Módosításra szorult az előrejelzés – nem is kicsit

Az elmúlt hónapok eseményei, bejelentett fejlesztési tervei, és az elmúlt éves értékesítési számok alapján, az Economist-ban megjelent előrejelzést az elektromos autók terjedésének ütemével kapcsolatban.

Nem is csoda, hiszen igencsak felpörögtek az események. Jelenleg Norvégia jár az élen, ahol az újonnan forgalomba helyezett autók több mint 50%-a már idén januárban is hibrid (33,8%), vagy tisztán elektromos (17,6%) meghajtású volt. Magyarul öles léptekben haladnak a kitűzött cél felé, hogy 2025-re valóban csak alternatív hajtású autókat lehessen forgalomba hozni.

Nem csak Norvégia halad azért. Magyarországon idén 3000-re teszik az újonnan üzembe helyezésre kerülő elektromos autók számát. Érdekességképp 2015-ben 115db-ot adtak csak el belőlük itthon.

Nem csak a technológia – és ezzel együtt a hatótáv – fejlődése, vagy az egyre okosabb vezetési asszisztensek játsszák az elterjedési ütem növekedésében a fő szerepet, hanem a költségek csökkenése. Leginkább pedig az akkumulátorok egységnyi teljesítményre eső költségeinek csökkenése. Az elektromos autó ugyanis leginkább az akkumulátor ára miatt kerül többe a hagyományosnál. Ezen szegmens pedig drasztikus árcsökkenést élt meg az elmúlt 8 évben, közel negyedére csökkent az egy kWh teljesítményre eső költség.

Az összesített elterjedési prognózist ennek tükrében az alábbiak szerint módosították:

 Az új előrejelzés szerint tehát bő tíz év múlva az autók negyede már elektromos hajtású lesz világszerte. Belegondoltál abba, hogy ez milyen óriási változásokat fog generálni az egész gazdaságra? És hogy milyen növekedési potenciált rejt ez magában a területen működő kisebb-nagyobb vállalkozások számára?

Többek közt ezt a növekedési lehetőséget is kiaknázzák megbízóink. Gyere el hozzánk, és egy kávé mellett beszélgessünk az elektromobilitásban rejlő lehetőségekről. További részletek >>>

2017-03-13T13:46:37+01:002017 március 13.|0 Comments

Leave A Comment