Profit stratégiák

Alapvetően kétféle – persze azon belül sok elágazással rendelkező – befektetési stílusban keresheted meg azt az utat, amely a profitot eredményezi.

Vadvízi evezés

Az egyik lehetőség az, hogy minden idegszáladdal a kiválasztott területre fókuszálsz, elméleteket – indikátorokat gyártasz, és ezzel próbálod meglovagolni a zuhatagokkal tarkított vad folyót, ami jó ideje igen jellemző a piacokra. Kétség kívül fogsz találni komoly profitokat eredményező beszállási pontokat, amely viszont „teljes embert kíván”, magyarul mással nem is igazán lesz időd foglalkozni, beállsz főállású trader-nek. Sajnos azonban az is nyilvánvaló, hogy a piac – jó esetben ritkábban, rosszabb esetben gyakrabban – ellenkező irányba fog menni, mint ahogyan vártad.

Lehet persze, hogy (úgy gondolod) megtaláltad a „bölcsek kövét”, mert minden tipped bejön. Ekkor jön az a pont, amikor már elbízod magad, és lehet, hogy életed legnagyobb „zakózása” következik. A piacok ugyanis folyamatosan változnak, és azok az elméletek, indikátorok, amelyek az elmúlt hónapokban, netán egy-két évben remekül előre jelezték a piac jövőbeni mozgását, egyik pillanatról a másikra használhatatlanná válnak.

Vitorlázás

content-marketing-trendA másik profit stratégia az lehet, hogy nem a napi piaci viselkedést akarod kitalálni az aktuális hírek, gyorsjelentések alapján, hanem egy kicsit madártávlatba próbálsz helyezkedni, és hosszabb távú árfolyam emelkedések szelét fogod be a vitorládba.

Ekkor sincs feltétlenül egyszerű dolgod, mert valahol itt is „jóslásról”, előrelátásról van szó, viszont sokkal megfontoltabban tudsz döntést hozni, nem szorít annyira az idő.

A trendek felismerésénél is van jelentősége a technikai elemzésnek, vagyis az árfolyam-képek vizsgálatának, és ebből következtetések levonásának, de sokkal inkább a képbe kerül az, hogy az adott befektetési instrumentum illetve földrajzi terület vagy iparág konkrétan milyen kihívások és lehetőségek előtt áll. Magyarul a fundamentális megközelítésnek ebben az esetben sokkal nagyobb jelentősége van.

Megatrendek

Akkor beszélhetünk megatrendekről, amikor az adott terület trendszerű emelkedése hosszú távon, és/vagy akár kifejezetten nagy ütemben várható. Ilyen volt anno az olajipar, amely az autózás elterjedése mellett az energia illetve a vegyipari igények miatt is komoly „karriert” járt be az elmúlt bő 100 évben.

Önmagában persze a megatrendek felismerése kevés, hiszen azokon belül ugyanúgy lehetnek sikeres és sikertelen vállalkozások, egyéb tényezők, de tény, hogy egy lépéssel közelebb kerülsz a sikerhez – és ezzel a profithoz – ha felismered őket. Ráadásul – különösen az ilyen trendek első szakaszában – kifejezetten nagy hozamokat érhetsz el egy-egy jól megválasztott befektetéssel. Jó példa erre a Lion E-Mobility AG. amelyre már 2015 októberében felhívtuk a figyelmet egy rendezvényünkön, és amely az akkor 0,8 EUR árfolyamához képest ma már – 500-650%-os hozammal (!) – 5,4 EUR körüli értéken adható vehető. A megatrendeken szörfölésnél is fontos tehát a piac kellő ismerete, és a folyamatos piacmonitoring, a befektetéstechnikai felkészültség, amelyet a portfóliókezelés tud leginkább megadni.

November 9-i konferenciánk a megatrendek és a portfóliómenedzsment körül forog. Várunk Téged is szeretettel, ha fontosnak tartod, hogy a legkorszerűbb módszerekkel, és látványos módon gyarapítsd vagyonodat.

A megatrendekről és a konferenciáról beszélgettünk az alábbi videóban (ez a hosszabb – 6 perces – változata a konferencia oldalán található beszélgetésnek):

Részletek, és az ingyenes rendezvényre regisztrációs lehetőség ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon érhető el.

bannerhez

2016-10-23T12:50:49+02:002016 október 23.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet