Pont 2 éve papolunk róla, de még most sem késő

A Portfolio.hu arról ír, hogy amihez a guru (Warren Buffett) hozzáér, arannyá változik. Valójában azonban fordított az ok okozati összefüggés, a guru ahhoz ér hozzá, amiről tudja (de legalább sejti), hogy arannyá fog változni.

A legnagyobb kínai elektromos autó gyártó, a BYD felrobbanó árfolyama kapcsán került a téma előtérbe, hiszen a vállalatba igen komolyan bevásárolta magát Buffet.

A Made in China 2025 terv alapján az várható, hogy 2025-re a kínai eladások 70 százalékát már hazai előállítású hibrid és elektromos autóknak kell kitenniük. Ennek megfelelően a legnagyobb gyártó igen jó pozícióba került. Nem csak Kína tette le a voksát az elektromos autózás mellett. Ahogyan korábban írtunk róla (Ide kattintva elérhető >>), Európa számos államának vannak határozott tervei, vagy már határidőhöz kötött döntései. Emellett ma már az USA is felzárkózni látszik, legutóbb Kalifornia állam kezdte ásni a hagyományos meghajtású autók sírját.

Szinte napra pontosan 2 éve – 2015 október 15-i konferenciánkon – kezdtünk arról beszélni, egyre sűrűbben, egyre többet, hogy az elektromos autózásé a jövő. A most felkapott 70%-os BYD részvényárfolyam-emelkedés elbújhat amellett, amelyet a két éve konferenciánkon bemutatott – akkumulátor rendszerek optimalizálásával foglalkozó – Lion E-Mobility AG produkált. Konkrétan 900%(!) árfolyam emelkedésről van itt szó, magyarul tízszeresét éri a részvény a 2 évvel ezelőtti árfolyamhoz képest (Részletes írásunk erről itt >>>).

Víziónknak megfelelve, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, 2016 őszén vagyonkezelő partnerünk útjára indította a világ első, kifejezetten az elektromos autózásra, okos energia megoldásokra fókuszáló certifikátját. Ez a portfólió az elektromos autó gyártók mellett az akkumulátor ipar, valamint a terület nyersanyagait bányászó vállalatok papírjait is tartja. Példaként, az ezen bejegyzés felütésében szereplő BYD is része (jelenleg 15%-ban) ennek a portfóliónak, de az önvezető autózást fejlesztő vállalkozásoktól a lítium, kobalt, grafit bányákig rendkívül széles – az elektromos autózáshoz kapcsolódó – palettáról válogat a portfólió menedzsment. Természetesen nem maradhatnak ki egy ilyen értékpapírból az IPO-k sem, így a 2017. áprilisában tőzsdére került Aumann (írtunk róla áprilisban itt >>>) papírjai is bekerültek a certifikátba.

A diverzifikált, és folyamatosan menedzselt portfólió az elmúlt egy évben 40% közeli eredménnyel büszkélkedhet. Koránt sincs vége azonban az elektromos autózás menetelésének. Gyors, sőt egyre gyorsuló ütem ez, és gyakorlatilag arról van szó, hogy annak a folyamatnak vagyunk most a kezdetén, amelynek a végpontja a teljes átállás a fosszilis üzemanyagokról az elektromosra. Jelenleg pedig világviszonylatban ott tartunk, hogy még csak 0,5-1% az elektromos autók aránya a világban. El tudod képzelni mekkora volument jelent ez növekedési potenciálban?

Befektetői szempontból mindenképpen igaz az, hogy minél előbb ismered fel a kétségtelen piaci trendeket, annál többet tudsz profitálni belőle. Most nincs még késő tehát felszállni – komoly képzavarral élve – az „elektromos autózás vonatára”, de aki nem teszi ezt meg most, néhány év múlva már csak nézhat utána. Aki tehát komolyan veszi a befektetéseit, az nem maradhat ki az évszázad ipari forradalmából.

Szeretnél részletesebben hallani erről a trendről, és arról, hogy miként tudsz belőle komoly profitot realizálni? Tölts el velünk október 26-án egy kellemes estét! VIP Ügyfélklubun kiemelt témája az elektromobilitás befektetői szemmel, de a helyszínen lehetőséged lesz akár be is ülni egy Tesla-ba vagy egy BMW i3-ba, hogy ne csak értsd, hanem érezd is, miről van szó. Nézd meg a részleteket ide, vagy az alábbi képre kattintva >>>

 

Összegzés
Pont 2 éve papolunk róla, de még most sem késő
Bejegyzés címe
Pont 2 éve papolunk róla, de még most sem késő
Rövid leírás
Amihez a guru (Warren Buffett) hozzáér, arannyá változik. Valójában azonban fordított az ok okozati összefüggés, a guru ahhoz ér hozzá, amiről tudja (de legalább sejti), hogy arannyá fog változni.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:44:53+01:002017 október 12.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment