Szívesen adunk, ha eljön érte

A küldetéstudat veszélyes dolog lehet. Hajlamossá teheti az embert arra, hogy „téríteni” kezdjen, és ráerőltesse gondolatait, látásmódját, megoldásait másokra. Küldetéstudatunk nekünk is van, szeretnénk egyfajta katalizátor, jó példa lenni, amely megváltoztatja a pénzügyi szolgáltatói hozzáállást. kuldetesEzt a küldetéstudatot csak megerősítik megbízóink visszajelzései. Nem akarunk azonban a térítés hibájába esni, és az az igazság, hogy időnk sem nagyon van rá. Már csak azért sem, mert jelenleg összesen 12 szakember van a csapatunkban (foglalkozunk a bővítéssel), és jelenlegi több száz megbízónk megköveteli a fokozott figyelmet.

Aki viszont kéri a figyelmet, segítséget, meg is kapja azt. De hogyan is dolgozunk?

Mindenek előtt próbáljuk több szempontból megvilágítani a pénzügyeket klubestjeinken, megmutatni azt, hogy mire célszerű figyelnünk, hol leselkedik ránk veszély, miként tudunk változtatni. Egy gyors regisztrációval le tudja foglalni helyét aktuális rendezvényünkön.

  1. Nincsenek konfekció megoldások, még ha ezt egyes szolgáltatók próbálják is sugallani. Első lépésként tehát el kell készítenünk az Ön saját, személyre szabott befektetési politikáját. Ez a 10-15 oldalas, Önről szóló dokumentum arról nyújt egy átfogó – az Ön pszichografikus felméréséből adódó – képet, hogy konkrétan Önnek milyen irányultsága van a pénzügyek terén, és hogyan, milyen eszköz-osztályokban célszerű felosztania befektetéseit, megtakarításait. Első körben tehát nem termékjavaslatokat adunk, hanem ahhoz adunk támpontot, hogy merre érdemes keresnie. Ide kattintva kérheti díjmentesen saját befektetési politikája elkészítését:
  2. Az első konstruktív konzultáción átadjuk elkészült befektetési politikáját, és segítünk értelmezni a dokumentumot, illetve a beszélgetés során megtörténhet annak finomhangolása is. Ezt követően megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyek illeszkedhetnek a befektetési politika megvalósításához. Ekkor sem kell elköteleződnie, vannak olyan megbízóink, akik a 2-3. vagy akár többedik konzultáció alkalmával válnak megbízóinkká, tehát hagyunk időt az információk megemésztésére.
  3. A „finomhangolt” befektetési politika alapján segítünk abban, hogy akár vagyonfelhalmozási (megtakarítási) terveit, akár meglévő vagyonának megfelelő portfólióba rendezését saját stratégiája alapján végre tudja hajtani. Ehhez biztosítjuk az alternatív megoldásokat is, amelyek közül mindenképp Ön dönti el, hogy melyikkel szeretne élni, „mi kerüljön az asztalra”. Természetesen döntés előtt már minden feltétellel, költséggel és esetleges kockázattal tisztában lesz, semmiképp nem kell vakrepülést végrehajtania. A megvalósítás lépéseiben sem engedjük el a kezét, ahhoz minden támogatást biztosítunk.
  4. A pénzügyi megoldások, és a gazdasági folyamatok állandó változásban vannak, emellett az egyes embereknek élethelyzete is folyamatosan változik. Elengedhetetlen tehát, hogy pénzügyi megoldásainkon folyamatosan rajta tartsuk a szemünket, és évente legalább néhányszor (igény szerint akár gyakrabban) megvizsgáljuk, hogy a kijelölt irányokat sikerül-e tartanunk, esetleg szükség van-e valamilyen korrekcióra. Ezt a figyelmet biztosítjuk azzal, hogy személyes konzultációk alkalmával közösen átvizsgáljuk az addig történteket, és szükség esetén javaslatot is teszünk a változtatásra.

Ebben a folyamatban „éljük ki” küldetéstudatunkat. Szeretnénk a lehető legtöbb embernek segíteni, de nem akarunk mindenkit megtéríteni. Tapasztalatunk szerint azon megbízókkal tudunk sikeresen együttműködni, akiknek kérdéseik vannak, hajlandóak az együtt gondolkodásra, és megértik, hogy a pénzügyek nem „tudhatóak le” egy konzultációval, folyamatos odafigyelést igényel ez a terület. Ezzel a szemlélettel, hozzáállással lehet csak előrébb jutni.

2014-02-27T13:48:03+01:002014 február 27.|Címkék: |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet