Olaj kontra elektromos autó

A World Refining Association (az olajfinomítók világszövetsége) közelmúltbeli felmérése szerint több olajipari vállalatvezető aggódik amiatt, hogy az elektromos autók elterjedése befolyásolhatja üzleti tevékenységüket.

A válaszadók nagyobb része azonban nem gondolja jelentősnek a fenyegetést az elektromos autók (EV – Electric Vechicle) irányából. A múlt hónap végén közzétett felmérésben az olajipar szakembereinek 61,1 százaléka azt mondta, hogy „kissé aggódik” az elektromos autók üzleti tevékenységükre gyakorolt ​​hatása miatt.

Kevesebb mint egynegyedük (23,6 %) azt mondta, hogy egyáltalán nem aggódik, és megjegyzik, hogy „mindannyian nyugdíjasok leszünk, mire az EV-k valódi hatással lesznek az iparágra”.

A kisebbik részük azt mondta, hogy „nagyon aggódik” (8,3 százalék) vagy „rémült” (6,9 százalék).

A válaszadók körülbelül egyharmada szerint az elektromos autók „nagyon jelentős változást” hoznak a finomítóipar számára. Többek szerint a hatás elhúzódik, 52,8 százalékuk azt állítja, hogy a fejlődő országokban a kőolajtermékek növekvő kereslete ellensúlyozza a nyugati és a kínai csökkenést. További 15 százalék jelölte be az „Egyáltalán semmit” választ, amikor az elektromos autók iparágra gyakorolt ​​hatására kérdeztek.

Érdekes megjegyezni, hogy a megkérdezettek majdnem fele érkezett Európából, negyedük Ázsiából vagy Ausztráliából. Az amerikai és kanadai válaszadók a felmérésben résztvevők mindössze 7,8% -át tették ki.

Az európai olaj-óriások, a Shell és a BP (az egykori British Petroleum) komoly erőfeszítéseket tettek az elektromos autók töltésének növekvő piacán való részvételre. A Shell nagy szerepet játszott az üzemanyagcellás járművek hidrogén üzemanyag-feltöltési infrastruktúrájának megteremtésében és forgalmazásában is.

A válaszadók több mint fele (57 százalék) úgy érezte, hogy az elektromos autóknak Európában lesz legnagyobb a hatása. Kevesebb mint egyötödük (18,1 százalék) szerint az ázsiai hatás lesz a legnagyobb, és csak 14 százalék választotta az Egyesült Államokat és Kanadát.

A legtöbben (majdnem 71%) úgy érezték, hogy az elektromos autók „jelentősen befolyásolják” a globális felmelegedéshez kapcsolódó CO2-kibocsátást, de a válaszadók 40 százaléka más tényezőket is említett, mint például a megújuló energiák termelése és az állattenyésztés szerkezetének változásai.

A válaszadók negyven százaléka kételkedett abban, hogy a benzin és a dízel járművek ideje gyorsan lejár, és 42 százalékuk szerint a hidrogén, a cseppfolyósított földgáz és a bioüzemanyagok nagyobb potenciállal rendelkeznek, mint az elektromos autók.

Arra a kérdésre, hogy mi fogja vissza az elektromos autókat, az olajipar szakembereinek 40 százaléka a rendelkezésre álló infrastruktúra hiányát választotta, és további 35 százalék jelölte meg az árat gátló tényezőként.

A válaszadók többségének véleménye szerint az elektromos autók kilátásai a két vagy három évvel ezelőttivel összehasonlítva sokat javult. 17 százalékuk azt mondta, hogy az elektromos autók miatt többet aggódnak, mint korábban, míg 40 százalék véleménye nem változott. Az olajiparban dolgozóknak csak kevéssel több mint fele (56 százaléka) érezte úgy, hogy cégeiknek tervei vannak az elektromos autók olajiparra gyakorolt hatásával kapcsolatban.

Neked mi a véleményed? Felkészült az olajopar a változásra, vagy sodródnak majd az eseményekkel pár év múlva? Mondd el itt hozzászólásban, az oldal alján!

Összegzés
Olaj kontra elektromos autó
Bejegyzés címe
Olaj kontra elektromos autó
Rövid leírás
A World Refining Association (az olajfinomítók világszövetsége) közelmúltbeli felmérése szerint több olajipari vállalatvezető aggódik amiatt, hogy az elektromos autók elterjedése befolyásolhatja üzleti tevékenységüket.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-07-23T13:09:57+02:002018 július 23.|Tags: |0 Comments

Leave A Comment