Mokyen – a nemzetközi márkaépítés kulcs a sikerhez

Az egészséges életmód iránti növekvő érdeklődés és a táplálkozási preferenciák változása vezetett a mindenmentes élelmiszerek robbanásszerű térnyeréséhez a piacon. Magyar szereplők is sikeresen lovagolják meg ezt a megatrendet, töretlenül folyik a márkaépítés.

Azon élelmiszerek, amelyek különböző intoleranciákra vagy étrendi preferenciákra szabottak, jelentős változást hoztak a fogyasztói szokásokban. A mindenmentes élelmiszerek iránti kereslet dinamikája azonban nem csak az egészséges táplálkozás iránti növekvő érdeklődésre vezethető vissza, hanem a márkaépítés fontosságára is.

Tudatosodó fogyasztók

A modern fogyasztók egyre tudatosabbak az egészségügyi és táplálkozási döntéseik terén. A mindenmentes élelmiszerek piacának növekedése mögött álló egyik kulcstényező a fogyasztók igényeinek és elvárásainak változása. Az emberek ma már nemcsak arra törekednek, hogy élvezetes ételeket fogyasszanak, hanem figyelnek az összetevőkre, az allergénekre, és számos étrendi preferenciát követnek.

Márkaépítés – Döntő előny

A mindenmentes élelmiszerek piacán a verseny fokozódik, és a brandeknek egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a megkülönböztetésre és a fogyasztói bizalom kialakítására. A fogyasztók hajlamosak megbízni azokban a márkákban, amelyek számukra ismerősek, és amelyek mögött átlátható értékek és minőségi termékek állnak. A brand építése tehát elengedhetetlen a mindenmentes élelmiszerek piacán való sikeres jelenléthez.

Értékalapú kommunikáció

A brand építésének kulcsa az értékalapú kommunikációban rejlik. A mindenmentes élelmiszerek piacán a sikeres brandek nemcsak termékeik minőségével hívják fel magukra a figyelmet, hanem azáltal is, hogy kiemelik azokat az értékeket, amelyek fontosak a fogyasztóknak. Az átláthatóság, az egészséges életmód támogatása, és az allergiákkal vagy intoleranciákkal szembeni érzékenység a brandek kialakításának alapkövei lehetnek.

A márkaépítés fontos eleme a fogyasztókkal való kapcsolatépítés proaktívitása. A közösségi média, az online tartalom, és a fogyasztói visszajelzések kezelése kulcsfontosságú a brand hitelességének és elfogadottságának növelésében. A személyes kapcsolatok kialakítása segít a fogyasztóknak abban, hogy közelebb érezzék magukat a márkahez, és lojálisabbak legyenek.

Kiváló magyar és nemzetközi példa – Majomkenyér és Mokyen

A legeklatánsabb példa erre hazánkban a Majomkenyér.hu, amely a „mindenmentes filozófiát” zászlójára tűzve hozta létre a Majomkenyér és annak nemzetközi megfelelőjét, a Mokyen-t. Ahogyan az alábbi videóból látszik, minőség mellett ma már kifejezetten fontos a egyrészt az elérhetőség, a nagy kereskedelmi láncokban való jelenlét, másrész a piaci szereplőkkel történő marketing kollaboráció:

A jövő kilátásai

A mindenmentes élelmiszerek piacának piaci előretörése és az ehhez kapcsolódó márkaépítés szorosan összefonódik. A versenyképesség fenntartása és a fogyasztói bizalom elnyerése érdekében a brandeknek folyamatosan fejleszteniük kell kommunikációjukat, és igazodniuk kell a fogyasztók igényeihez és változó preferenciáihoz. Azok a márkák, amelyek sikeresen ötvözik a minőségi termékeket az értékalapú kommunikációval és a fogyasztói kapcsolatok erősítésével, állnak majd az élen ezen dinamikus és növekvő piac meghatározásában.

A mindenmentes élelmiszeripari termékekben rejlő üzleti leheőségekről, a Majomkenyér magyar és nemzetközi terjeszkedésről tartjuk következő díjmentes IPOguru rendezvényünket február 26-án.

Tarts velünk kóstolóval egybekötött rendezvényünkön a mindenmentes élelmiszerek és a márkaépítés világába üzleti szempontból. Foglald le helyed ide, vagy az alábbi képre kattintva >>>

 

2024-02-24T10:35:38+01:002024 február 24.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment