Új adóteher: szocho – Mégsem olyan sötét a kép? VIDEO

Ahogyan arról biztosan hallottál a médiában, új adóteher kerül a befektetőkre 2023 július 1-ét követően, a szociális hozzájárulási adó, röviden szocho.

Ennek nyilvánvaló célja kettős a kormányzat részéről:

  • egyrészt az államháztatrás bevételeinek növelése,
  • másrészt a befektetők megtakaríytásainak állampapír irányába terelése.

Összefoglalva a lényeg:

  • A Szocho teher csak a kihirdetett vészhelyzet ideje alatt érvényes (jelen állás szerint)
  • A jelenlegi, már meglévő befektetéseket ez a rendelkezés nem érinti
  • A jövőbeni tőzsdei részvényvásárlások sem esnek a rendelkezés hatálya alá, azoknak a jövedelme (árfolyamnyereség és osztalék) nem kamat jellegű
  • A TBSZ számlák esetén A  205/2023. (V. 31.) Kormányrendelet által bevezetett szocho-fizetési kötelezettség kizárólag az Szja törvény 65.§-a szerinti kamatjövedelmekre vonatkozik – az ingatlanalap befektetési jegyéből származó kamatjövedelem kivételével –, így az Szja törvény 67/B. §-ában szabályozott tartós befektetésből származó jövedelmet semmilyen módon nem érinti.

A TBSZ számlával kapcsolatban fontos hír, hogy hamarosan hazai szolgáltatónál, de mégis külföldi jogi környezetben tudunk majd TBSZ számlákat működtetni, amely minden tekintetben meg fogja oldani a szocho kérdést.

Alábbi videónkban körbejártuk az új adózással kapcsolatos kérdéseket:


Amennyiben szerenéd egy személyes konzultáció keretében átbeszélni vagyonépítési stratégiádat, többek közt azt is, hogy miként célszerű az adózást is kezelned ezzel kapcsolatban, jelentkezz az oldalalján található űrlapon!

A videóban említett június 12-i rendezvény a Canadian Silver Roadshow. További részletek, és az ingyenes rendezvényre regisztráció elérhető az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra, amelyen részletes tájékoztatást kapsz, felteheted kérdéseidet, sőt, akár a személyes befektetési politikád is elkészülhet, amely a portfóliókezelés felé tett első lépés.

 

2023-06-07T20:16:34+02:002023 június 7.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment