Németország legjobb privátbankja

A megbízóink háttérbankjául szolgáló V-BANK a német Private Banker szaklap által a közelmúltban végzett felmérés során a legmagasabb elégedettségi besorolású körbe érkezett, és a legutóbbi, 2018-as felméréshez képest 0,4 százalékponttal növekedett ezen mutatója.

Ezzel szemben az összes többi letétkezelő bank elégedettségi mutatója csökkent. 53 portfóliókezelő, vagyonkezelő vett részt a felmérésben. A müncheni privátbanknál az eszközkezelők különösen nagyra értékelik a versenyképes költségeket, és a továbbképzési lehetőségeket webes szemináriumokon keresztül. Dicsérték azt a tényt, hogy a koronavírus válság és a home office-ra való átállás ellenére a V-BANK könnyen elérhető volt, és hogy gyorsan nyitották meg a számlákat.

Ügyfélelégedettség

„A megméretés összhangban van saját ügyfél-elégedettségi felmérésünkkel” – mondta Florian Grenzebach, a V-BANK értékesítési igazgatósági tagja. Megerősítette a vállalat stratégiájának további irányvonalát: „Kizárólag a vagyonkezelőkre, portfóliókezelőkre továbbá Family Office-okra és azok igényeire összpontosítunk. Az elmúlt években folyamatosan hangsúlyt helyeztünk az informatika, a HR területre és az új marketing ötletekre egyaránt. Csak az elmúlt négy hétben például három új kollégát vettek fel az ügyfél- és a raktárszolgáltatás területén annak érdekében, hogy biztosítsák a hosszú távú rendelkezésre állást és a gyors számlanyitást”

A privát banki felmérés szempontjából a V-BANK elsősorban az online banki tevékenységgel kapcsolatban fejlődhet. Grenzebach szerint itt már dolgoznak a megoldásokon: 2021 első negyedévére külön banki alkalmazást terveznek a számla / depó tulajdonosok számára. Ezenkívül két, az eszközkezelők két legfontosabb portfóliókezelési rendszerének, az Infrontnak (korábban vwd market maker) és a PSplusnak két megrendelési felületét kell megvalósítani ebben az évben.

Németország első vagyonkezelő bankjaként a V-BANK 2008-as alapítása óta a letétkezelési és számlavezetési szolgáltatásokra, valamint az értékpapír-kereskedelemre és az értékpapír-feldolgozásra összpontosított. Független vagyonkezelőkből álló célcsoportjával modern privátbanki tevékenységet folytat egy növekedési piacon, amely csak most kezd igazán fejlődni Németországban. 2020. szeptember végén körülbelül 23,5 milliárd eurót kezel 400 vagyonkezelő és Family Office, a 68 embert alkalmazó bankban, Münchenben.

Az említett előnyök mellett, amiért mi különösen szeretjük a V-Bank-ot, az nem más, mint a kiemelkedő biztonság. A 2008-as válság után a banki letétekre a német állam politikai nyilatkozattal 100%-os garanciát vállalt. Emellett a V-Bank tagja a Német Szövetségi Bankszövetségnek is, amelynek révén jelenleg személyenként és számlánként 8,179 millió EUR betétbiztosítást élveznek megbízóink a bankban, a szokásos 100ezer EUR helyett.

Szeretnél a legjobb német privátbankban vagyont építeni?

Az alábbi űrlap segítségével jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra, amelyen részletes tájékoztatást kapsz, felteheted kérdéseidet, sőt, akár a személyes befektetési politikád is elkészülhet, amely a portfóliókezelés felé tett első lépés.

 

2020-12-09T10:31:16+01:002020 október 8.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment