Népi játék – "céges" unit linked biztosítás

A „népi játékok” országa vagyunk. Kreatív a magyar ember, és ha van lehetőség valami „okosságra”, hajlik rá, hogy részt vegyen benne. Persze mint utóbb általában kiderül, ezekben a népi játékokban nem mi hintáztatunk, hanem mi magunk válunk azzá akit hintába tettek.

Amikor a unit linked (befektetéssel kombinált) biztosítások az értékesítők szempontjából kezdtek kiégett területté válni, és már nem lehetett komoly növekedést elérni, akkor lépett be a kreatív gondolkodás, hiszen a piaci helyzet ellenére az értékesítési számokat hozniuk kellett a biztosítótársaságoknak.

Igazából valódi termékfejlesztés nélkül, valójában lehet, hogy nem is létező – vagy ha igen, már épp lakatolás alatt lévő – kiskaput kihasználva a vállalkozások kerültek a leginkább életbiztosítással foglalkozó „pénzügyi tanácsadók” célkeresztjébe.

A csali

ugynokHogy mi is egy vállalkozás legnagyobb szívfájdalma, amelynek enyhítésére biztosan harap? Természetesen az adó, amelyet meg kell fizetnie. Tény, hogy legyen egy vállalkozás csak épp bukdácsoló vagy kiemelkedően sikeres, rengeteg terhet kell elviselnie, ha tisztán akar játszani. Nem csoda, ha keblére ölel minden olyan „okosságot”, amely legalább látszólag jogszerűen ad lehetőséget számára az adó kikerülésére.

Ki ne örülne annak, ha adózatlan pénzből tudna félrerakni, és a nehezen megkeresett forintokat – még ha csak több év múltán is – adómentesen, sőt kamatoztatva tudná zsebre tenni. Netán úgy jutalmazni alkalmazottakat, hogy nem kell utána járulékot és adót fizetni.

horogSokan a mai napig abban a hiszemben vannak, hogy milyen „okosan” jártak el, amikor éltek a felkínált „céges” unit linked biztosítás adta lehetőséggel, és próbáltak a bruttó bevételből nettó jövedelmet varázsolni. Ők nem számoltak két fontos tényezővel, és most a csali után talán kezdik majd érezni a horgot is:

  • Hosszabb távú elköteleződéskor mindig számolni kell a szabályozók változásában rejlő kockázattal. Meg kell azt nézni, milyen környezetbe kerül megtakarításunk. Ott, ahol egyik pillanatról a másikra nyugdíjpénztári rendszerek kerülhetnek át állami kezelésbe, újabb és újabb adók vethetők ki, vagy akár visszamenőleges hatályú szabályozás is lehetséges, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a kiskapuk már rég bezáródnak számunkra is. Mire pénzünkhöz szeretnénk jutni, könnyen kiderülhet, hogy jelentős adókkal terhelten juthatunk csak megtakarításunkhoz, és jogkövető adóoptimalizálóból akár szankciókkal sújtott adóelkerülővé válhatunk, és fizethetünk mint a katonatiszt.
  • Amennyiben az üzletkötő, ha finoman szeretnénk fogalmazni, nem járt el kellő körültekintéssel (magyarul a saját érdekeit helyezte előtérbe), minden további nélkül elképzelhető, hogy olyan konstrukció került eladásra, amelynek költségszerkezete kódolva hordozza magában a jelentős veszteséget.

Amennyiben többet szeretne megtudni a valódi, költséghatékony céges pénzügyi megoldásokról, ne hagyja ki a soron következő HozamInfo klubestet. Az ingyenes rendezvényre regisztrációs lehetőséget ide kattintva talál >>>

Nem felel meg a rendezvény időpontja? Cégére szabott megoldásokat akar, és szeretne a nyilvánosság kizárásával, egy kávé mellett beszélgetni céges pénzügyeiről? Vagy csak egyszerűen gyorsabban szeretne haladni? Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra, ahol segítünk a legjobb megoldásokat megtalálni. Konzultációra ide kattintva tud jelentkezni >>>

2013-09-22T02:03:45+02:002013 szeptember 22.|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet