Tizszeres profit réz nyersanyag befektetéssel?

Vannak olyan területek, mint a réz nyersanyag is, ahol a piac szembe megy a nyilvánvaló trendekkel. Mondhatjuk, hogy mindig a piacnak van igaza, de a tények makacs dolgok. Hosszabb távon a piac időről-időre visszatér a valósághoz.

Amennyiben…

  • rendelkezel a megfelelő szakértői tudással,
  • rálátásod van egy adott piac valódi kereslet-kínálat viszonyaival, illetve
  • tisztában vagy a keresletet hosszabb távon befolyásoló tényezőkkel és
  • nem fél év alatt akarsz meggazdagodni, hanem tudsz hosszabb időt adni a dolognak.

… akár szembe is mehetsz a piaccal, hiszen biztosra mész. Csupán ki kell várnod a piac tényekhez történő visszarendeződését, amikor realizálhatod az extra profitot.

Elektrifikáció és a réz nyersanyag

A fent vázolt, „fordított befektetési stratégia” (contrarian strategy) alkalmazása lehet érdekes jelen piaci szituációnál, a réz esetében. A réz árazásánál a piac csupán a jelenlegi keresletet látja. Emellett például a Kína és Amerika között dúló kereskedelmi háborúra figyel. Nem vesz figyelembe nyilvánvaló megatrendeket. Ezek mind abba az irányba mutatnak, hogy a réz keresleti oldala elképesztő felfutás előtt áll. Ezen trendek egyike például a városiasodás, amelyről írtunk korábban (itt: Városiasodás – Trend amit a recesszió sem törhet meg >>>), amely a kialakuló megapoliszok nyersanyagigényét vetíti előre. A másik fontos megatrend, ami a réz keresletét nagyban befolyásolja, az elektrifikáció.

Az elektrifikáció önmagában „megérne egy misét”. Így összefoglalva eddig nem írtunk róla, de ennek egyes részeiről annál inkább. Az elekromobilitás megállíthatatlan terjedése. A megújuló energiatermelő – mint szél- és napelem erőművek – ágazatok. Egyszóval minden ide tartozik, ami azt a folyamatot kíséri, hogy az energiafelhasználásunk jelentősen eltolódik az elektromosság irányába. Magyarul egyre inkább az elektromosságot fogjuk használni mindenhez. Az autó „üzemanyagtól” kezdve a fűtésen keresztül, a mezőgazdasági és egyéb ipari gépek működtetéséig.

A réz nyersanyag szakértői szemmel

Az elektrifikáció legfontosabb alapféme nem más, mint a réz. Az alapfém elmúlt 10 éve – a kopogtató jövőbeni trendek ellenére – nem volt sikertörténet. Épp emiatt lehet a következő évek sikersztorija, amely akár sokszoros megtérülést is eredményezhet az okos befektető számára. Müncheni konferenciánkon kértük fel egy rövid interjúra Gianni Kovecevic-et, a CNBC által is többször elemzőnek felkért kanadai nyersanyagipari szakembert. Gianni már évekkel ezelőtt rávilágított könyvében az elektrifikációs folyamatok piaci hatásaira, most ennek a rézzel kapcsolatos összefüggéseiről beszél:

Gianni Kovacevic előadója lesz október 10-i Nemzetközi VIP Befektetői Boutique rendezvényünknek is, ahol részletesen, adatokkal alátámasztva mutatja meg a réz befektetésekben rejlő potenciált.

  • Érdekes lehet számodra is az, hogy a tőkéd egy részének akár öt-tízszeres megtérülése legyen?
  • Tisztában vagy azzal, hogy a „pénznyomtatás” korát éljük, amikor az államok az infláció növelésével tartják kezelhető szinten az államadósságokat, magyarul Neked célszerű nem pénzben, hanem vagyoni értékekben tartani megtakarításaidat?
  • Érdeklnek a legfrissebb megatrendek, mint az elektrifikáció, az elektromobilitás, mesterséges intelligencia vagy a robotizáció?

Ott a helyed rendezvényünkön, ahol nemzetközileg is elismert szakértők előadásaiból tudsz tájékozódni, és megismerkedni aktuális lehetőségekkel. Nézd meg a részleteket az ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Tizszeres profit réz nyersanyag befektetéssel?
Bejegyzés címe
Tizszeres profit réz nyersanyag befektetéssel?
Rövid leírás
Vannak olyan területek, mint a réz nyersanyag is, ahol a piac szembe megy a nyilvánvaló trendekkel, tény adatokkal. Mondhatjuk, hogy mindig a piacnak van igaza, de a tények makacs dolgok, és hosszabb távon a piac időről-időre visszatér a valósághoz.
Szerző
Közzétette
HozamInfo

Leave A Comment