Összezavarnak a hírek?

Hozzászokhattál, sőt ma már nélkülözhetetlennek érezheted, hogy elemzéseket használsz, amelyek próbálnak utat mutatni a pénzügyi dzsungelben. A tisztán technikai elemzések illetve a gazdasági bulvár hírek azonban könnyen tévútra vezethetnek.

Bármennyire is virtualizálódik a pénzpiac, azért a háttérben továbbra is valóságos gazdasági folyamatok vannak. Nem árt ezt szem előtt tartanod, különösen azért, mert tudnod kell, hogy a különböző valós folyamatok – időnként igen drámai körülmények közt – kikövetelik, hogy a virtuális értékek igazodjanak a gazdasági folyamatok reális értékeihez. Nem véletlen az sem, ami például az elmúlt időszakban a kriptovalutákkal történt.

Hírek, elemzések

A hozzád érkező hírek értékelése, értelmezése nem olyan formában lényeges, mint ahogy elsőre gondolnád. Mert jelenleg hírtől-hírig élünk, kapjuk a vállalati gyorsjelentéseket, készülnek a múlt árfolyammozgásait vizsgáló technikai elemzések, előrejelzések, és persze előkerül a jósgömb, meg a pszichológia. Tudván ugyanis, hogy mindenki ugyanazokat a híreket hallgatja, olvassa, ki kellene találnod belőle, hogy a piac miként fogja lereagálni a látottakat. Ráadásul természetesen sok esetben a legnagyobb szereplőknek mégis több információjuk van az aktuális helyzetről, netán épp saját maguk mozgatják a piacokat.

hírek és az elemzések alapvetően piacbefolyásoló eszközök, hiszen ezek alapján döntenek a befektetők. Ez azonban nem csak passzív befolyásolást jelent, hanem akár célzottat is, mert a hírek, elemzések egy része – ki tudja milyen arányban – kifejezetten piacbefolyásolási céllal keletkezik.

Kritikusan kell tehát a hírekhez állnod. Valóban dübörög az amerikai gazdaság? Valóban mindenre gyógyír lesz a pénznyomtatás? Valóban működik az unortodox gazdaságpolitika? Sorolhatjuk az ezernyi kérdést, amelyet ha megválaszolni nem is tudsz feltétlenül, nem biztos, hogy készpénznek kell venned bármit is, azzal a felkiáltással, hogy „azt írta az újság”.

A hírek özönéből nem egyszerű kihámozni a valóságot, és kisbefektetőként – és ebben a játékban a tíz-százmillió euró alatti befektetők bizony annak számítanak – igen könnyen áldozati szerepben találhatod magad még akkor is, ha felkészültnek érzed magad. Magyarul szép lehetsz, de az okosság nem csak rajtad múlik.

Lehetőségek

Valójában két lehetőséged van…

  • Nem teszel semmit, sodródsz a bankbetétek folyamában, netán a párnacihát részesíted előnyben. Ebben az esetben kénytelen vagy elkönyvelni a bankolás költségeit, az adókat és az inflációt, ilyen formán gyakorlatilag effektív veszteséget szenvedsz.
  • Felveszed a kesztyűt, professzionális segítséggel beszállsz a nagyok játékába. Ezzel a megfelelő kockázatkezeléssel vállalható szinten tartod a rizikót, és meglovagolod a hullámokat. A hírek mögé nézve pedig tisztes hozamot érhetsz el.

második csoportba tartozóknak szól az az életpálya modell, amellyel dolgozunk, és az az eszközrendszer, amellyel már évek óta segítünk megbízóinknak, hogy a hírek közt eligazodva olyan értékpapír portfóliót tudhassanak magukénak, amely egyrészt állja a hullámokat, másrészt időről időre meg is lovagolja azokat. Különösen akkor szól ez Neked, ha alapvetően nem is akarsz a hírekkel sem foglalkozni, mert elég neked a saját professzionális tevékenységedre figyelned, és nem akarsz befektetési guruvá válni, de mégis szeretnéd, ha hatékonyan növekedne a vagyonod

Az első lépés, hogy elkezded megismerni ezt az életpálya modellt, amelybe ott csatlakozhatsz be, ahol azt a saját élethelyzeted indokolja, és elindulhat az építkezés. Erről az életpálya modellről, és annak megvalósítására hivatott eszközrendszerről beszélgetünk következő ingyenes klubestünkön.

Összegzés
Összezavarnak a hírek?
Bejegyzés címe
Összezavarnak a hírek?
Rövid leírás
A hozzád érkező hírek értékelése, értelmezése nem olyan formában lényeges, mint ahogy elsőre gondolnád. Mert jelenleg hírtől-hírig élünk, kapjuk a vállalati gyorsjelentéseket, készülnek a múlt árfolyammozgásait vizsgáló technikai elemzések, előrejelzések, és persze előkerül a jósgömb, meg a pszichológia.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-03-07T12:27:38+01:002018 március 6.|0 Comments

Leave A Comment