Tesla Model X – féláron?

Kína nem csak automata autóban, hanem már autó automatában is gondolkodik. Születtek tervek arra, hogy oda lehessen menni egy terminálhoz, átvenni, majd egy háromnapos próbaidőszak után kifizetni.

Nonszensznek tűnik, de láthattunk már „eszement” dolgokat, amit a kínaiak/japánok sikerre vittek. A mellékelt videó konkrétan egy ilyen autó automata koncepcióját mutatja be.

Ki más rukkolt volna elő ezzel a koncepcióval, mint a kínai óriás, az Alibaba. Csupán a megfelelő „szupertagságot” kell igazolni egy selfie fotóval, és már mehet is a vevő a kiválasztott autóért az automatához. Ha a 3 napos ingyenes tesztvezetés után is meg szeretné venni az autót, egyszerűen kifizeti azt.

Nem csak emiatt elképesztőek azonban a kínaiak. Legújabb bejelentésük alapján, a gombamód szaporodó, és államilag is komolyan támogatott elektromos autó gyártók egyike, a Nio jön ki egy olyan modellel, amely valódi versenytársa lehet majd a Tesla-nak (is).

A kínai államtól egymilliárd dolláros (!) támogatást kapott cég hivatalosan is elindította első járművének sorozatgyártását. Egy teljesen elektromos, 480 kilowattos (644 lóerős) SUV-ról van szó, amely az impozáns adatok ellenére – a kínai állami támogatásnak köszönhetően – csupán felébe fog kerülni, mint az álomautó Tesla Model X.

A gyártó állítása szerint a Nio ES8 500 kilométeres hatótávolsággal bír 60km/h sebességnél, és az NEDC szerinti mérés is eléri a 355 km-t. Az ES8 két motorja kb. 4,4 másodperc alatt képes 100 km/h sebességre gyorsulni. Nem maradhat ki az autóból az önvezető képesség sem, bár a hírek szerint a Tesla által „kidobott” MobilEye megoldásra támaszkodik. Nyilván nem ok nélkül mondta fel a Tesla az együttműködést a MobilEye-el, de az is bizonyos, hogy a technolóhiai felesztés sem állt le az önvezető rendszereket gyártó cégnél, és tanultak a hibáikból.

Emellett a SUV felszereltsége akár a luxusszintig is emelhető, kezdve a bőrüléstől, a heads-up kijelzőn és a légrugózáson keresztül a fejlett biztonsági funkciókig. A Nio a világ első autós AI-jét (mesterséges intelligenciáját), a Nomi-t is létrehozza.

A Nomi (vagyis az ennek nevezett mesterséges intelligencia) egy „szórakoztató és intuitív társ, amely az utazás alatt meghallgat bennünket, válaszol és segít a vezetésben is”.

A Model X-tõl eltérõen a Nio ES8 egy cserélhetõ 70 kilowattórás akkumulátort tartalmaz, amelyet a Nio 1100 (!) tervezett akkumulátorcserélõ állomásainak egyikében három perc alatt ki lehet majd cserélni, de természetesen a töltés is az opciók között lesz.

A Nio olyan akkumulátor-bérleti előfizetést is kínál, amely havonta 200 USD-ért rendszerfrissítést, minőségbiztosítást, közúti segélyszolgáltatást, autóskapcsolatot és országos töltési szolgáltatásokat is nyújtani fog. Ők is rájöttek tehát, hogy nem a „vas” eladásában, hanem a szolgáltatásokban van az üzlet.

A Nio már bejelentette szándékát, hogy önvezető autójával legkésőbb 2020-ig az amerikai piacra is szeretne belépni. A verseny – és Kína terjeszkedése – tehát fokozódik.

Kíváncsi vagy, hogyan használjuk az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Fontos számodra, hogy a szokásosnál komolyabb betétbiztosítást élvezhess? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni, és a biztonsági övet is be tudod csatolni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

 

 

Összegzés
Tesla Model X - féláron?
Bejegyzés címe
Tesla Model X - féláron?
Rövid leírás
Kínában az Alibaba már autóértékesítő automatákban gondolkodik, és a legújabb, egymilliárd dolláros állami támogatást élvező Nio kijött egy olyan modellel, amely valódi versenytársa lehet majd a Tesla-nak (is)...
Közzétette
HozamInfo
2017-12-28T22:28:51+01:002017 december 28.|Tags: , , |1 Comment

One Comment

  1. Banka Lajos 2018-01-06 at 02:13 - Reply

    Hát ettől nem estem hanyatt. Sima tesztvezetés, csak 3 napig tart, de gondolom nem is lesz ingyen.
    Feltalálták a langyos vizet, hurrá!

Leave A Comment