Mindig kell egy üdvöske – nyugdíjbiztosítás

Hiába no, csodaváró nemzet vagyunk. Sőt, nem csak várjuk a csodát, egyenesen szomjazzuk, és ha nem jön, kitaláljuk mi magunk. Különösen igaz ez a pénzügyi megoldásokra. Mindig kell egy üdvözítő megoldás, amit kikiálthatunk „a megoldásnak” egy-egy területre, és ezzel végre letudtuk a problémát.

vigyazat_nyugdijUtólag persze legtöbbször sokaknál kiderül, hogy a „király meztelen”, „nem eszik olyan forrón a kását” avagy „nem ilyen lovat akartam” – sorolhatnánk a hasonlatokat – szituációval állunk majd szemben. Így jártunk a unit linked biztosításokkal, devizahitelekkel, nyugdíjpénztárakkal és sorolhatnánk. Közös volt ezekben, hogy megjelenésükkor ellepték a piacot az üzleti lehetőségre rárepülő, sebtiben „kiképzett” ügynökök, és jól kitalált érvrendszerrel elhitették velünk azt, hogy az adott termék, szolgáltatás lesz az, amely elhozza számunkra a kánaánt.

A biztosítótársaságok – a korábbi időszak komoly értékesítési mélyrepülése miatt, szalmaszálként belekapaszkodva – „ezerrel” fejlesztették a törvényben maghatározott feltételeknek megfelelő módozatokat és 2014. januárjában debütáltak a nyugdíjbiztosítások. Sorra rukkoltak elő ezekkel, és egyre harsányabban „terjesztették az igét”, és tudatták mindenkivel az örömhírt: végre megoldódik a nyugdíjkérdés.

Mindenesetre azzal tisztában kell lenned, hogy a megoldás alapjai ebben az esetben a unit linked biztosítások – minimális változtatással, hogy a törvényi feltételeknek megfeleljen – persze új névvel felruházva. Ezek sok tekintetben aggályra adhatnak okot, ahogyan arra bejegyzéseinkben illetve klubestjeinken nem egyszer felhívtuk már a figyelmet.

Alapvetően annyiban változott a koncepció, hogy az újonnan fejlesztett termékek továbbra is igen jelentős költségeit kompenzálhatja az adójóváírás.

A dolog lényegét megragadva, azt mondhatjuk, hogy a támogatással az állam átvállalja a konstrukció költségeinek egy jelentős részét, amely akár életképessé, valóban hozamtermelővé is változtathatja a megoldást. A sok kérdés közül azonban az, amely leginkább szöget üthet az ember fejében, hogy ha egy hosszú elköteleződésről beszélünk (a szerződéskötéskor érvényes nyugdíjkorhatárig terjedő időszakról van szó), mennyire lehetünk biztosak abban, hogy addig a szabályzók változatlanok maradnak egy olyan környezetben, ahol/amikor néhány évente fenekestül fordulnak fel a dolgok.

Meg kell találnod azokat a „szellőző járatokat”, amelyek kivezetnek a szabadba, és ha nem is azonnal, de belátható időn belül elérheted a pénzügyi függetlenséget.

Ehhez nyújt segítséget klubestünk. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Emellett szerezd meg ingyenesen azt az 50 + 30 perces videónkat, amely bemutatja azt az eszközt, amellyel ez a minden szempontból szabad és hatékony vagyonépítés megvalósítható. A részletekért, és a videó ingyenes igényléséért kattints ide >>> 

2018-09-04T11:10:34+02:002014 január 8.|Tags: , | Mindig kell egy üdvöske – nyugdíjbiztosítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva