Oroszlán? Király!

Megbízóink két és fél éve követhetik nyomon a Lion E-Mobility AG tevékenységét, 2016 januárjától már mint részvénytulajdonosok is. A pénzügyi adatok bizonyítják, hogy az Oroszlán „király” választás volt vagyonkezelő partnerünk részéről.

Legutóbb 2017. augusztusában számoltunk be (itt >>>) a vállalat TÜV Süd-del közös leányvállalatának, a TÜV SUED Battery Testing GmbH-nak pénzügyi eredményeiről. A már akkor is impozáns eredmények azonban valósággal eltörpülnek a mostanihoz képes.

Az előző évhez képest az értékesítés 39,8%-kal növekedett 6,660 millió EUR-ra (előző év: 4,763 millió EUR volt). A mérlegfőösszeg 37,0%-kal növekedett a 9,779 millió EUR-ról 13,400-ra.

A nettó nyereség 253 ezer EUR-ról 803 ezer EUR-ra nőtt, ami elsősorban az 1,897 millió EUR árbevétel növekedésből eredt. Az EBITDA 1,148 millió EUR-ról 1,999 millióra emelkedett. A saját tőke arány 57,2%-ról 70,1% -ra emelkedett.

Éves adatok változása:

  • Nettó nyereség az előző évhez képest: + 217,9%
  • Mérleg szerinti eredmény év / előző év: + 792,9%
  • EBITDA Év / előző év: + 74,1%
  • Részvényhányad 2017.12.31-én: 70,1%
  • Mérlegfőösszeg változás 2017.12.31 / 2016.12.31: + 37,0%

A Lion E-Mobility AG részvényei értelemszerűen maradnak nagyobb tőkemérettel rendelkező megbízóink portfólióiban, és természetes, hogy az elektromobilitásra fókuszáló certifikátunknak is egyik legfontosabb eleme.

A 2017-es évben többek közt az generálta a nagyszerű pénzügyi adatokat, hogy a Lion kizárólagossági megállapodást kötött a Kreisel Electric-kel, így az osztrák akkumulátor gyártó valamennyi autó és háztartási (Mavero akkupakkok, írtunk róla részletesen itt >>) akkumulátorához a Lion E-Mobility szállítja a BMS-t (Battery Management System).

Múlt és jövő

A pénzügyi eredmények a múlt eredményeit mutatják be, de a Lion alapvetően a jövőbe néz. Január 26-án mutatta be a vállalat hivatalosan is a Battery Forum Germany rendezvényen a „Könnyű Akkumulátor Koncepcióját” (Light Battery Konzept, írtunk róla részletesen itt >>), amely saját wireless BMS-ének köszönhetően ahhoz tudja majd hozzásegíteni az autógyártókat, hogy a jelenlegi technológia mellett is jelentősen tudják növelni új modelljeik hatótávját. Ez az egyik legfontosabb tulajdonsága az elektromos autóknak, és nagy versenyelőnyt élveznek majd azok az autógyártók, amelyek komoly eredményeket érnek el ezen a területen, a Lion E-Mobility segítségével.

2018 február 15-én VIP Ügyfélklubunkon kiemelt szerepet kap az elektromobilitás és a megújuló energia ipar. Egyrészt az elektormobilitásra és okos energiára fókuszáló certifikátunk megalkotója – Jens Brunke, a CM-Equity AG ügyvezetője – is tart előadást. Másrészt vendégelőadónk lesz Slawek Smulewicz, a Green 2 Blue Energy Corp. vezérigazgatója, aki bemutatja részvényjegyzési projektjüket, amelynek eretében akár Te is tulajdonosa lehetsz egy Kanadában, Lengyelországban és Indonéziában működő, biomassza hasznosítással és pelletgyártással foglalkozó, az amerikai és európai tőzsdéken is jegyzett vállalkozásnak. A céggel megbízóink – egy korábbi részvényjegyzés kapcsán – az elmúlt időszakban már komoly eredményeket értek el.

Nézd meg a rendezvény részleteit ide, vagy az alábbi képre kattintva, és regisztrálj időben >>>

Összegzés
Oroszlán? Király!
Bejegyzés címe
Oroszlán? Király!
Rövid leírás
Megbízóink két és fél éve követhetik nyomon a Lion E-Mobility AG tevékenységét, 2016 januárjától már mint részvénytulajdonosok is. A pénzügyi adatok bizonyítják, hogy az Oroszlán "király" választás volt vagyonkezelő partnerünk részéről.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-02-08T12:52:05+01:002018 február 8.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment