Néhány hónap vagy év után az okos megtakarítóhoz megérkezik az élmény

Nagyanyáink – dédanyáink még inkább – tudnának mesélni a megtakarításokról. Akkoriban a hitel nem jött szembe az utcán, ergó ha bármi nagyobb érték vásárlása volt tervben, akkor egyértelmű volt, hogy össze kell rakni a rá valót.

Az élmény tehát mindenkihez megérkezett, előbb-utóbb sikerült elérni a kitűzött célt, megvásárolni a vágyott értéket – legyen az egy földterület, vagy valamilyen eszköz, később a családi autó vásárlása, netán a gyerek életindítása.

A mi életünkben sajnos a hazai intézményrendszer marketingje persze egyértelműen sulykolja a megtakarítás fontosságát, mégis ambivalens érzéseid lehetnek, hiszen a tapasztalat kevéssé mutatja azt a képet, hogy a megtakarítás jó dolog, sok a csalódás. Ráadásul a „rendszer” azonnali fogyasztásra nevel, és inkább azt próbálja elérni, hogy azonnal juss hozzá a vágyott dologhoz, vásárolj, aztán törleszd a hiteleidet.

Pedig nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor biztos anyagi lábakon állsz, sőt kényelmes karosszékben ülsz, amelyben hátra is dőlhetsz, nem pedig egy egylábú fejőszéken próbálsz egyensúlyozni. Ezt a biztonságot tudod elérni, ha következetesen odafigyelsz a megtakarításra, és megtakarításból milliomossá válsz. Erről beszélgettünk legújabb videónkban:

… és erről – ennek a mikéntjéről – szól a Megtakarításból Milliomos klubestünk is. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2018-07-04T10:44:48+02:002017 március 30.|0 Comments

Leave A Comment