerére, vagy valóban intézkedésért kiált ez a tény? 
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T11:09:09+01:002017 november 29.|0 Comments

Leave A Comment