Nyugodj Békében, LTP!

Eleinte nehezen barátkoztak a megtakarítók a gondolattal, de miután már a postás is lakástakarékot ajánlgatott nekik, egyre többen éltek az „ingyen pénz”, vagyis az állami támogatás lehetőségével.

Éltek vele, talán holnapig. A mai törvénymódosító beadványt követően akár kedden megszavazhatja az Országgyűlés, hogy „az állami támogatás egy részén a szolgáltatóknál extraprofitot eredményező, de az otthonteremtési célokat nem megfelelően szolgáló” lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatása megszűnik.

Nem az első a sorban ez a változása a szabályzóknak, amelyek folyamatosan terelik az öngondoskodásra képes, és elkötelezett megtakarítókat. Kötelező, majd majdnem tiltott – de legalább is csak megtűrt – magánnyugdíjpénztár, biztosítások adókedvezménye, lakások Áfája. A nyugdíjbiztosítások adójóváírása egyelőre még marad, ki tudja meddig, ráadásul ott is nehéz helyzetbe kerül az, aki kénytelen hozzányúlni a megtakarításaihoz. Nem akarjuk találgatni az okokat, biztos, hogy más fog majd találgatni a mögöttes indítékok után kutatva.

Hamarosan megjelennek a „most még tudsz LTP-t kötni” hirdetések. Rohannál holnapig még LTP-t kötni? Mit gondolsz, mennyire lehet most biztos a talaj a pénztárak lába alatt? Megtakarítási oldal híján miből fognak hitelezni?

Többek közt ezek miatt a szabályzásbeli folyamatos változások miatt mondják azt megbízóink, hogy…

  • nem kérnek az állami támogatásból, szeretik tudni azt, hogy nem változik menet közben semmi a szabályokon.
  • nem kérnek a korlátokból, vagyis akkor és arra szeretnék költeni a megtakarításukat, amikor és amire épp kell.
  • a 100ezer EUR betétbiztosítás helyett jóval magasabb biztonsági szintre vágynak, a hazainál stabilabb jogi környezetben.
  • nem akarják azt, hogy azért kapjanak állami támogatás, hogy a szolgáltatónak extra profitja legyen.
  • tisztábban szeretnék látni – akár minden nap, de legalább havonta – vagyongyarapodásuk mértékét.

Ezért tették le a voksukat a szabad felhasználású megtakarítás, a HozamKassza mellett. Tudj meg mindent erről! Kérd videó előadásunkat a HozamKasszáról az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

 

 

Összegzés
Nyugodj Békében, LTP!
Bejegyzés címe
Nyugodj Békében, LTP!
Rövid leírás
Eleinte nehezen barátkoztak a megtakarítók a gondolattal, de miután már a postás is lakástakarékot ajánlgatott neki, egyre többen éltek az "ingyen pénz", vagyis az állami támogatás lehetőségével. Éltek vele, talán holnapig...
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-10-27T06:42:52+02:002018 október 15.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment