Új elektromobilitás IPO – mi is vettünk

Pénteken új bevezetésű részvény került a frankfurti tőzsdére. Önmagában ez nem nagy újdonság, de most egy elektromobilitásban is komolyan érintett cégről van  szó, így nem hagyhatjuk szó nélkül, pláne, hogy megbízóink portfólióiban is megtalálható a papír, már az első pillanattól.

Az Aumann gépgyártó vállalatról van szó konkrétan, amely leginkább – a komoly felfutást megélő – elektromobilitás területén akar nagyra nőni.

Alapvetően az autógyártásban, repülőgépgyártásban, a vasúti szerelvények gyártásában, fogyasztói elektronikában illetve a mezőgazdaságban alkalmazott gépeket, gyártósorokat hoz létre a cég, árbevételének 70 százalékát ezek adják.

Az Aumann által gyártott gépekkel világszínvonalú elektromotorok és az elektromos hajtáslánc más alkatrészei gyárthatók le, továbbá különböző teljesen elektromos és hibrid meghajtású autókhoz is gyárt a cég alkatrészeket. Ez a terület az árbevétel közel 30 százalékát adja, és a menedzsment ebben a szegmensben akar komoly fejlesztésekkel élni. Már jelenleg is partnere a cég a világ vezető autóipari cégeinek, többek között a Volkswagen és a Bosch használja az Aumann technológiáját gyáraiban.

Már pénteken, a tőzsdére kerülés első napján érdemesnek tartotta portfóliómenedzserünk, hogy megbízónk portfólióiba kerüljön a papír. A meglátás helyesnek bizonyult, hiszen jelenleg már 9%-os pluszban tartózkodik a részvény árfolyama:

A portfóliókezelés szépsége, hogy megbízóink nem is feltétlenül tudtak erről az IPO-ról, pláne nem figyelték az árfolyamokat, ettől függetlenül mégis hozzájárul portfóliójuk fejlődéséhez, és kellő időben, amikor eljön a profit realizálás ideje, akkor sem kell tenniük semmit, hiszen a portfóliómenedzsment minden szükséges feladatot ellát.

Nézd meg, hogyan működik a portfóliómenedzsment a gyakorlatban, hogyan lehetsz Te is megtakarításból milliomos. Ez a témája aktuális klubestünknek. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Amennyiben nem akarsz várni, és már most szeretnél személyre szabott megoldási javaslatokat, kattints ide, és az oldal alján jelentkezz egy személyes beszélgetésre >>>

2017-07-04T10:11:57+02:002017 március 27.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment