Soros már megint előbb tud valamit?

Lehet Soros Györgyöt – alias George Soros – nem szeretni, meg biztosan szeretni is. Egy dolog tény, hogy befektető és spekuláns. Aki pedig nagy méretben fektet be, tudja, hogy ez egy kíméletlen „iparág”, ahol adott esetben a morális kérdések másodlagosak.

Természetesen kérdés, hogy meddig megy el valaki, és mit, hogyan áldoz fel a profit oltárán, de ez már az illető lelkiismeretére van bízva. Emellett ugye van egy pont, ami után már nem tudja magával vinni a vagyonát az ember. Ráadásul ezen a ponton túl esetleg szembesülnie kell a tetteivel, hit függvényében Isten előtt vagy karma formájában a következő életében.

A rendszer jelenleg úgy épül fel, hogy szinte bizonyosan van/lesz valaki, aki függetleníti magát a moráltól, vagyis ilyen szempontból lényegtelen maga a személy. Ez tehát egy jelenség, amelyet Zsiday Viktor legutóbbi blogbejegyzésében az állatvilághoz hasonlóan a ragadozó analógiával vázolta fel, amelyben az oroszlán megtisztítja az antilop nyájat az életképtelen egyedektől, karban tartva ezzel a populáció egészségét. Rögtön jöhet a kérdés, hogy akkor ezen az alapon bevezethetnénk ezt a társadalomban is? De ne tegyük fel ezt a kérdést, mert ez messzire – a politika vizeire, sőt tovább – vezetne, és itt nem erről szeretnénk vitát nyitni.

Sorosék már megint – és megint előbb – tudnak valamit

Ahogyan azt már 2015. októberi rendezvényünkön – és azóta nem egy bejegyzésben (néhány elérhető ide kattintva) – hangsúlyoztuk, véget ért a nemesfémek nagy zakózása, és folyamatosan fordult át a piac bika piacba, amely előreláthatólag még néhány évig ebben az állapotban is fog maradni.

2016-os kiemelkedő eredményeink részben ezen – és a nemesfém bányavállalatokkal kapcsolatos – felismerésnek voltak köszönhetőek. Az év második felének árfolyam gyengülése nem igazi megingás, csupán a sok politikai tényező, köztük az amerikai elnökválasztás, majd a Trump adminisztráció ideiglenes ígéretessége gerjesztette.

A gazdasági versenyben jelenleg szinte minden állam arra törekszik, hogy gyengítse saját valutáját. Ez volt az oka annak, hogy Stanley Druckenmiller, Soros egykori jobbkeze komoly tételben vásárolt aranyat év elején.

Hajlamosak lehetünk a nemesfémeket egyedül a dollárral szemben vizsgálni, pedig valutánként igen eltérő képet mutat az arany árfolyama. Míg a dollárral szemben a 2011-es történelmi árfolyamcsúcshoz képest jelenleg 33-35%-kal alacsonyabb az árfolyam, az eurónál ez csupán 13%-os. Az alábbi, 15 éves árfolyam ábrákon jól megfigyelhető mindez egyéb valuták esetén is.

A forint esetén is sokkal konszolidáltabb árfolyamot látunk, itt a csúcsértékekhez képest még kisebb – csupán 10% körüli – a különbség jelenleg.

Az arany dollárhoz viszonyított árfolyamának növekedése várható, hiszen nem fogytak a gazdasági bizonytalanságot előidéző gazdasági és politikai bizonytalanságok…

 • Trump nem igazán tudja betartani ígéreteit
 • Franciaország elnököt választ vasárnap, és bár Macron az esélyes, 2016-ban láttunk sok meglepetést. Egy esetleges Le Pen győzelem egyértelmű arany áremelkedéshez vezetne. Ha Macron nyer, még mindig ott vannak az őszi parlamenti választások Franciaországban.
 • Németország is választ 2017-ben.
 • Az észak-koreai események akár elhúzódóak lehetnek, bizonytalan kimenetellel.
 • A labilis török helyzet a migráns áradat újabb hullámával fenyeget, amelyre Európa nem találta meg a válaszokat.
 • Ausztráliát kivéve szinte minden kontinensen egymást érik a konfliktusok.

Mindezek mellett nyilvánvalóan a forint sem tudja végtelenségig tartani az elmúlt időszakban megszokott 305-315 EUR/HUF közötti árfolyamsávot, és visszatér a gyengülő pályára. Ennek következtében kijelenthető, hogy 2017 is a nemesfémek éve lesz a befektetések terén. A kérdés csak az, hogy mikor kell venni és eladni.

Klubestünkön megmutatjuk, hogy – a nemesfémeket, mint eszközöket is használva – hogyan válhatsz rendszeres megtakarítóból kisbefektetővé, illetve kisbefektetőből pénzügyileg szabad, akár kizárólag a befektetéseiből megélni képes emberré, ebben a környezetben. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Sorosék már megint - és megint előbb - tudnak valamit
Bejegyzés címe
Sorosék már megint - és megint előbb - tudnak valamit
Közzétette
HozamInfo
Logo
2017-07-04T09:57:44+02:002017 május 2.|1 Comment

One Comment

 1. Ivanics László 2017-05-02 at 14:51 - Reply

  A dolgok természetüknél fogva mindig leépülnek.
  Ha felemelkedést látunk valahol, akkor az mögött mindig teremtő akaratot találunk.

Leave A Comment