MNB figyelmeztetés – Megkérdeztük a másik oldalt is

Lassan elmondható, hogy évek óta használunk és használnak megbízóink is fintech cégek által kínált szolgáltatásokat. Mindezt nagy megelégedettséggel, hiszen vagy kényelmet vagy költségcsökkenést – jobb esetben mindkettőt – eredményez a használatuk. Ezért lepett meg bennünket az MNB figyelmeztetés.

A gazdasági sajtót bejárt (például itt >>>) kiadott figyelmeztetés – három szolgáltatót azonban megnevezve, mégis az egész szektorra vonatkoztatva – a fintech cégek tevékenységére irányul. A fintech (financial technology rövidítése) annyit jelent, hogy a legújabb technológiákat alkalmazva nyújtanak ezek a cégek pénzügyekkel kapcsolatos szolgáltatásokat.

Nem is lenne ezzel baj, hiszen valóban fel kell hívni minden fogyasztó figyelmét arra, hogy körültekintően válasszon szolgáltatót. Ez az MNB figyelmeztetés azonban általánosít és a három szolgáltatót és rajta keresztül az összes fintech céget összemossa.

A Revolut-tal kapcsolatban nincsenek tapasztalataink, így arról nem tudunk véleményt mondani. Ellenben a PayPal a legelső fintech cégek egyike. Anno Elon Musk alapította, és az egyik legnagyobb „payment processor” lett a világon. Többek közt a PayPal-nak köszönhető, hogy ha Kínából rendelsz valamit, kevéssé kell aggódnod, hogy valóban megérkezik-e. Ha nem kapod meg az árut, vagy nem azt kapod, amit vártál, indíthatsz vitát, aminek általában az az eredménye, hogy visszakapod a pénzed. Tény, hogy mindehhez célszerű bírnod az angol nyelvet.

Ami leginkább meglepő volt az MNB figyelmeztetésben, az a Transferwise említése. Mi magunk és rengeteg megbízónk is megelégedettséggel használja akár a külföldre utalás, akár a többpénznemű számla szolgáltatásukat. Gyakorlatilag mindennek az ellenkezőjét tapasztaltuk náluk, mint ami a figyelmeztetésben szerepelt. Épp ezért kerestük meg a magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatukat, hogy nyilatkozzanak, mondjanak véleményt az MNB figyelmeztetéséről. Néhány órán belül meg is érkezett a válasz, amelyet most közzéteszünk…

MNB figyelmeztetés – a Transferwise válaszolt

Örömmel fogadtuk, hogy az MNB felhívta a figyelmet azon igazságtalan helyzetek ellen, amelyek károsíthatják a fogyasztókat. A TransferWise rendszeresen egyeztet a Magyar Nemzeti Bankkal az ügyben, hogy hogyan tudnánk legjobban kiszolgálni magyar ügyfeleinket. Szolgáltatásunk 2015 óta folyamatosan elérhető magyar forintban is, felhasználóink nagy megelégedésre. Magyarország kiemelten fontos piac számunkra ezért a budapesti irodánk méretét megkétszereztük, így idén négyszáz főt fogunk foglalkoztatni Magyarországon.

Kiemelten fontosnak tartjuk a fogyasztók védelmét, szolgáltatásunkat pedig a helyi piaci igényekhez igazítjuk. Abban az esetben, ha ügyfeleinknek kérdése lenne az MNB által felvázolt potenciális veszélyforrásokról, mind telefonon, mind e-mailen keresztül biztosítunk magyar nyelvű segítséget, valamint weboldalunk, blogunk és ügyféltámogatási oldalunk is elérhető magyarul. Ezen felül külön panaszkezelési csapattal is rendelkezünk, akik minden hozzánk forduló ügyfelünk számára biztosítják a gyors és professzionális segítséget esetleges panasztétel esetén.

Büszkék vagyunk a működésünk átláthatóságára, évek óta a pénzügyi piac igazságosabbá tételéért küzdünk. A TransferWise-nál ügyfeleink mindig előre tudják, hogy mennyit fognak fizetni, nincsenek rejtett költségek. Be sem kell jelentkezni ahhoz, hogy bárki ellenőrizni tudja mennyibe fog kerülni utalása, emellett pedig egy olyan felületet is biztosítunk, ahol a különböző szolgáltatók árait elérhetővé tesszük a díjaik összehasonlítása céljából.

A TransferWise az Egyesült Királyságban (UK) e-pénzügyi intézetként, míg Belgiumban pénzügyi intézetként regisztrált. Ez azt jelenti, hogy a TransferWise ügyfelei pénzét teljesen elkülönítve letéti számlán tárolja, tehát az védve van még abban az igen valószínűtlen esetben is, ha maga a TransferWise nehézségek elé nézne.

Tény és való, hogy a fintech cégek a kereskedelmi bankok konkurenciája. Ráadásul az is igaz, hogy sok tekintetben egyszerűbb dolguk van, mint az agyonszabályozott bankrendszernek. Ez azonban nem az ő hibájuk, hanem abból az egyszerű tényből fakad, hogy a technológiai fejlődés egyre inkább a szabályzók előtt jár.

Mindentől függetlenül illetve épp azért, mert a szabályzók utólag idomulnak a megoldásokhoz, soha ne spórold meg azt, hogy saját magad jársz utána a szolgáltatók tevékenységének. Keress rá fórumokon, vagy egyszerűen csak a Google keresőjébe beírva az adott szolgáltató nevét! Emellett – például a Transferwise-zal kapcsolatban – mi is szívesen megosztjuk tapasztalatainkat, amelyek az évek során szereztünk.

Összegzés
MNB figyelmeztetés - Megkérdeztük a másik oldalt is
Bejegyzés címe
MNB figyelmeztetés - Megkérdeztük a másik oldalt is
Rövid leírás
Az MNB figyelmeztetés általánosít és a három szolgáltatót és rajta keresztül az összes fintech céget összemossa. Megkérdeztük egyiküket, hogy mit szólnak ehhez....
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2020-02-25T14:24:44+01:002020 február 25.|Tags: , , , |1 Comment

One Comment

  1. […] Kapcsolódó blogbejegyzésünk a fintech cégekről, illetve a Transferwise hivatalos válasza az MNB figyelmeztetésre ide kattintva elérhető >>> […]

Leave A Comment