Technológia minden szinten

Ma már nonszensz azzal az igénnyel élni, hogy mindenhez értsünk. A technológia hatékony fejlődése olyan szintű fragmentálódást, a szerepek széttördelését követeli meg, amely alig elképzelhető. Egyes szakértők, mérnökök a tudomány egy-egy parányi szeletével foglalkoznak csak, de azzal olyan behatóan, amely az egyszerű „halandók” számára követhetetlen.

Mély technológia

Nézzük akár csak a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos vakcinák gyártását. Külön tudóscsoport foglalkozik az elmélettel, a hatásmechanizmus felépítésével, míg teljesen mások a megvalósítás lehetőségeivel. Megint mások a tesztelés, statisztika útját járva próbálják bizonyítani a hatékonyságát, majd megint mások kiküszöbölik a technológia sorozatgyártás miatt keletkező kockázatait, hibáit. Következő lépésként pedig a gyártás technológia adja azt a pluszt, amely lehetővé teszi a tömeges gyártást, és ezzel a termékhez való hozzáférést.

Az elmúlt évtizedek technológia fejlődése – mint szinte mindent, első körben hadiipari fejlesztésként – hozta létre a kiberteret. Azt a digitális teret, amelynek egy részét internetként ismerjük.

Az összekötött technológiai eszközökkel hatékonyabbá tehetők az üzleti folyamatok, amelyek során rengeteg adat keletkezik. Ezek kreatív felhasználása a legújabb üzleti modellek alapja. A folyamatok közben különféle rendszereket alkalmaznak a szereplők, és megfelelő protokollok alapján kapnak hozzáférést egyes rendszerek bizonyos részeihez.

Biztonság és kibertechnológia

Már a laikus sajtóba is beszűrődik a kiberbiztonság témája. Elég ha csak az amerikai és orosz elnökválasztásokba beavatkozó orosz/amerikai/kínai hekkerekről szóló hírekre gondolni. Vagy az egyszerű magánembereket is támadó különféle zsaroló és egyéb vírusok terjedését figyelni.

A kibertérben zajló folyamatok legalább olyan bonyolultak, sőt sokkal szerteágazóbbak, mint az analóg világban. Ahogyan a való életben természetes, hogy zárakat, széfeket, ipari kamerákat, alkalmazunk, biztonsági eljárásokat követünk, a kibertérben ez hatványozottan igaz. Ma már szinte mindent a kibertéren keresztül irányítunk. Minden egyes fizikai és kiber lépést integrálni kell egy rendszerbe, amelynek egyes elemeihez csak azok férhetnek hozzá, akiknek valóban jogosultságuk van rá, illetve szükséges a munkájuk végzéséhez.

Amennyiben lyukak vannak a kiberbiztonságon, már egy magánszemély is sokat kockáztat. Egy vállalat, különösen az állam azonban akkora kockázatot visel, amelynek kezelése már megoldhatatlan a kiberbiztonságot fejlesztő vállalatok nélkül.

Befektetői szempontból tehát a kiberbiztonság a technológiai szektor egy olyan ága, amelyre mindenképp figyelned kell. Az IPOguru projektek sorában most egy olyan vállalat mutatkozik be, amely már 11 éve fejleszt és van jelen a piacon.  Jelenleg is milliárdos forgalommal rendelkezik. Minden paramétere azt vetíti előre, hogy meghatározó szereplője lesz a szektornak.

A szoros határidők miatt sok idő nincs dönteni, de egy titoktartási megállapodás aláírását követően részletesen tájékoztatni tudunk személyesen (keress benünket a +3670/4402955 számon), illetve akár részt vehetsz a vállalat által szervezett bemutatkozó rendezvényen is, április 11-én 17:30-tól.

2022-04-05T16:35:10+02:002022 április 5.|Tags: , , |1 Comment

One Comment

  1. […] tavaszán a ViveTech Zrt. mutatkozott be nálunk (a cég iparágáról szóló blogbejegyzés ide kattintva elérhető), amely akkor már előrehaladott egyeztetéseket folytatott a hazai tőzsdére – BÉT, XTend […]

Leave A Comment