Szokás szerint a németek viszik a prímet

Újabb elemét mutatjuk be a CME Electromobility & Smart Energy certifikát portfóliójának, amely a világ első és eddig egyetlen elektromobilitásra fókuszáló befektetési terméke.

7987Paragon AG németországi székhelyű technológiai vállalat, amely változatos megoldásokat fejleszt, gyárt és értékesít az autóipar számára. Elektromos, elektronikus és elektromechanikus alkatrészeket ezek, különösen nagy hangsúlyt fektetve a gépjárművek beltéri műszereire és érzékelőire. Öt üzleti szegmensben aktív a vállalat:

  • Érzékelők, különös tekintettel az utastéri levegő minőségének javításával kapcsolatban, valamint a hajtáslánc ellenőrző rendszerek optimalizálását ellátni hivatott érzékelők;
  • akusztika, széles skáláját kínálva a mikrofonoknak;
  • „Cockpit” – pilótafülke üzletág, amely a média felületeket, vezérlőelemeket, biztonsági kamera rendszereket, kijelző műszereket, speciális léptetőmotorokat foglalja magában;
  • Elektromobilitási szegmens, amely az akkumulátorok fejlesztésében jelentkezik haszongépjárművek, autóbuszok számára;
  • „Body Works” kinematika, mely spoiler rendszerek, kormányoszlopra szerelt váltófülek, és egyéb műszaki megoldások hatékonyságának javítását segíti mozgó alkatrészekkel.

A Paragon AG két teljes tulajdonú leányvállalata a KarTec GmbH és a Paragon Automotive Technology (Shanghai) Co. Ltd.

A részvény árfolyama az elmúlt években folyamatosan és jelentős mértékben emelkedett, ami még fontosabb mindezt folyamatos növekvő forgalom mellett tette.

paragon

A részvény egyik eleme a CME Electromobility&Smart Energy certifikátnak és mióta az alapkezelő  beválasztotta a portfólióba az árfolyama +12.17 %  %-ot emelkedett.

Ez a speciális alap a világ első és eddig egyetlen elektromobilitásra fókuszáló befektetési terméke, mindössze 0,95%/év folyó költséggel. A certifikátban többek között megtalálható a Tesla és a Lion E-mobility vállalat részvényei is. A termék Magyarországon kizárólag a CM-Equity AG vagyonkezelt portfólióiban érhető el. Ezzel kapcsolatos konzultációra jelentkezhet az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2018-07-04T10:48:44+02:002016 november 25.|Tags: |0 Comments

Leave A Comment