Téves védekező reflexek

Bámulatos, hogy milyen védekező reflexek alakulnak ki az emberben. Ezek a tapasztalaton alapuló viselkedésminták valószínűleg azok, amelyek még ősember korunkban segítették a túlélést. Sok esetben viszont a mai korban már inkább káros lehet, ha kizárólag ösztönösen cselekszel.

Az elmúlt nagyjából 30 év alatt lassacskán kialakult bennünk egy zsigerből jövő védekező reflex a pénzügyekkel, befektetéssel, megtakarítással, öngondoskodással kapcsolatban. Inkább nem is akarsz hallani róla, nem hogy leülni beszélgetni egy tanácsadóval, vagy meghallgatni egy előadást.

Nem is csoda ez, ha belegondolunk abba, hogy mit kaptunk a szektortól. Elég, ha csak a devizahitelekre, befektetéssel kombinált biztosításokra, vagy a „sufni-tuningolt” befektetéseken elfüstölt milliárdokra gondolni.

Igazából azonban ez még kevés lett volna ahhoz, hogy ne akarj foglalkozni vele, netán saját magad utánamenni a pénzügyeknek. A rossz reflexek kialakulásának legfőbb oka véleményünk szerint az a szofisztikált eszközöket alkalmazó marketing buldózer, amely a médiában megjelenő csábító reklámokkal kezdődik, a bankfiókokban, sőt, akár a postán való zaklatásban folytatódik, és a pénzügyi tanácsadónak nevezett kvázi házaló ügynök képében, annak agresszív, letámadó stílusában teljesedik ki, amikor is néhány mondat után már akár egy szerződést találsz magad előtt az asztalon. Ehhez adódik még az MLM-ben terjesztett pénzügyi „megoldások” hozd-be-az-ismerőseid-és-meggazdagszol módszerei, vagy a devizatőzsdén meggazdagodott GYES-es anyuka, milliomossá lett McDonald’s alkalmazott képével operáló Forex brókercégek tevékenysége.

Mindezek összességében egy olyan forró tűzhely képét vetítik elénk a pénzügyekkel kapcsolatban, amelyhez nem szabad hozzáérni, mert megégetjük magunkat.

Bezárkózás = tudatosság hiánya = rossz döntések

Sajnos azonban az ösztönszerű reflexek nem mindig hasznosak. Pénzügyeid akkor is vannak, ha nem akarsz tudomást venni róluk, ha a hátad közepére kívánod az egészet. Megfelelő ismeretek hiányában pedig óhatatlanul sodor magával a marketing buldózer. Pénzügyi céljaid eléréséhez, de legalább is talpon maradásodhoz elengedhetetlen a tudatosság. Ha nem jársz nyitott szemmel, és nem vértezed fel magad tudással, egyszerűen bedarál a gépezet, újra és újra rossz döntéseket fogsz hozni.

A pénzügyi piac folyamatosan átalakulóban van. Azok a – szó valódi értelmében vett tanácsadó – vállalkozások kerülnek előtérbe, amelyek az értékesítés mellett zászlójukra tűzik a széles körű tájékoztatást, sőt akár a megbízók képzését, és nem mindenáron egy adott terméket, szolgáltatást erőltetnek az ügyfeleikre, hanem részletes igényfelmérést követően, közös döntés születik, elsősorban a Te érdekeidet szem előtt tartva a „hogyan továbbról”.

A lehetőség adott, használd ki! Következő díjmentes klubestünk lehet az első lépés, amelyet megteszel a pénzügyi tudatosság felé.

A pénzügyek tervezése nem túl bonyolult feladat. Tedd meg az első lépést ahhoz, hogy rendbe tedd pénzügyeidet! Aktuális klubestünkön a megtakarítás és a passzív jövedelem megteremtése lesz a középpontban, amely segíthet elindulni ezen az úton. Részletek és a díjmentes rendezvényre való regisztráció ide kattintva érhető el >>>

Összegzés
Téves védekező reflexek
Bejegyzés címe
Téves védekező reflexek
Rövid leírás
Bámulatos, hogy milyen védekező reflexek alakulnak ki az emberben. Ezek a tapasztalaton alapuló viselkedésminták valószínűleg azok, amelyek még ősember korunkban segítették a túlélést. Sok esetben viszont a mai korban már inkább káros lehet, ha kizárólag ösztönösen cselekszel.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-07-04T10:26:00+02:002018 június 27.|Tags: , , |1 Comment

Leave A Comment