Te hátra tudsz már dőlni? Megvan minden eszközöd hozzá?

Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, kizárólag akkor dőlhetsz hátra, és szállhatsz ki a taposómalomból, ha olyan vagyonnal rendelkezel, amelynek a bevételeiből meg tudsz élni.

Alkalmazottként kiszolgáltatott vagy, hiszen általában nem csak és nem is elsősorban rajtad múlik, hogy holnap egyáltalán lesz-e még munkád. Ma már nem igazán léteznek „nyugdíjas állások”. Vállalkozóként sem vagy teljes biztonságban, mert ha sikeres is vagy, bármikor hozhatsz olyan félresikerült döntést, amely padlóra küld. Emellett nem vagy egyedül a porondon, és a feltörekvő generáció is a piacodra pályázik.

Ahhoz, hogy legalább egy kicsit hátradőlhess, nagyságrendileg legalább 100 000 euró (bő 30millió forint) tőkeméretet fel kell építened, mire vissza akarsz vonulni a mindennapi „kényszer”munkától. Legyen ez a nyugdíjkorhatár, vagy ha úgy döntesz, akár 50 éves korod. Alapvetően azonban az igényeidtől függ, hogy mekkora vagyon kell az anyagi függetlenséghez, hiszen a vagyon mérete határozza meg azt, hogy mennyi bevételre számíthatsz belőle. 3-5 éves távlatban nézve, hatékony portfóliómenedzsmenttel és megfelelő kockázatkezeléssel, nagy biztonsággal elérhető nettó 8-10% átlagos éves hozam. Magyarul ez az a jövedelem, amit ki tudsz venni anélkül, hogy csőkkenne a vagyonod. Ebből ki tudod számolni, hogy számodra mit jelent az optimális vagyonméret.

A jövedelmet elosztani, számolni egyszerű, a legfőbb kérdés azonban az, hogy miként tudod felépíteni a számodra szükséges vagyon szintjét, hiszen abban biztos lehetsz, hogy egy nyugdíjbiztosítás megkötésével túl sokra nem mész, és az sem megoldás, hogy önállóan elkezdesz tőzsdézni, hiszen arra nincs napi több órád, ráadásul jó eséllyel a tudásod, tapasztalatod, technikai felkészültséged sincs meg.

Stratégia és eszközök

A vagyon azonban magától nem jön létre, senki nem fogja helyetted felépíteni. Az, hogy a jelenlegi jövedelmedből, illetve mér meglévő félretett pénzmagodból – mert mi másból történne – milyen eszközök, megtakarítési módok segítségével fogod felépíteni a vagyonod, első körben lényegtelen, mert hiába a legszuperebb megtakarítási – befektetési forma, ha nem rendelkezel stratégiával.

Nem az igényeidet, lehetőségeidet kell egy adott megtakarítási forma kereteire szabnod, hanem épp fordítva, a megtakarítási formának/eszköznek kell tudnia a stratégiádhoz idomulnia. Ellenkező esetben kudarc, csalódás lesz a vége.

Először tehát azt kell eldöntened, hogy pontosan mit akarsz. Ezt követően kell megtalálnod azt, hogy mindezt hogyan, milyen eszköz(ök) segítségével tudod megvalósítani.

Nem a Te hibád, ha feláll a hátadon a szőr a megtakarítás gondolatától.

Nyilvánvaló, hogy a tévéból, vagy a Téged „zaklató” biztosítási ügynöktől, banki ügyintézőtől nem kapsz valódi segítséget pénzügyekben. Ez abból is látszik, hogy hányan ragadtak kifizethetetlen deviza- vagy akár forint hitelekben, vagy hogy a hosszú távú megtakarításnak mondott unit linked biztosítások átlagos élettartama 4-5 év, amely alatt nem hogy hozamot, jövedelmet nem tud termelni egy ilyen biztosítás, hanem a legtöbb esetben – az irgalmatlan költségek miatt – a befizetéseknek akár a jelentős része is elveszhet. Nem rózsás a helyzet a befektetések terén sem. Biztosan nyomot hagyott benned a nagy reklámkampánnyal, rengeteg irodával rendelkező Qaestor illetve Buda-Cash szolgáltatók botránya.

A vagyonépítési stratégiád meghatározásának, és az ehhez szükséges eszköz(ök) kiválasztásának emiatt nem szabad csupán egy csábító, nagyot mondó reklámra, vagy egy biztosítási ügynök fél órás monológjára támaszkodnia. Egész egyszerűen…

Időt kell rá szánnod!

A stratégia meghatározásához persze kaphatsz segítséget, és rugalmas megoldások is léteznek, amelyek tudnak hozzád, a Te igényeidhez igazodni. Varázsütésre azonban, csupán egy szerződés aláírásával nem lehet „letudni” a dolgot.

Első körben nézd meg az alábbi 2 perces videót, majd szánj rá egy szűk órát a tájékozódásra! Kíváncsi vagy, hogyan használjuk többek között az elektromobilitás robbanásszerű terjedését megbízóink vagyonának építésére? Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást, végső soron pedig a teljes pénzügyi függetlenséget teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

[include file=script/elektromi.txt]

 

 

 

Összegzés
Te hátra tudsz már dőlni? Megvan minden eszközöd hozzá?
Bejegyzés címe
Te hátra tudsz már dőlni? Megvan minden eszközöd hozzá?
Rövid leírás
Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, kizárólag akkor dőlhetsz hátra, és szállhatsz ki a taposómalomból, ha olyan vagyonnal rendelkezel, amelynek a bevételeiből meg tudsz élni. Megvan már a vagyonépítéshez a megfelelő eszközöd?
Közzétette
HozamInfo
2017-12-18T17:51:27+01:002017 december 15.|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet