Új szereplő a hazai privátbanki vagyonkezelésben

Valami nagyon nincs rendben a hazai pénzügyi szektorban. Az OBA és a BEVA – ha némileg akadozva is – teszi a dolgát, de az értékpapírok esetén 6, illetve betétek esetén hozzávetőleg 30 millió forintos számlavédelem csak szépségtapasz annak, aki nagyobb tőkével rendelkezik.

Jó példáját adták ennek az év eleji hazai brókerbotrányok is. Emellett be kell látnunk, hogy nem csak az idei évet, de az elmúlt 25 évet is belengik a különböző „pénznyelők” rémtörténetei, pedig egy közepesnek alig mondható nyugdíjvagyon is nagyobb összegre rúg az OBA vagy BEVA garanciánál.

A biztosítók magas költségeikkel sorra skalpolják a már kifejezetten befektetési kategóriába tartozó ügyfeleket is, holott számukra sokkal előnyösebb lenne külön kezelniük befektetéseiket és kockázati biztosításaikat. Ráadásul a biztosításokra semmilyen állami garancia alap nem ad védelmet.

Azon szolgáltatók pedig, amelyek csupán értékpapír közvetítést végeznek, abban a téves hitben tartják az ügyfeleket, hogy saját maguk képesek időben meghozni a befektetéseikkel kapcsolatos döntéseket, és ezzel a döntések következményeinek teljes felelősségét az ügyfélre terhelik.

Új szereplő a hazai privátbanki vagyonkezelésben

ID-100363198A fenti megállapítások is elhangzottak Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező® előadásában. A „Vagyonkezelés – Másképp is lehet” rendezvényt október 15-én tartották a CM-Equity AG magyarországi piacra lépésének okán, a hazai képviselő GFS Consulting Kft szervezésében.

A hazánkban új szereplőként megjelenő német privátbanki vagyonkezelő vezérigazgatója, Michael Kott kifejtette, hogy stratégiáikat egyedülálló módon – ügyfélpreferenciák alapján – több számlavezető platformon tudják végrehajtani, így az ügyfelek jóval szélesebb szabadságot élveznek befektetéseik elhelyezését tekintve.

A magyarországi szolgáltatóknál elképzelhetetlenül magas – akár 4 millió EUR – betétbiztosítás vagy az értékpapírok esetén 500 ezer USD letétbiztosítás a legtöbb befektető számára több, mint elegendő biztonságot jelent.

Ezen üdvözlendő privátbanki szolgáltatások ráadásul már akár 25ezer EUR vagyonmérettől elérhetőek, amely sokkal több befektető számára elérhető, mint az itthon szokásos 30-50millió forintos privátbanki limit.

Az előadásokon bemutatásra kerültek továbbá a vagyonkezelő német új tőzsdei részvény kibocsátások (IPO) projektjei, illetve kanadai, német, kínai vállalat-finanszírozási programjai is, amelyek – a természetes kockázatok mellett – attraktív kiegészítői lehetnek a nagyobb összegű portfólióknak.

A rendezvény képei

2015-11-15T19:55:39+01:002015 október 19.|1 Comment

One Comment

  1. Martin András 2015-10-21 at 17:24 - Reply

    Szerintem az OBA „némileg akadozva is teszi a dolgát” megállapítás messze nem felel meg a valóságnak. Felelőtlenül nagyon rosszul végzik a tevékenységüket. Van olyan bedőlt pénzintézet (55 Milliárdos mérlegfőösszeggel) amit nem kevesebb mint két év késéssel zárattak be, mint ahogy ez már az egyszerűbb emberek számára is nyilvánvaló volt. Még vizsgálatot is végeztek, és még is érthetetlen módon ennyi késéssel, hozták meg a határozatukat. Ezek a bakik nyilván nem erősítik a bizalmat a felügyeletben.

Leave A Comment