Nemesfémet karácsonyra?

Duplán aktualitása van jelenleg a nemesfémeknek. Egyrészt jön a karácsony, amikor – gondolom mindenki így van ezzel – sokszor „lövése nincs” az embernek, hogy mi lehetne a jó ajándék, másrészt lokális mélyponton vannak a nemesfémek árfolyamai.

A FED kamatemelési, és a Trump lehetséges intézkedésivel kapcsolatos várakozásokat, valamint a dollár erősödést az elmúlt hetekben, az arany jelentős árfolyamcsökkenéssel reagálta le. A fokozódó inflációs várakozás, és ezzel – a kamatemelés ellenére bekövetkező – reálkamatok csökkenése azonban egyértelműen a nemesfémek árfolyam emelkedésének kedvez. Ennek megfelelően az arany és ezüst árfolyamában komolyabb csökkenés nem igazán várható, a legtöbb indikátor az év elején elkezdődött trendszerű emelkedés folytatódását veti előre.

Karácsonyi akció

gold-bar-presentA fenti szempont miatt is megfontolandó, hogy a karácsonyi komolyabb ajándékokon gondolkodás esetén a nemesfém is szóba kerüljön.

Az ebben gondolkodók számára szeretnénk kedvezni azzal, hogy német nemesfém partnerünkkel összefogva, decemberben akciót hirdetünk, amelynek keretében december 20-án ingyenes Budapestre szállítással is segítjük az ajándékozni vágyókat.

Az árak tekintetében ráadásul nem csak a lokális mélypont lehet érv például az ezüst mellett, hanem a szabályzás sajátossága is. A hazai piac, a maga 27%-os Áfájával nem igazán kedvez a fizikailag vásárolt ezüst befektetéseknek. Nem is csoda, hogy sokan inkább az aranyat választják, amely Áfamentes. Pedig az ezüst és az arany egymáshoz viszonyított ára historikusan 17-es szorzót mutat, ami jelenleg 70-es (magyarul ennyiszer drágább jelenleg az arany). Az ezüst tehát most sokkal inkább alulértékelt, mint az arany, amely szinte bizonyosan ki fog egyenlítődni hosszú távon.

A fokozott figyelmet érdemlő ezüst termékekhez – neves gyártóktól származó, 99,9% tisztaságú, certifikáttal ellátott rudak, érmék – az itthon tapasztalható áraknál 10-20%-kal olcsóbban juthatsz most hozzá akár átutalásos, akár készpénzes vásárlással. A vásárlásról – amennyiben igényled – névre szóló számla kerül kiállításra.

ezüsttermékek

Ezen túl német partnerünk vállalta, hogy az előzetesen megrendelt nemesfém termékeket 2016. december 20-án Budapestre szállítja, így azokat szállítási díj mentesen tudod átvenni.

10-20% árelőny azt jelenti a piacon, hogy akár már rövidebb távon is megmutatkozik a nemesfém értékmegőrző ereje. Mindez olyan formában, hogy minden körülmény közt likvid, akár fizetőeszközként is használható, valódi, hagyományos érték birtokosa lehetsz.

A „szokásos” lapkák, rudak mellett sláger például a praktikus „csokiarany”, amelynek 1 grammos lapkái külön-külön leválaszthatóak a tábláról.

csokiarany540

Vásárlási szándékod az itt található űrlapon tudod jelezni, 2016.12.12-ig. Az űrlap kitöltését követően keresni fogunk, hogy a részleteket – árak, átvétel – egyeztessük.

[include file=script/nemes_form.txt]

2016-12-09T14:51:58+01:002016 december 2.|0 Comments

Leave A Comment